Лидл 125 - Мартенска инвазия от стикита :)

• 115 087
  • 1 755
  •   1
Отговори
# 855
Момичета, колко дни беше срока за връщане на стока? 90 ли бяха?

# 856
# 857
  • Варна
Майки на малки деца, мразите ли Лидл заради истерията със стикитата? Stuck Out Tongue Winking Eye

Днес доста неприятно впечатление ми направи едно около 6-годишно момче (беше с дядо си). Докато касиерът маркираше покупките, това се пресягаше през касата с думите „Ако обичате, стики!”. Докато дядото прибираше покупките, вадеше парите, то продължаваше да се навира и накрая викна пак с един заповеднически тон: „Стики, моля!” Joy Касиерът му каза, че съжалява, но не са направили сметка, достатъчна за стики. Та тук или дядото е за бой или детето. Но поне пък малкия  използваше вълшебните думички. Grinning

# 858
Добре, а проблем ли е ако даде едно пакетче на детето, без да са направили сумата? Едва ли им се водят под точно бройка и засичат чувлаите/ кашоните на края на вечерта. За доказателство- olx и търговията на стикита.

# 859
Много хора не си взимат стикитата, пред мен веднъж едни хора оставиха поне 5-6 на касиерката.

# 860
Пред мен за сметка 14,36 лв. касиерката не даде стики на хората. Видя ми се много грозно. Каза им, че съжалявала, ако искат, да си вземат още нещо... Smirk

# 861
За майките не знам, ама за касиерите знам Joy
Това дете пак е било културно. Даже не ми се коментира какви нахални, нагли деца има, а на родителите изобщо не им прави впечатление. Не знам, ако моите деца бяха такива, щях много да се срамувам. Всъщност, както знаем, не са виновни децата....
И си признавам- видя ли някое по-свитичко, скромно..а очите му все в торбата със стикита, ако ще и лев да е сметката- давала съм. Също ако са две деца, а сметката е за едно стики. Също ако виждам, че семейството не разполага чак толкова.
И обратното- наглото поведение на родителите ме отблъсква. Дори и стотинка да дели сметката от стики- не давам. Даже по този случай, онзи ден един татко ме нарече-шматка Simple Smile Пред детето. Е, пак като не бях боклук...като преди време, както ме нарече друг татко Stuck Out Tongue Winking Eye Съжалявам децата аз..но никой не си избира родителите.

# 862
  • Варна
Добре, а проблем ли е ако даде едно пакетче на детето, без да са направили сумата? Едва ли им се водят под точно бройка...

Може да го е подразнила нахалността, с която си иска. Grinning
С дядото имаше още две по-малки чавета, трябваше иначе три броя да дава. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 863
Да, все по-трудно става да се работи с хора.

# 864
Да засичат  ги , не всяка вечер , но го правят редовно. Пред мен уволниха колега за това че е дал повече от това което се полага. Единствено , ако човека пред тях се откаже и им го даде. По всички правила , касиерите нямат право да раздават , защото следва уволнение  . Многото стиките се събират лесно , тъй като има много хора , които пазаруват за магазини или ресторанти и на ден правят по повече от 300лв сметки.

# 865
Еба си, можеш да върнеш полуизяден продукт и е съвсем ок, според управата, обаче няма свобода за тъпо стики, което е около 10 стотинки. И чак ще уволниш работник заради това Anguished Страшна логика вадят.

# 866
За уволняване заради стики, за първи път чувам. Но знам ли..
Всеки касиер много добре си знае колко стикита не са взели клиенти. Обикновено или ги взима следващият или аз ги давам, както написах в предния си пост.

# 867
Еба си, можеш да върнеш полуизяден продукт и е съвсем ок, според управата, обаче няма свобода за тъпо стики, което е около 10 стотинки. И чак ще уволниш работник заради това Anguished Страшна логика вадят.

Да , няма логика , но след като е написано правило то трябва да се следва. Това им е логиката. Освен това като дадеш на един , той се хвали на друг и става , ама на моя еди кой си вчера му дадоха пък вие днеска не искате и айде пак скандал. Нарушението беше системно и затова последва уволнение .

# 868
Ако е бил предупреждаван, може би има повече смисъл.

# 869
По всички правила , касиерите нямат право да раздават , защото следва уволнение  .
Е, явно някои не ги хващат тези правила. Simple Smile Предпочитам да се спазват стриктно правилата, отколкото да се правят касиерите на морални съдници и да наказват децата на родителите с не особено добри обноски и способности да възпитават. А най-предпочитам да приключи тая глупост със стикитата, но най-вероятно ще я удължат и след края на март.

Общи условия

Активация на акаунт