За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 75

• 32 661
  • 753
  •   1
Отговори
# 555
Абе тя и мойта щерка заспива между 23-24 часа, ама спи 10-11 часа и после може да дремне през деня два пъти по 30 минути. Това събуждане в 6 е за мляко според мен. Какво става в 6? Взимаш ли я в леглото при теб като се събуди?

# 556
Малката е на 3 месеца, от седмица насам вече забелязвам, че венците са и леко подути и постоянно се чеше , отделя много слюнка, но педиатъра каза, че се образували някакви слюнни жлези, аз обаче си мислех, че може и да са зъбите, тази вечер точно преди малко се събуди и плака много със силен рев, а тя попринцип вечер никога не се буди, възможно ли е педиатъра да греши и скоро да избие някое зъбче

# 557
Осигурявам всички условия, за да спи добре. Непрекъснато е с ръцете в устата, според мен са зъбите. Страшно много я дразнят. Мажа я с гелове , но не помага. Имаше един период между коликите и зъбите когато заспиваше в 23:00 и се събуждаше в 10:00 на другия ден без даже да иска да яде, спеше като пор в рамките на 3 седмици, после почнаха зъбите и пак същата драма. Не иска да си спи в леглото, там се буди на всеки 30 мин и спи с мен. НА РЪЦЕ спи абсолютно винаги и денем се принуждавам да седя с нея на ръце два пъти по 30 минути, за да спи тя. В количката спи около 40мин също понякога.  Започна от скоро да заспива 22:00-22:30 ( Иначе досдга само в 12:00 до 6:00 плътно и после сд будеше) , но се събужда в 1,4 и 6 вече иска да яде, давам й ядене и после не кска да спи и я държа на ръце, за да спи Sad Нямам сън за сметка за нейния. Вече станах кожа и кости от недоспиване и недохранване, то нямам време за нищо. От всякъде ме е обсебило бебето. Много си я обичам и само й треперя като луда. Не е да не спи хич, на ръце може и часове наред да спи, но отделно от “ръцете” не ще и не ще

# 558
Значи явно иска да те усеща до себе си. Мойта в последните 2 месеца заспива легнала до мен на спалнята и ми е хванала лицето за да си играе с миглите или веждите ми и много лесно заспива така.
Та да се оплача и аз вече почти месец бебка се буди в 2часа че си е изпуснала бибата и като и я дам и заспива. После вече в 4 часа се бъди наспана, бодра и си говори. Давам и да хапне АМ (230мл изяжда) но после няма спане до 7ч.

# 559
didi231 може и да започва никненето на зъби, но отнема дълго време да пробият.Нормално е да се лигави на 3 месеца толкова, това за слюнчените жлези е така.Лигавенето също е защен механизъм при малките бебета, за почистване на устата до някаква степен /така съм прочела/ На моя син зъб изби на 5м и 3дена , ако имате в семейството ранни зъби,може и при бебето да е така.Според мен обаче недей да започваш да мажеш някакви мазила на венците още от сега.

# 560
Аууу, има такъв перидо, в който постоянно държат лице, нос. Моя така ме грабеше и дереше.

# 561
Така е, dolca.callejo, аз също съм под килограмите, когато забременях и ям, когато мога. Сега отскоро все с нея, за да ме гледа как дъвча. И всъщност бих ти завидяла за шестте плътни часа. На мен толкова ако ми се съберат общо (защото ставам 3-4 пъти да кърмя), съм супер щастлива. На мен ми звучи като скок в растежа, виж това http://www.biberonbg.com/info/plach.htm
По това време и моята заспиваше късно, сега към 19:30 започва да мрънка за къпане и айде в леглото след кърмене. До полунощ обаче поне два пъти я посещавам и те така, как да не ги обичаш Joy особено като ме погледне и каже „ба-ба” Joy Всичко ще мине и друго ще дойде Simple Smile Да са ни здрави само!

# 562
Dolca, сигурно си пробвала слингове/ранца, но да кажа пак. Ако обича да е гушната няма как да не ѝ хареса. Пробвай Камилия за зъбите.

Didi, аз от третия месец си мисля как аха ще му излязат зъбите и чак на 8++ се появиха първите два. Най-лигавещото се бебе около мен на 9м още ги чакат. Та противно на очакванията ми, зъбите може да излизязат мнооого след първите признаци.

# 563
Не знам с какво я мажеш,но моята педиатърка ме предупреди да внимавам с геловете с лидокаин,може и от него да се превъзбужда.Моят беше същата лепка по време на коликите до 6 месец, опитай да заспи на теб и леко да я преместиш до теб и да легнеш и ти да поспиш.Моят и до сега така спи наврян в мен или баща си.

# 564
Моето дете повреме на колики го приспивах върху себе си и после го местех. Не мога да спя с него. Неспокойно ми е . Онзи ден се наложи да спим заедно, той спа като пън аз все се чудех дали няма да падне от леглото. По принцип вече слиза и се качва сам, но в съня си знам ли го какво ще направи

# 565
Това със заспиването с бебе е нож с две остриета, в по-късен етап ще е трудно да се приучи да спи само. Моята бебка е на 9м и е спала при мен само няколко нощи, когато беше болна, иначе е винаги сама в креватчето. По принцип заспива към 21-21.30 и спи до 6.30-7 плюс 2 дрямки по 30-40 мин през деня. Никога не съм й давала нищо за приспиване, а и не я приспивам на ръце.

# 566
Хора, ще се преживее. Никой не е умрял от недоспиване, но ми олеква, че ми давате кураж! Благодаря за съветите!

# 567
До втория месец дребната не можеше да спи на повече от 10 см. от мен. До годинката спа на прилепена за спалнята кошарка без преграда на една ръка разстояние от мен. В момента, в който започна да спи по цяла нощ (малко преди да стане на 1г.), я отделихме в детската стая без никакъв проблем. От нощ първа си спеше там в отделно креватче, в отделна стая без никакъв проблем. Случва се да се буди 1-2 пъти седмично. Взимам я при мен и заспива веднага.

# 568
  • Плевен
Долча, а защо не искаш да даваш дормикинд? То е хомеопатия и няма да навреди. Аз съм го давала, не помогна, но при нас се оказа, че истерията е от зъби. А нямаше нищо надуто, за да подскаже, че е зъбче.
Моя си спи при нас основно. Вечер заспива с мен задължително, а ако баща му не е на работа и той трябва да си легне и малкия мирясва и заспива. После го местя, но през нощта ако се събуди пак го взимам. Сега сме на село и не ще и да чуе за неговото легло. Спи си с мен. Не знам как ще се откаже, но предполагам, че ще порасне и ще започне да спи сам. Няма да спи с нас до първи клас я

# 569
Не знам кое може да се определи като нож с две остриета и кое е по-голям успех. Ако се брои само факта детето да е в друга стая, за да не е в спалнята при родителите си, ама те да ходят по цели нощи от едната в другата стая, това не се брои. Много хора, вкл. мои познати се хвалят, че децата им са в друга стая, но всъщност, децата им не спят по-спокойно, даже напротив, а родителите се местят да спят в детската стая на друго легло или разтегателен диван, само и само детето да ги усеща и да спи спокойно. Тоест, в края на крайщата, те не спят по-добре, за мен това е важно. Защото ако ще ми се изкривява гърба на някакво смотано легло или трябва да клеча до кошарата цяла нощ, айде нЕма нужда. Ако вече и не мога да се наспя като хората, по-добре да се гръмна. На другия ден сме на работаа, детето е на ясла, всички трябва да сме си починали пълноценно. А за “отучването” ще го мисля после. Те днешните тийнейджъри не спят при майка си и баща си до сватбата.

Общи условия

Активация на акаунт