Нека пролетта ни донесе малко тупкащо сърце!

• 22 713
  • 722
  •   1
Отговори
# 540
Brandy Извинявай, че се намесвам така Simple Smile
Резултата няма да се промени , той е такъв какъвто е и колкото по-рано знаеш, толкова по-добре.
Сестра ми 8 години пробва и “отлага” лапарото докато най-накрая не събра смелост и не го направи..
Нали знаеш - целта оправдава средставата 👌

Подвижността с добавки се повлиява. Морфологията по-трудно, но тя може да “варира” много в зависимост от състоянието на мъжа, когато е давал СГ. Затова съветват да се пусне една и след 3 месеца втора(имаше нещо за някакви 74 дни на “зреене” на новата “партида семчовци”.. да не говоря наизуст 😂).
Инсеминацията е мн добър вариант за двойки, при които има мъжки фактор. Защото се взема материала, пречиства се и остават най-добрите, които се вкарват дирекно в матката.

# 541
Един по-различен въпрос Simple Smile понеже не съм компетентна по вашите. След ову ходите ли по-често по малка нужда Simple Smile Аз ходя на всеки час 2 . Без да съм прекарвала с течности . Simple Smile

# 542
Джули, не стм много наясно, но доколкото съм чела, най-добре първо мъжа ти трябва да си направи изследвания при уролог, да се разбере дали всичко му е наред. Прочети за варикоцеле (поправете  ме ако греша).
Слънчице, напълно съм съгласна с теб. Правих ЦС в края на ноември. Последно чакам сега, ако не се е получило, веднага звъня за час при д-р Калчев.Hug
quoteor=jullliana link=topic=1097915.msg38325338#msg38325338 date=1551698757]
Момичета, здравйте и от мен. И аз си мислех за осеменяване, но май не е опция при нас. На последната спермограма имаше проблем с подвижността и морфологията... Какво мислите?
[/quote]

# 543
Поджвижността беше ок на първата спермограма, морфологията беше що годе добре. Имаше намален sperm count, броят май е това? Сега sperm count-a е добре, но подвижност и морфология са си зле. Има огромна разлика в резултатите, а витамините не ги е спирал поне 6-7 мсеца. Дали с тези показатели осеменяването е опция?

Запазил си е час за скан, края на Март, за да му изследват тестисите (май за варикоцеле точно ще го гледат), това само му предложиха, уролог не е опция. Направи си още едни кръвни изследвания, тази седмица трябва да имаме резултат. Лекарят, който ми прави ЦС, препоръча изследване на холестерола, аз го споменах по-горе, представа си нямам защо.

Последна редакция: пн, 04 мар 2019, 14:02 от Анонимен

# 544
Да, да и пак да! Инсеминацията е точно опция, когато при жената вс е ок- има О. (И да няма ще се стимулира де..), има проходимост на тръбите, общо взето няма проблем. Пак ти казвам, че при инсе се “отделят” само най-добрите и се поставят вътре в матката. Вече дали ще стигнат до тръбата никой не знае.
Относно морфолофията.. на нас в Надежда ни казаха, че не само % играе “роля”, но и общият брой на сперматозоидите. Едно е да имаш примернон 5% от 50 млн. , съвсем друго е от 200 примерно.
Така че морфологията може да е по-лоша, но си зависи и общия брой какъв е. Грешно е при една СГ да се гледат отделните показатели. Както при женските хормони- не може да гледаш само ЛХ без да обърнеш внимание и на ФСХ..
В нашия случай бяха 3% от 350 млн и даже единия док. беше казал: Дръж го тоя мъж, че с тая бройка половин София ще осемени, не ви е в него проблема!😂

# 545
Един по-различен въпрос Simple Smile понеже не съм компетентна по вашите. След ову ходите ли по-често по малка нужда Simple Smile Аз ходя на всеки час 2 . Без да съм прекарвала с течности . Simple Smile

Хриси, с теб май сме по едно и също време. Аз не ходя по- често до тоалетна, но днес нещо ме боли вляво не знам защо, дано не е нещо лошо, въпреки че се съмнявам да е. Чакаме си 16.03 и това е Hug

# 546
Христена, нереално е колко много пишкам след Ову, дори си мисля, че нещо ми има. Не е от течностите, които изпивам, защото си правя експерименти- нарочно не пия нищо поне 30-40 мин и пак си ходя до тоалетна през 10-15 мин.
Викито, благодаря ти. Добре, че дойде в темата, за да ни ограмотиш. Ти си ходеща енциклопедия по репродуктивна медицина, така че повече няма да си губя времето из гугъл, ами направо идвам тук и си задавам въпроса. С твоите знания и бурната сперма на ТМ, прекрасни дечица ще сътворите някой ден Simple Smile Онзи ден орисвах Бубито, днес си ти Simple Smile

# 547
Хахаха Джули, много си сладка 😂Благодаря ти! Аз съм си голям nerd 🤓 в тази област и много обичам да се обогатявам по темата. 😂 Последно в Адела питах докторката дали , ако ми прави дрилинг на яйчниците ще ги прави с биполярна игла. Реакцията: 😯 Вие колега ли сте?! Аз: А, не, само си чета в свободното време 😂 Казвам ти реакцията й бешe priceless .. даже каза, че май не е имала чак толкоз запозната пациентка, а аз гордо вирнала нос излизам доволна 😂😂

# 548
Машина си и аз те признах. И аз обичам да чета за обща култура, но ти сигурно си изчела като за минимум 3то курсник в медицинския!

# 549
Джули опиши метода с който си прави ЦС, пак ли беше с контрастно вещество и рентген, с упойка?
И аз всеки път се възхищавам колко знания има Съншайн.
Мен ме наболява от вчера като за О, но ми е 11-ти ден, мисля е рано още.

# 550
Вик, записвам се на процедури при теб, аз ще съм ти опитното зайче, без да ме чарджиш? Току-виж съм забременяла от раз.

# 551
Хиба защо мислиш, че е рано? Аз преди с 34 дневен цикъл съм заченала с последен контакт на 9ти ден от цикъла. Колкото и да са издържали спермитата не вярвам да е повече от 2-3 дена! Така че незнам какво да мисля. На фона на всичко изчетено забременяването ми тогава е мистерия 😂 А това момиче дето вървяхме заедно е забременяла дни преди М. Така че захващайте се за работа! 😁
А относно пишкането, аз не съм от пишкащите постоянно, ама след О ми е често. Някъде бях чела, че е заради покачването на хормоните(май прогестерона), може и глупости да говоря. Абе и аз пишкам много след О. 😁

Последна редакция: пн, 04 мар 2019, 15:02 от Joanaa

# 552
И аз пишкам често около и след овулацията . Мислех си , че съм завъдила някоя гадинка , но последния път микробиологията ми беше много чиста , на цитонамазката също не излезна възпаление . Аз обаче имам друг въпрос , някъде след или по време на ову , изпитвам болки при полов акт и при сядане . Вие имате ли такива усещания ? То не е всеки месец , а от време на време .
Вики , ПКЯ ли имаш , че ще ти правят дрилинг ?

Последна редакция: пн, 04 мар 2019, 15:34 от Sunshine_00

# 553
Аз съм имала месеци с О.на 11-ти ден, други с О. на 22-ри ден и 3-ти с О. на 35-ти ден в рамките на 4 месеца 😂 Всичко е възможно! И аз не мисля, че повече от 2 дни е реалистично да издържат сперматозоидите.
Иначе Съншайн на мен ми се е случва всеки месец , когато О. е от ляво. Обяснявам си го с това, че на мен целия ми ляв аднекс(тръба-яйчник) е доста чувствителен, имах сравтване там, при АГ преглед си ме боли доста там.. та явно като овулира “му идва в повече” 😂. А може и да е просто от нарастването на фоликула, ако нараства до 22-24 мм като по учебник при големина от 3-4 см средно на яйчник си е съвсем възможмо да усещаш дискомфорта.

# 554
Сънче - Този месец усетих доста силна О. Болеше ме  при секс, при сядане, докато лежа дори, като покрай О си беше в левия яйчник, а след ден два болката се измести в центъра(матката) и продължава до ден днешен. Миличкия ми ММ измъчих го да ме пази, ама като ме наболява.... 🤔
Мисля, че е нормално около О. Някои момичета всеки месец си ги боли! 😁

Общи условия

Активация на акаунт