За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 75

• 32 637
  • 753
  •   2
Отговори
# 105
Пръскайте на памуче и нанасяйте лекичко. Ама спреят е подходящ и за ежедневна употреба при смяна на памперс, така че не би трябвало да има проблем. На нас ни е изписван, ама за лицето.

# 106
На нас за скалп, аз си пръскам но пръста и разнасям по мястото Simple Smile  

# 107
  • София
Този спрей съм го пръскала по цялото тяло когато бебето беше с Варицела. Не се притеснявайте толкова, нищо няма да му стане.

# 108
Не знам дали въпросът ми е за тук, но реших да не пускам отделна тема.
Използвате ли така наречения отцедник/сушилник за бебешки шишета?
Удобен ли е, излишен ли е, от къде си купихте?

# 109
Аз си купих на Канпол не съм го ползвала още, около12-15 лв. Стори ми се по-удачен за ползване спрямо на Нук/по-ми харесва дизайна/, че се сгъват пръчките и си става пак компактно като не се ползва

# 110
  • София
Ние не ползваме такъв сушилник, но и шишета не ползваме, за щастие не се наложи. Бих изчакала с такава покупка ако възнамерявам да кърмя, защото реално децата на кърма имат нужда от едно шише за изцедена кърма когато се наложи.

# 111
Не съм ползвала сушилник. Докато стерилизирах, шишетатата седяха вътре. След като приключих със стерилизирането седят на нашата сушилка. Там ги слагах и преди да ги сложа в стерилизатора.

# 112
СПоред мен си е излишен разход. И аз процедирам като Попи

# 113
  • София
Не съм ползвала отделен сушилник за шишета. Ако трябваше да се сушат използвах обикновеният сушилник за съдове.
За мен отделен сушилник е допълнителен разход и "търсене на място за поставяне".

# 114
Синът ми, на 13м, отказва да се храни. Страшна мъка е. Гладен е, идва, подушва какво има и затваря устата. Правих любимите му Пюрета,  правих по 5-6 вида зеленчукови мъфини, хвърля, маже храната и това е. С всеки ден хапва все по-малко Sad

# 115
Нашият отцедник е подарък. Скъсахме се да го ползваме, всеки ден, но не и за шишета. Каквото мия го суша на него, чашата за водата, лъжички, купичка за храна, гризалки и т.н. Та.. влезе в употреба.

# 116
Синът ми, на 13м, отказва да се храни. Страшна мъка е. Гладен е, идва, подушва какво има и затваря устата. Правих любимите му Пюрета,  правих по 5-6 вида зеленчукови мъфини, хвърля, маже храната и това е. С всеки ден хапва все по-малко Sad

Зъби, възпалено гърло?

# 117
Момичета, казаха ми, че за 10 дена бебето трябва да е почнало да изяжда 190гр пюре, е как да стане като не го иска този скапан картоф и го плюе? Какво да направя?

# 118
Мойта щерка е на 17 месеца и рядко изяжда 190 гр. А пък преди годинката ядеше по по около 120-150 макс. Да яде, колкото иска. Освен това чисто картофено пюре не е най-вкусното нещо на света.

# 119
И за пореден път - захранването до годинка е за опитване, не за количество. Знам, че българските педиатри не са на това мнение...ама трябва да се ограмотят малко.

Освен това картофа е гаден и неподходящ за първа храна. Води се по бебето. Предложи нещо по-приятно - сладък картоф, тиква, авокадо. Има цяла тема за захранването.

Общи условия

Активация на акаунт