За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 75

• 32 659
  • 753
  •   1
Отговори
# 615
Цитат на: PeacockLove link=topic=1097691.msg38503241#msg38503241 date=15р54495795
Какви умения трябва да имат децата, когато започват ясла??
Моето има още половин година до тогава, но се чудя какво трябва да е усвоил до тогава.
Да ходи - НДУ Wink

# 616
  • София
Какви умения трябва да имат децата, когато започват ясла??
Моето има още половин година до тогава, но се чудя какво трябва да е усвоил до тогава.

Най-важното е да може да ходи самостоятелно. Да приема храна от друг човек извън семейството.

Ако има режим подобен на ясления за детето е плюс. По-лесно и бързо ще се адаптира.

# 617
Моят на този етап ползва гърне по предназначение , но не си казва.
Хапва си самостоятелно с вилица за сега.
Почти по същото време като в яслата си ляга.
Притеснява ме как ще спи в леглото , защото той е в кошарата и там се върти много. Сигурно ще пада много на яслата. Когато го обличам си тика ръцете в ръкавите, носи си обувките да го обувам. Мога да му обувки панталона, докато е прав.
И все пак не ми е спокойно за яслата... Sad

# 618
Ако ще ходи в държавна ясла според мен е добре да може да се храни сам, за да не чака огладнял неговия ред да го нахрани някой. Голямата ми щерка на 2г. се хранеше сама, обличаше се сама и беше без памперс. Абсолютно никакви притеснения нямах от чисто битова гледна точка, нито че ще седи гладна, нито че ще чака след сън да я облекат. За сметка на това с говоренето закъсня много. Малката за момента се храни сама, но обличане и гърне са много далечна идея. За сметка на това е много по-напред с говоренето.

# 619
Peacock, Wild, на колко са вашите? Алекс ще е на година и три месеца септември, а ще му се наложи да ходи на ясла. Четейки какво могат направо се хващам за главата и отварям тренировъчен лагер от утре 😆.

# 620
За самото дете е добре да е без пелена, ако може да се храни само и да съдейства при обличане. В яслите спят в кошари с решетки децата.

# 621
Да допълня,на мен ми казаха освен да може да яде сам и да може да пие вода от чаша,защото не се допускали външни чаши с накрайник или биберон,имало специална наредба.Ако е малко детето обаче не знам.За памперси и казване нищо не са ми казали когато проверявах.Мен главно спането ме притеснява,не че яде сам или пие от чаша,само от накрайник и сламка.Но аз ще го пускам чак на 2,7 месеца така че хич и не го мисля от сега,единствено заспиването сам в леглото дали ще стане до тогава не знам.

# 622
На 1.5 е малкото. От 1г. и малко изявява желание да се храни сама и винаги ѝ давам лъжица/вилица и за нея. Аз дохранвам с друг прибор, когато се наложи. Голямата беше на 2г.1м., когато тръгна на ясла. Хубавото е, че яслата започва веднага след лятото. Подходящо е за тренировки и без памперс, и да се обличат сами.

# 623
  • София
Да пие от чаша е много важно. Да може да стои на гърне, защото има деца, които за първи път го виждат в яслата и пищят от него.

# 624
Моят син е на година и половина. Пие със сламка ама с чаша още се Олива. Но разчитам лятото да го тренирам да е без памперс и да се научи да пие от чаша.

# 625
Имам съмнение, че малката си отчупи парче колкото житено зърно от стъкления ми протектор. Може да го е глътнала. Какво да правя и къде да я заведа?

# 626
Здравейте, струва ми се, че езикът на бебето ми е син? На какво се дължи това?

# 627
  • Перник
Имам съмнение, че малката си отчупи парче колкото житено зърно от стъкления ми протектор. Може да го е глътнала. Какво да правя и къде да я заведа?
Колко е малка? Второто, което ми идва наум освен консултация с лекар, е да дадете варени картофи, ако детето е достатъчно голямо да яде това. Варените картофи образуват някаква слузеста обвивка около хипотетично погълнати остри предмети и така по-лесно и безпроблемно излизат. Чувала съм това във връзка с глътнат мост от зъбите при възрастен човек.

# 628
Мами някоя намерила ли е начин да отучи бебето от постоянното носене, малката е на 3 месеца и постоянно иска да ръце, не иска да спи през деня изобщо, навън бутам количката, а нея я нося не иска да седи вътре, само да я сложа и веднага започва рев и дране, взема ли я веднага млъква, вкъщи същото, запи в ръцете ми сложа я да легне веднага започва да плаче. При вас така ли е?

# 629
Моята е на 7 месеца и е още така. Честито! 😹
Мами някоя намерила ли е начин да отучи бебето от постоянното носене, малката е на 3 месеца и постоянно иска да ръце, не иска да спи през деня изобщо, навън бутам количката, а нея я нося не иска да седи вътре, само да я сложа и веднага започва рев и дране, взема ли я веднага млъква, вкъщи същото, запи в ръцете ми сложа я да легне веднага започва да плаче. При вас така ли е?

Общи условия

Активация на акаунт