Шести клас 2018/2019 - тема 4

• 32 054
  • 755
  •   1
Отговори
# 45
Четох, четох изброяваните училища, чудех се коя е тази невисока цел Simple Smile
А се оказа третото поред училище (за девойки) на първо класиране 2018 г. Grinning  2х88 точки примерно са били ок.

# 46
хаха, не, писах, че това е в най-добрия възможен вариант, а и честно казано предпочитам ФЕГ пред испанската, та мога да добавя и момичетата от 164 като "не конкуренти" Simple Smile))))). Иначе аз и с 18-то съм ок.

# 47
  • София
Оф, егати досадните неща трябва да учат. Абсолютен нафталин.

Точно същото си помислих. Simple Smile 2—3 думи от текста изобщо няма да ги разбере.

# 48
Моята като излезе ме пита защо "протълкувайте", а не "тълкувайте" или "изтълкувайте"; имало ли уловка в глагола... Горките деца, вечно търсят някаква "уловка", що така априори са приели, че някой иска да ги "метне" за нещо, а не, че от тях се иска мнение!?

# 49
  • гр.София
Че то детето е право да се чуди. В руския се казва така, ама на български си е разтълкувай, изтълкувай....

# 50
  • София
Бях изпуснала това с "протълкуването".
Иде ми да си оскубя косата от подобни неща.
Няма такава дума в българския език.
Що за уроци по български? 🙄

# 51
  • София
Иначе както и да го въртя, АК не е нашето място.
Нито езикът ни устройва, нито изпитът ще е ОК за моето не особено математическо дете. Относно стипендиите, аз съм последният човек, който би поощрил кандидатстване за подобно нещо. Никак не вярвам в безплатните неща (или в тези с редуцирана такса). Човек винаги си плаща по един или друг начин.
Не бих била и щастлива, ако точно в тийнейджърската възраст у дъщеря ми се възпитат ценностите на корпоративния социум (нещо, което направо не понасям).
Та ще го пропуснем, да.

# 52
Стипендиите/редукцията на таксата в АК е само на база финансова възможност на семейството. От детето се иска успех над 5.00, който така или иначе и тя ще го иска щом се стреми за добро образование в чужбина.

# 53
  • София
Да.
Но не обичам да влизам в зависимост от някого.
Падам си леко социофоб. 😁

# 54
Момичета, в една друга тема попаднах на информация за отпадане на бележниците. Аз май нещо съм пропуснала и от кога е в сила тази наредба?

# 55
  • Бургас
Това май е само са малките, до 4 клас.
Моя второкласник няма бележник с оценки. Слагат им печати, както в първи клас.

# 56
В много от училищата, използващи електронни дневници, не се изполват хартиени бележници.

# 57
  • софия
Момичета, в една друга тема попаднах на информация за отпадане на бележниците. Аз май нещо съм пропуснала и от кога е в сила тази наредба?
Има нещо подобно, но не мога да посоча нормативния акт. И в момента има училища без бележници. Мисля, че срокът е 2020 г. и задължителен електронен дневник.

# 58
Наредба № 8 от 11 август 2016 г. за информацията  и документите за системата на предучилищното и училищното образование
В сила от 23.08.2016 г.
Издадена от министъра на образованието и науката
Обн. ДВ. бр.66 от 23 Август 2016г., изм. и доп. ДВ. бр.75 от 15 Септември 2017г., изм. и доп. ДВ. бр.50 от 15 Юни 2018г.

# 59
Благодаря, явно съм пропуснала информацията с бележниците.

Общи условия

Активация на акаунт