За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 75

• 32 662
  • 753
  •   1
Отговори
# 540
  • Варна
Много, много благодаря на всички, ще си запиша всички идеи, че и рожденият ден ще дойде! Simple Smile
Бабите ще се погрижат за златото и не знам дали няма да я заринем с него, но пък е момиче все пак, ще обмисля нещо, което може да носи и като голяма, замислихте ме. Пари дадохме за раждането, заедно с кутия за отпечатък  и дневник за първата годинка. Чудих и се за ваучер за фотосесия, има време да мисля. Simple Smile

# 541
Аз съм на вълна да подарявам книжки. Моят син обожава едни , които са пъзел. Мисля такива да подаря за един рожден ден,на който сме поканени. Подарих подобна на друг рожден ден.
https://www.fiut.bg/katalog/da-igraem-na-teat-r-zajovata-k-schichka.html

# 542
Аз подарих подобна кутия за съкровища на приятелка,направих и за моя разбира се.Иначе на кръщене подарихме златно синджирче с кръст,но ни бяха много близки приятели.Моят не го е страх от музикални,но най си играе с кофичките и куличките за строене и с книжки да разлиства и разглежда. На година и 2 месеца е.

# 543
И моята бубка почти на 9 и не се спира обича книжки (да ги гризе основно, въпреки, че ѝ чета), един дървен пъзел също ѝ е любим и всякакви дрънкалки (нали все пеем и танцуваме Joy ) И ще я кръщаваме скоро... Хммм Joy

# 544
Priqtelka аз съм прочела за момче People Eyes Извинявам се. Значи без коли и камиони Joy

# 545
И голямата щерка много се впечатляваше от коли и камиони, сега и малката. Grinning Та не бих го отписала като подарък за момиче. Даже е малко вероятно да се повтори .

# 546
  • София
Скрит текст:
Играчки, които всички са подарък за дъщеря ми и тя харесва много(тя обръща внимание по принцип на играчките, заиграва се доста, в момента е на 1г и 3м):
-Музикалната книжка на Фишър, много й е любима.
-Камионче за возене
-Кукла бебе(подарък за Първия й рожден ден)
-Количка за кукли
-Кутия за бебешки съкровища(подходящ за сантимемтални майки , съхраняват се вътре пъп, зъбче, косичка)
За кръщене бих подарила нещо, което ще остане за спомен. Албум ли ще е, гравирана лъжица(дъщеря ми има такъв подарък за раждането/сребърна), обеци, гривничка.
Някои от играчките не са подходящи за 9 месечно бебе, но все пак по нататък почти съм сигурна, че ще бъдат оценени с подобава :=)
И последно. Като бебе дъщеря ми се заиграваше доста с тази вид топка, също й е подарък.

Имаме куп играчки, ама такава подобна топка изби рибата. По цял ден я зяпа и все нещо ново намира, няма да му писне скоро, убедена съм. Ако ме канят някога на рожден ден или някоя приятелка роди това ще взема за подарък. Grinning
Аз за кръщене бих подарила червен конец със златна монетка или кръстче или има супер сладки с мини костенурки и други животинки. На Бебемания им се любувах и определено много ми допаднаха.

# 547
М, точно за това писах, че чак когато започнат да си бършат сами дупетата ще ни стане по- лесно. Наясно съм кога най-рано може да се случи. Така че ....стягам се в кръста и...чакам да пораснат. А междувременно им се радвам за всеки миг с мен.

Приятелка, на нас ни подариха родословно дърво. Е беше за рождения им ден, но става и за кръщене. На мен лично много ми хареса идеята. Остава за спомен на детето. Ще знае рода си.
С баща им още се чудим кое е по-правилно. Да попълним еднакво и за двете деца и за тях да оставим да допишат своите деца и внуци или да попълним само половината. Това ще рече те някой ден като се задомят и създадат семейство и деца да попълнят частта на родата за половинките си...Аз клоня към първото, че след 20-30 години я камилата, я камиларя ..А те ако искат да списват родословно дърво и на половинките си. 😊

# 548
  • Варна
Момичета, страхотни сте! Покрай запитването и нашето дете ще намаже, така да се каже. Simple Smile Издателство Фют го обожавам, веднага ще заформя поръчка, как пък не съм се сетила да му купя и от там книжки, тази топка е супер интересна, каква марка е, търсих като активна топка за игра, но други ми излизат в google?
А това за родословното дърво ме разби, защото от много време мислех над идеята, даже снимах с телефона снимките на всички мои баби и дядовци, прадядовци и прабаби,  исках да запиша имената им, датите на раждане, защото аз не ги помня повечето, даже не съм била родена, но мисля, че е страхотно за всяко дете да знае корените си. Как изглежда това родословно дърво? Аз обмислях да опиша максимално назад корените на детето, с истории, а той винаги може да продължи, макар и по друг начин, в друга книга. Много ме беше впечатлило споделеното от моя позната, нейната майка се разболява от рак и пише книга, в която описва всичко, което би искала да завещае на внуците си като житейски опит... Ще сложа в скрит текст споделеното в една социална мрежа, дано бъде вдъхновение, толкова скъпо и съкровено написано от една вече покойна жена, да почива в мир, позволявам си да ги копирам, защото беше публичен пост и мисля, че заслужава да докосне максимално много хора:
Скрит текст:
ОСМОМАРТЕНСКО
за майка ми

Година преди да се сбогуваме завинаги с нея, майка връчи на мен и на брат ми, спомените си от родния й край. Милата ми тя, беше ги писала на старата машина у дома, "борейки се" търпеливо с белите листи и индигото между тях(забравила за съществуването на ксерокс-а). Беше го направила, за да изпълни даденото пред баща й обещание, да запознае децата и внуците си с историята на рода й, с традициите и обичаите в родното й село. И ни разказа за тях, описвайки магията на своето детство.
Знам, че 8-ми март има изцяло социално послание. Но за мен си остава празник на майката. И затова искам да споделя с Вас, МОИ КРАСИВИ, УСМИХНАТИ, СИЛНИ, ЦВЕТНИ, УМНИ, ПРЕКРАСНИ ПРИЯТЕЛКИ
последната страница от импровизираната книга на моята майка. Ще бъда много щастлива, ако я прочетете.
" За спомен и с безкрайна и безмерна обич на прекрасните ми деца и внуци"
...
"Аз разказах за моето детство и родния ми край. Ако някога решите, може да продължите разказа.
Вече сте достатъчно големи и със свои семейства. На този свят никой не може да обича по-силно от майката и бащата - това вече го знаете. Затова ще си разреша да ви дам няколко съвета от моя вече изживян живот:
- за родителите, децата си остават винаги деца, независимо от възрастта им;
- отглеждайте с много обич децата си. Намирайте време да ги чуете и да им вярвате. Научете ги да ви обичат, даже когато остареете;
-не бъдете никога предатели. Това е най-долното човешко качество. Не издавайте чужди тайни;
- не споделяйте неудачите си в семейния живот. Няма кой да ви помогне. Помогнете си сами, дори ако се наложи да отстъпите от принципите си. В семейството няма място за егоисти, защото всеки има право да изживее своя живот;
- пазете достойнството си, защото то е вашата личност. Не го жертвайте дори за любовта. Но не го бъркайте с егоизма.
Е, свършвам. Бъдете здрави и щастливи. Трябва да се радвате, че живеете в друг свят от моя. Че имате хиляди възможности да осмислите живота си. И,че децата ви имат много пътища - помогнете им да изберат най-достойния. Запазете духа си млад.
Обичам ви!
Когато се роди детето ни, помолих всички негови най-близки роднини, за първата му годинка да напишат всички свои съкровени мисли на картички, в книжки, по какъвто начин решат. Първо приеха идеята ми малко странно, после някои са плакали, обмисляйки всичко, родиха се невероятни писания, защото осъзнаха, че това ще е техният завет, тяхното завещание с късче любов. Искам някой ден детето ни да ги чете и да знае, че е бил много обичан, да наследи техния житейски опит по някакъв начин. Много ценя подобни неща. Рядко си казваме в очите какво истински мислим и чувстваме.
Както пишеше в книгата на Мадлен Алгафари: "Има само две абсолютно трайни неща, които можем да завещаем на децата си. Едното са корени, а другото - криле."
Много ми е приятно да усещам този дух в темата: желанието да помогнеш, да споделиш опита си, защото знаеш, че ще бъдеш полезен. Благодаря!

# 549
  • София
Ето това май е нашата:
https://www.igrachkiood.com/produkt/бебешка-дрънкалка-топка-със-спирала/
Скрит текст:

# 550
Priqtelka такава топка аз купих на дъщеря ми от този големия магазин за играчки на ул.Пирин(забравих му името).

# 551
Нормално ли е бебе на 7 месеца да спи 6 часа на денонощие? Като беше на 1 месец спеше 10 часа на денонощие, на 2 месеца 8 от 3 до 6- около 7 часа и вече само 6 и останаллте 18 часа е будна! Не е нервна да плаче или нещо, смее се, “приказква си”, играе си, нок-стоп нещо прави и е  много активна , много енергия израходва, но не спи денем грам, даже 1 минута не спи, какво ли не съм опитвала да я приспя, ама не иска и тва е и си седи все будна и ококорена. Спи от 00:00 до 6:00 и тва е за цялото денонощие

# 552
По принцип не е нормално. За възрастта си би трябвало да спи 10-12 часа.
Консултирайте се с педиатър и детски невролог.

# 553
Консултирах се и ми изписаха дормикид ма не искам да го купувам. Имам чувството, че ще припадна от изтощение, а тя е свежа като репичка винаги.

# 554
И според мен не е нормално. Консултирайте с друг лекар.

Сънят е изключително важен за развитието на бебето. Нервната система на бебета се развива много бързо първите месеци и за бебето е важно да спи, за да  има възстановяване. Сънят влияе на растежа и тн.
Спомням си, че и месеци назад си споделяла, че имате известни проблеми със съня. Сигурна ли си, че осигуряваш на бебето подходящи условия за сън? Опита ли всичко? Опитай поне да слагаш бебето по рано вечер. Спазвай определен ритуал. Къпане, мляко, всеки ден едно и също. Спазване на час. Не знам какво друго да посъветвам, но не знам как при толкова часове игра/подърстване заспива чак в 00ч,много е... Има ли леки дрямки през деня? Фазите на сън при бебета са различни!

Общи условия

Активация на акаунт