За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 75

• 32 664
  • 753
  •   1
Отговори
# 525
Ария не ме разбирай погрешно, коментара ми засягаше деца в първи клас, които не могат сами да се избършат. Не е ли малко смешно? Наистина познавам такова хлапе, за това се стиска и не ходи до тоалетна в училище, защото я няма мама да го избърше. Иначе браво за къпането, както споменах и ние ще се учим те първа и на това. Чудесно е и че смятате и четете, това значи че обръщате достатъчно внимание на детето си и е достойно за възхищение. Малко са такива майки.

# 526
  • София
Не виждам нищо смешно аз.Всяко дете е различно с уменията си.

# 527
Именно. И аз мога да кажа, че е смешно това, че на 5 не се къпе сам или това, че са го научили в градината да се облича. За справка дъщеря ми се обличаше съвсем сама на 2.8 месеца, къпе се сама не помня от кога, понякога помагам за косата.

# 528
  • София
Всяко дете е различно. Има някакви ,, правила,, какво трябва да може на определена възраст, но все пак ☺️ да не изпадаме в крайности.
Има и разлика в половете, дали расте сред други деца. Голямата още на 3 години знаеше кое е клин и кое пижама, но не съм я научила аз, а просто е момиче и това явно й правеле впечатление. Баща й още не ги различава 😂.
Ако мога да си затворя очите за едно нетолкова добре избърсано дупе при момче, то при момиче не мога, защото чисто физиологично до повече проблеми може да доведе.

BTW, проблем с тоалетните винаги е имало в училище. Не случайно преди време имаше кампания да се ремонтират, защото децата се притесняват да ги използват.

# 529
Спор няма, всяко дете е различно, но аз не бих оставила моето да се стиска, само защото трябва аз да съм тая дето му бърше Д-то. Малко с малко да сме подготвени поне... Особено като тръгне на училище детето... Но както и да е, всеки си знае за себе, да не засегна още някой. Простете...

# 530
Мен преди 25г ми беше гнусно да ползвам тоалетните в училище, толкова бяха неудобни, че трябва да клечиш, стари, неугледни, мръсни...надали нещо се е променило оттогава. Брат ми точно поради тази причина никога не ходеше, притичваше до вкъщи. Беше много смешен като му беше гнусно да се избърше самичък, та си увиваше половината ръка в тоалетна хартия, сакън да не се изцапа. Joy

# 531
  • София
Именно,синът ми не ходи в училище,гнуслив е до безобразие.Мокри кърпи,гелове си носи,ужас.

# 532
  • София
Изпитвах ужас да използвам тоалетната в училище. Винаги някоя съученичка трябваше да държи вратата, защото не се затваряше. Студена вода, липса на сапун...

Сега мисля, че не са по-цветущи нещата. Посещавам често училища, но винаги ми дават ключ от учителската.

Ще проверя за кампанията какво се е случило. Имаше деца, които от това стискане имаха здравословни проблеми.

# 533
  • Варна
Може ли майките на момиченца да дадете идеи за подаръци за кръщене за възраст 9м+. Искам да купя нещо, което ще е интересно за детето, ясно е, че всяко дете проявява различни интереси, но все пак ще ми е полезно. Четох из групи за активни кубове, масички, тихи книжки, но колко са интересни и полезни за децата, не е споделено като отзив. Нашият син се плашеше от музикални играчки до 12-13 месец, сега ги харесва, но най-дълго си задържа интереса върху книжки с картинки, както и върху дъската с магнити. Книжката с детски стихчета на Fisher price също я харесва, едно пеещо автобусче също, но като цяло интересът е по минутки за 1 ден. За рождения му ден ни затрупаха с много обемни играчки, добре че има стая за него, но и това няма да е желателно мисля. Момиченцето е много активна и спи по много малко. Ще бъда благодарна за всеки споделен опит.

# 534
От тези гумените играчки за яздене. Моята дъщеричка е на десет месеца и доста й се радва, но трябва да я държа, за да си я "язди", не е от самостоятелните. И не са скъпи, взехме един еднорог от Джъмбо за 25 лева.

# 535
За кръщене не бих подарила играчка, а нещо, което ще остане за спомен на детето - нещо златно, дори и да е мъничко, или сребърна монета/кюлче-медальон.

# 536
Не видях, че е за кръщене. В такъв случай  аз бих дала парички да си купят каквото им е необходимо.

# 537
Ние за кръщене подарихме баланс колело.

# 538
Priqtelka aко имате възможност може да съчетаете малка играчка + парички. Например занимателни кубчета за редене, конструктор, бебешки пъзели или някаква кола, камион, бус или както е предложила Lol90 гумена играчка за яздене. Моят син много си обичаше колата за яздене, но като беше на 2г. я подкара, на 3г. започна да кара колело балансьор. Всяко дете си е различно в това отношение, но аз бих съчетала някаква бюджетна играчка и по възможност парички.

# 539
Играчки, които всички са подарък за дъщеря ми и тя харесва много(тя обръща внимание по принцип на играчките, заиграва се доста, в момента е на 1г и 3м):
-Музикалната книжка на Фишър, много й е любима.
-Камионче за возене
-Кукла бебе(подарък за Първия й рожден ден)
-Количка за кукли
-Кутия за бебешки съкровища(подходящ за сантимемтални майки , съхраняват се вътре пъп, зъбче, косичка)
За кръщене бих подарила нещо, което ще остане за спомен. Албум ли ще е, гравирана лъжица(дъщеря ми има такъв подарък за раждането/сребърна), обеци, гривничка.
Някои от играчките не са подходящи за 9 месечно бебе, но все пак по нататък почти съм сигурна, че ще бъдат оценени с подобава :=)
И последно. Като бебе дъщеря ми се заиграваше доста с тази вид топка, също й е подарък.

Общи условия

Активация на акаунт