За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 75

• 32 614
  • 753
  •   1
Отговори
# 675
Никак не се оправям. Само обядва супа, иначе е на кърма. Отвреме-навреме някоя бисквитка изяде сама и малко хляб. Това е! Вчера си пях: "Ом шанти, ом шанти!" И дишам-издишам! Дано ме разбрахте.

Последна редакция: пн, 08 апр 2019, 16:28 от Lol90

# 676
Peacock, аз имах същия проблем заради едновременното избиване на 3 кътника. Яде само хляб и лидълската кремообразна извара почти 3 седмици. Правих му и солени палачинки и баница на тиган. Даже бях писала притеснена тук, че не ми харесва манджите. Е, проблема не беше в мен де Joy

# 677
  • Варна
Мъжът ми точно снощи се изуми от новия ми трик за хранене, въпреки че трайно не е отказвал храна.  Доста добре си хапва нашият палавник, но все мрънка за нещо, сочи и докато не му го дадеш, не яде. Проблемът е, когато не е достатъчно гладен. Иначе доста се амбицира да яде сам, става някакъв ужас в скута му, но няма как. Та със супите е най-сложно, защото яде сам почти, но бързо губи интерес и започва да бърка вътре, да маже, въобще ужас. Та слагам на масичката му семки белени от тиква, слънчоглед и той ме храни, а аз него със супа. Той много обича да пуска всякакви неща в дупки, та явно и това му допадна като занимание. 😂 Интересно е, че не се изкушава да ги яде, опита веднъж и се отказа. Смее се, умира от кеф и си е изял супата за 5-10 минути. Една седмица вече работи, да видим кога ще му писне.

# 678
Пийкок, първите 3 дни си скъсах нервите, готвех по 5 манджи за закуска,обяд, вечеря. Ядосвах се, понеже е видимо гладен, а не мога да му угодя. Накрая спрях да се ядосвам. Лека полека, за около месец започна да проявява интерес към храната и започваме да се захранваме.

# 679
Момичета, преди няколко часа, като сменях памперса на бебо, имаше много странно жълто желе-ако (без никакъв мирис) Никога не е било така... Ще се обадя утре на педи, да се консултирам, но исках да питам това дали е слуз според вас... Второ дете ми е, такова нещо не съм виждала. Еднократна случка е, бебчо е на 3м., кърмим се, сещам се, че ядох спанак два дена, това е единственото ново нещо в менюто ми. Иначе е спокоен, няма признаци нещо да го боли. Прилагам снимка, ако на някой му се е случвало да сподели мнение, иначе още утре сутрин ще посетим педиатър.

Скрит текст:

# 680
  • Велико Търново
Прилича на слуз примесена с ако ( повече слуз). Пазете памперса и го занесете на лекаря да го види също.

# 681
Нищо му няма според мен. Какво може да му има на кърмено бебе?! Яла си нещо и така е излезнало. Чак пък да пазиш памперса и да го носиш до личната. Обади й се просто , за да се успокоиш.

# 682
Еднократно не е повод за притеснение. Ако се повтори, потрети, тогава се шашкай.

# 683
Направо сякаш е само слуз, за това се притеснявам... Благодаря за съвета skk007, ще го запазя, направих и снимки за всеки случай. Филмирам се, защото ни предстои ваксина на 11ти и искам да съм 100% сигурна, че няма нищо притеснително.

# 684
До 11-ти има все пак 3 дни. А и ако не се е регулирало дотогава, не пречи да отложиш ваксината с 2-3 дни или седмица.

# 685
На дъщеря ми имахме забрана от детски гастро за слагане на ваксини два месеца заради ако....ако не си сигурна, отложи я, ще ги наваксате. На нашата на шест месеца едва сложиха първите двойки ваксини.

# 686
  • Пловдив
При дъщеря ми имаше такава слуз,но много по малко беше на 3 месеца и половина...обадих се на педи и каза ако се повтори направо да я заведа при него ...но беше еднократно.

# 687
wild poppy, Ива и аз така мисля, ако трябва ще отложим.
Zlatka.K дано и при нас е еднократно.

# 688
Ако се повтори това, според мен, съберете ако от пампата и го изследвайте. Дано е еднократно все пак! 🙏

# 689
Аз знам и съм чела ,че при кърмените бебета понякога се случва ,понеже почти няма отпаден продукт и затова се отделя само малко слуз,която по принцип се съдържа в отделителната система на бебето.Но разбира се трябва и консултация с педиатър.Покрай нашите неволи с акото се бвх побъркала от консултации и четене и бях попаднала точно на това .

Общи условия

Активация на акаунт