Нещастен

• 27 982
  • 723
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Сега да поясня за къщата. Прави сте, че в едно семейството решенията трябва да се взимат от двама, но при нас това го няма. По точно тя никога за нищо не ме подкрепя. Това се случи и когато си купих кола. Още от малък ми беше мечта да имам бърза кола и съм го споделял с нея. Тя ми се присмиваше и казваше, че не съм пораснал още. Когато вече имах възможност да купя и говорихме, тя отново заяви, че това за нея е пълна глупост, но след като парите са били мои, да съм правел каквото си искам. Ами купих си я. Същото стана и с къщата. Винаги съм и споделял, че ще е добре да си имаме някакъв имот в бг, защото когато се приберем за две три седмици и ни се налага да останем при мама, това също не и харесва.  Сега единственият проблем е, че е близо до майка ми и не мога да я убедя, че това е единственно и само мое решение и няма нищо общо с майка ми.
Та исках да кажа, че тя никога за нищо не ме подкрепя, винаги е на различно мнение и накрая ми казва прави каквото искаш. Ами отначало я слушах, но вече ми писна и спрях да се съобразявам с капризите й.

Пак се изнизваш по тъча и не знам как не ти става неудобно да го играеш обидения и неподкрепен пубер?

Искал си бърза кола- да, почти всички мъже искат, но или си купуват като ергени, или кат оги тресне кризата на средната възраст. Но, във втория случай, отдавна са осигурили жилище за семейството и заделили пари за образование на децата.

Жена ти ти е казала, че такава покупка, е глупост и ненужен харч, но ти след като си продължил да тропаш с краче, какво да ти каже? Да ти забрани да хвърлиш за собствения си задник пари, които ти печелиш, докато тя ти гледа децата?
Ами, достатъчно мъдра е била да ти каже, че трябва ти да решиш, след като знаеш мнението ѝ.
И ти, както с къщата ,прегазваш семейните ви планове и се обзавеждаш със скъпа играчка.

Дотук, няма нещо, с което ти да си се съобразил с жена ти.
С къщата е същото- не е била съгласна да я купувате, защото сте имали други планове, по- належащи, ама ти пак си прескочил през главата ѝ и си я купил.
После ревеш, че не те била подкрепяла.

Какво да ти подкрепя- егоизма и липсата на елементарна зрялост в действията?
Та, ти си живееш и обслужваш хрумванията си като ерген.
Де факто, жена ти няма думата, а и да си я каже, ти пак си знаеш твоята.

# 436
Аз почвам да си мисля, че идеалната жена не е руса с цици размер Д и пет бона доход. Идеалната е невзрачна тетка, която изкарва точно толкова, колкото да храни себе си и децата. Гълчи муньото достатъчно, че да получи вид индулгенция той да си намери любовница и да се теши с мъжки кефове. Комунизмът е построен. Жената е лошата, мъжът е добрият, мама форевър.

# 437
Пак ли мама, бе?

Не е нормално мъж на моите години с две деца да не е направил нищо за жена си и децата си и всяка втора дума да му е 'мама'. И не е нормално да не осъзнава колко инфантилно говори и се държи.

Според мене жена му си плете кошницата за развода вече. Просто с още едно пеленаче конкретно в настоящия месец, ден и момент не може да се изнесе.

Впрочем за идвснето на нейната майка - нали тя не била в цветущи отношения с родителите си, м Wink

# 438
  • София

И каква е нейната вина?

Скрит текст:
Че е търпяла 4 години майка му да я прави на парцал и да я тормози вкл. с пасивна агресия и подмолни номерца, докато той не е в стаята? С това, че после 20 дена (?!!) е я изтърпяла с новородено, да и пили нервите всеки ден? С това, че е оставила второто дете, въпреки, че не е горяла от желание да ражда? С това че го търпи да си купва спортни коли и къщичка до на мама дупето, а няма пари да й купи съдомиялна и живеят на квартира? Или с това, че изобщо го търпи и още не си хванала чукалата и да го остави с мама, колата и селската къщичка?
Както казах, не знам. Но и не допускам, че нещата са 100:0. Отсреща може да има 5-10-15-20....не се наемам да определя по откъслечни писаници. Simple Smile
И пак казвам, никой не знае как точно стоят нещата. Няма как да се влезе в техните/неговите/нейните обувки виртуално.
Не е вярно, че мъжът е виновен по дефолт. Пусни пързалка с ключовите думи "ходя на работа, тя не мие чиниите" и започвай да броиш колко и какви ругатни ще отнесе измислената жена.
Добра идея. Laughing
Начи, ако искам някой да плювне по женка ми, така ще сторя. Ма то си е и така. И работя и чинии мия. Joy

# 439
Добра идея. Laughing
Начи, ако искам някой да плювне по женка ми, така ще сторя. Ма то си е и така. И работя и чинии мия. Joy

Е, Онзи, голяма работа, чинии миеш, няма да ти опадат пръстените, я! Simple Smile А женка ти знаеш ли още колко други работи мие? Предполагам и тя работи.  Peace

За Нещастен, така е, няма как на 100% да знаем какво става, но според описаното от автора.....картинката се заформя и изяснява малко по малко.

# 440
  • София
Нещо нямате чувство за хумор. Отивам да мия чинии. Simple Smile
Обмислям и спортна кола да си купя, нищо, че не съм почитател. Е така, напук и за назидание. Laughing

# 441
Боже, имам чувството, че Инфантилен Егоист става някакъв синоним на съвременния мъж. Има и приятни изключения, ама все по-рядко сякаш.

# 442
Ехаа, вие ме разкъсахте бе хора. Все съм споменавал мама, ама как да не я споменавам, като най- честите ни кавги са заради нея, без да има причина, а просто жена ми е обсебена от нея и за всички проблеми обвинява нея. Ето снощи пак се скарахме за глупости. Нищо лоша не съм направил или казал, ама тя винаги намира причина да дудне за нещо, просто вече и е станало навик да недоволства.
Вчера следобеда и казах, че отивам до автомивката да измия колата. Отидох, измих я и там се срещнахме с един приятел и отидохме да пием по едно кафе. Обаче си забравих телефона в колата, а паркинга беше на разстояние и не се върнах да го взема. Ето това е голямата ми грешка. Забавих се около час, а през това време тя ми е звъняла може би десет пъти.
И като се прибрах и обяснявам, защо не съм вдигнал, а тя започна да ме обвинява, че лъжа и нарочно не съм вдигнал, че съм егоист, лъжец, безотговорен простак, че тя имала работа и чакала да се прибера, пък аз съм се развявал по кафета с приятели.
Не се изкарвам жертва и мъченик както казвате, но кажете това нормално поведение ли е и повод за скандал ли е? Ако не беше ме нападнала веднага, щях да и се извиня. Ама след всички тези незаслужени обиди към мен, и тя не заслужава извинение.

П.п Спортната кола я продадох вече. След непрестанно дуднене, колко пари отиват за гориво и подзръжка, мерака ми мина много бързо. Послушах жена си, и купих голяма семейна кола.

# 443
  • София
Имам въпрос към автора на темата:
Авторе, я кажи за времето когато сте били по чужбината /визирам всиките места/ нейните родители колко пъти и кога са идвали да ви видят и по колко време са стояли всеки път? Разбираш ли се с тях и до колко?
И друго: я си представи, че сте живели в нейния роден дом 4г. и баща й ти е правил всеки ден живота ад, ама ай така без да разбират много-много другите - тънко те е финтирал, дразнел, обиждал и т.н. Представи си, че не може и 5 мин да го понасяш и при всяка нова среща той ти прави живота ад, до степен да те изнервя само с присъствието си. Представи си, че пренасочва голяма част от семейните ви финанси + кредт за негова прищявка, която уж е за вас, ама нито ви е нужна сега, нито нищо, ама ви забавя мнооого във времето семейното развитие - покупка и обзавеждане на ваш дом и ви лишава дори от елементарни уреди в сегашната квартира. Ражда се първото ви дете - той идва и 20 дена и те прави на луда калинка и те удря под кръста /метафорично де, не наистина да те бие, а само с думи и "жестове"/ ти си по цял ден с бебето, другото дете когато си е у вас и него, жена ти е на работа цял ден. Вече си стигнал момента в който не може и 3 мин. да го търпиш. Ражда ви се вторто дете, което ти гледаш у вас с по-голямото, жена ти е на работа по цял ден. И жена ти ти казва: За лятото тати идва за около месец да ни види, ще спи при нас, не мога да го метна на хотел. Ти си наясно, че ще си в един див ад цяло лято - сам с децата и тати, и ще се чудиш децата ли да и гледаш, къщата ли, себе си ли, на тати ли да оправяш и готвиш и т.н. и това сам по цял ден, докато търпиш критики, правят ти се тъкни номерца и ти късат нервите. А жена ти ще е киесела, че не я подкрепяш и не искаш тати при вас...как ще му откаже.
Кефи ли те? Иска ли така да си прекараш лятото? Как би реагирал?

# 444
Ей, тая тема е абсурдна! Не го подкрепяла в решението му да имал спортна кола и къща до мама. Може би ако парите ти валяха като дъжд и къщата и колата бяха като 5 лв изхарчени, нямаше да има проблем с това. А, ти не си  осигурил собствено жилище,  имате уреди на изплащане,  имате 2 деца и имаш наглостта да искаш такова скъпо удоволствие, като това да имаш спортна кола, преди да си осигурил основното... нямам думи. Тя ако поиска от теб 50 бона за гърди, понеже винаги била искала да има големи, щеше ли да я подкрепиш? Като знаеш, че не сте милионери и тия пари не ги плюеш ежедневно?
Друго - след като имаш 2 деца, за мен е недопустимо да не е телефонът в теб и да не го вдигаш 1 час.

# 445
  • София
Ехаа, вие ме разкъсахте бе хора. Все съм споменавал мама, ама как да не я споменавам, като най- честите ни кавги са заради нея, без да има причина, а просто жена ми е обсебена от нея и за всички проблеми обвинява нея. Ето снощи пак се скарахме за глупости. Нищо лоша не съм направил или казал, ама тя винаги намира причина да дудне за нещо, просто вече и е станало навик да недоволства.
Вчера следобеда и казах, че отивам до автомивката да измия колата. Отидох, измих я и там се срещнахме с един приятел и отидохме да пием по едно кафе. Обаче си забравих телефона в колата, а паркинга беше на разстояние и не се върнах да го взема. Ето това е голямата ми грешка. Забавих се около час, а през това време тя ми е звъняла може би десет пъти.
И като се прибрах и обяснявам, защо не съм вдигнал, а тя започна да ме обвинява, че лъжа и нарочно не съм вдигнал, че съм егоист, лъжец, безотговорен простак, че тя имала работа и чакала да се прибера, пък аз съм се развявал по кафета с приятели.
Не се изкарвам жертва и мъченик както казвате, но кажете това нормално поведение ли е и повод за скандал ли е? Ако не беше ме нападнала веднага, щях да и се извиня. Ама след всички тези незаслужени обиди към мен, и тя не заслужава извинение.

П.п Спортната кола я продадох вече. След непрестанно дуднене, колко пари отиват за гориво и подзръжка, мерака ми мина много бързо. Послушах жена си, и купих голяма семейна кола.
Може би не си наясно, но да ти обясня /ще ти е само в полза/: Когато имаш жена и деца, би следвало те да са на първо място, приятелите след това. Знаел си, че жена ти е сама с двете деца, има работа и те чака, обаче ги з@ебаваш да си чакат и излизаш да се развяваш на непредвидено кафе с аверчета - тинейджърско и безотговорно поведение. И да - повод за скандал е. Ако жена ти не те чакаше и нямаше работа, а ти си беше взел телефона и да й драснеш 2 реда на вайбъра/скайпа или където си пишете "мило вдиях Гошо, заприказвахме се и ще пием 1 кафе" - нямаше да имаш проблем. Дори в тази ситуация пак поставяш жена си и децата последна дупка на кавала - знаеш, че те чака, ама хукваш на кафенце с френда, пък на нея майната й, да си чака, мноо важно, че имате други планове. Scream И без телефон, ами ако децата имаха нужда спешно да реагираш?

# 446
Скрит текст:
Вчера следобеда и казах, че отивам до автомивката да измия колата. Отидох, измих я и там се срещнахме с един приятел и отидохме да пием по едно кафе.
Обаче си забравих телефона в колата, а паркинга беше на разстояние и не се върнах да го взема. Ето това е голямата ми грешка. Забавих се около час, а през това време тя ми е звъняла може би десет пъти.
Скрит текст:

А знаеш ли колко по-лесно и просто би било, ако беше и се обадил, че си срещнал приятел и ще позакъснееш. Когато ми се случва да звъня и не ми вдигат, имам предвид близки хора, мен лично паника ме обхваща и всякакви сценарии ми се завъртат в главата. За лоши неща......Тя вероятно те е чакала да помогнеш с нещо, може би с гледане на дете/ца, а ти не си се появил в нормалното време, ами няма как да те посрещне с усмивка. Та не знам, според мен сам си си заработил скандала.
В началото на темата ти симпатизирах и приемах нея за виновна, сега от доста страници насам ми се променя мнението и то от това, което ти пишеш. Никак ли не си самокритичен?

# 447

Значи, само да вметна, последните сигурно 40 мнения не успях да ги изчета и незная за каква кола става въпрос.
Обаче .. и моя мъж е със спортна кола, отделно той си изгражда по нея какви ли не джаджи - прагове, брони, филтри .. абе не съм наясно, но е хвърлил една камара пари по нея.
Е, няма да го накарам да я продаде никога! Въпреки, че чакаме бебе. Ще вземем най - вероятно някаква друга, когато трябва да ходим някъде заедно. Вярно, харчат тези коли и то доста, но едва ли ще ходиш с нея всеки ден на пазар. Още повече, че имате две деца и тази кола ще я караш най - вероятно не повече от 5-6 пъти в месеца.
Щом имаш хоби и това хоби те прави хепи, защо ощетяваш себе си, заради мрънкането на жена ти ?
Аз като цяло съм на мнение, че твоята съпруга има нужда от малко повече внимание, грижи и помощ от твоя страна, затова е вечно кисела. Нататък с къщата в Бг е друга тема вече.

# 448
Защото няма пари за пералня и миалня,  а камоли да плаща разходите на две коли, особено когато едната е мощна. То данъци, застраховки, горива и т.н.т

# 449
Cool_m, дудненето, дето си го отнесъл днес от жена си, тя го е отнасяла с години от майка ти, докато си бил навън по работа. Ти се дразниш от 2 приказки, при това верни - жена ти е търпяла критика и корекции с години.

Общи условия

Активация на акаунт