За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 75

• 32 658
  • 753
  •   1
Отговори
# 570
И аз съм давала Дормикинд, не виждам причина да не пробваш, все пак е хомеопатия. А ако проблема идва от зъби, може комбинация Дентоконд + Дормикинд, поне месец, за да видите някакъв ефект. Моя големия син ме побъркваше с будене през 30 мин. нощем като беше на 5м. и тази комбинация ни помогна. Сега с бебчо (3м.) ако се наложи пак ще давам, както споменах това е хомеопатия, не бих се двоумяла ако детето ми спи толкова малко като на Долча.

# 571
Абсолютен мит, че спи ли бебето при теб ще свикне така и ще е трудно да си спи в леглото.
Dolca
, слинг или ерго раница и се решава проблема със носенето на ръце.
Според мен бебето се буди за мляко и предвид, че го отби според мен е очаквано поведение да се буди и да си търси млякото и близост.

# 572
Малката не смея да я взимам да спи при мен, само през деня , когато съм будна. Незнам какво ми стана,но спя като пън от както родих. Само като си помисля, че преди и най-лекият шум ме будеше, а сега съм като припаднала и ме е страх да не я смачкам. Тя и малката така спи . С каката обаче не беше така, тогава спях с едно отворено око, а тя спеше много малко, беше много ревливо бебе. Спа до 1 годинка в моето легло, после в собствено, а от три до 8 без проблем в отделна стая. Сега е на 9 и спи на дивана в хола, който е точно срещу врата на спалнята на светната лампа. Вратата на спалнята даже я откачихме за нейно успокоение. Децата минават през различни периоди, но най-важното е да намерим начин да се чувстват по-спокойни.

# 573
Моето спи и на креватчето и заедно с мен. На смесен режим сме. Но при мен си спи много спокойно и дълбоко явно се успокоява, че е близо до мен.

# 574
Моят спеше до 6 м. абсолютно сам в кошарата и стаята си.Будеше се за ядене с рев,хапваше и заспиваше.И така 4 -5 ставания на нощ.Докато баща му не го научи да спи следобяда с него на дивана и до там.Изхитри се и не искаше да заспи в кошарата.Спи му се,ама се върти и мрънка.Сложиш ли го на дивана обаче заспива за секунди. И така почнахме да спим с него там.Не мисля че е грешка,щом е спокоен и има нужда така ще е.Пробвахме и на спалнята ни,но странното е че там не иска.Иска на дивана и единия от нас да е до него и той да се е наврял в калъфката му.

# 575
Мами, кога слагате възглавничка за бебето? Моят спи с мен на спалнята и като се върти нощем се катери по възглавницата ми.Незнам случайно или има нужда вече.9++ Отделно пък и е сополив последната седмица, понякога му се запушва носа и го чистя,после заспива върху мен пак на високо

# 576
Аз след годинката сложих, интересното е, че си я търси, защото й е по-удобно на нея май, иначе заспива на ръката ми. Ние с баща й спим на високи възглавници, може и да е взема нещо Grinning

# 577
Аз не съм сложила възглавница на детето. Той си прави обиколниците на възглавница.
Имаше период, в който аз спях в спалнята с малкия. Аз на спалнята, той в кошарата. Обаче в 5 ч се местех в друга стая, за да си доспя. Ако закъснея, той се будеше и край със съня. За това, вече той си спи в кошарата в спалнята,жаз на дивана в хола. Двете стаи са с преходна врата. Но се будя от неговите движения. Ако се удари в дъската или падне биберон.

# 578
Николета а каква възглавница взехте?И моят понякога се качва на нашите,ортопеда ни беше казал да му купим възможно най-ниска но чак след 3 годишна възраст.Но той почна да си спи на ръцете понякога и се чудя и аз от известно време дали не му взема една.

# 579
Аз не съм купила, защото моят скитосва по леглото по цяла нощ.

# 580
  • София
Имам две деца. Досега не ми се е случило нито едното да спи 10 часа на нощ, дори и като новородени. Смея се с глас когато някой ми каже "Новороденото само спи и яде". Чувала съм за такива деца, но още не съм ги виждала 😂.

Някой спят наистина много малко и нищо им няма.

# 581
  • София
На дъщеря ми сложих възглавница след 2г възраст. Купих възглавница на Чико (против задушаване). Много тънка.
Пробвах синът ми със същата възглавничка като направи 5м. Не се получи Simple Smile Педиатърката каза "поне след 1г".

# 582
Смея се с глас когато някой ми каже "Новороденото само спи и яде".

За спането съм по-склонна да вярвам. За яденето не ми е ясно как става..

# 583
За моят ще добавя че и ревеше,не само сън и ядене 😁Иначе и аз само съм чувала за децата еднорози,ама не съм срещала до сега 😬

# 584
За тия 10-11 часа нощен сън има минимум 3 събуждания за кърмене, но реално не се буди, а примрънква и засуква.
За мен 6 часа за денонощие са си малко сън за бебе.

Общи условия

Активация на акаунт