Професия учител - 5

• 44 400
  • 803
  •   1
Отговори
# 120
Исках да се хвана някъде на работа юни,юли и август, ама май няма да стане.

Ако можеш да си уговориш компенсации за допълнителните деца в групата, ще ти се получат нещата.
Нали твой колега излезе в болничен и ти дадоха част от неговите ученици?
Аз имам 56 дни за тази година и 5 дни от миналата. Все не стигат, да.

Върна се на работа в средата на февруари. Ако не беше се върнала сега можеше и да не съм на работа, че беше голям ад.

# 121
  • Добрич
Няма как да имаш 56 дни за тази година. 56 са дните за цяла година. Ти не си ли на временен договор? Нали есента започна, до кога си назначена? Освен това дори да си на постоянен договор се оставят дни за есенната и за коледната ваканция, защото тогава също се ползва отпуск.

# 122
Няма как да имаш 56 дни за тази година. 56 са дните за цяла година. Ти не си ли на временен договор? Нали есента започна, до кога си назначена? Освен това дори да си на постоянен договор се оставят дни за есенната и за коледната ваканция, защото тогава също се ползва отпуск.
Да, 56 дни за цялата година, това значи, че ще ми трябват за ваканциите, които спомена и съвсем няма да имам отпуска.
Иначе съм до завръщане на титуляра, но предполагам, че ще ме оставят на работа. Ще видим.

# 123
При нас колегите от начален курс ходят на работа до края юни, дори и на годишния учителски съвет в началото на юли присъстват. През юни ходят от 8.00ч. до 16.30ч. Нямат учебни часове с ученици  през това време.

# 124
При нас колегите от начален курс ходят на работа до края юни, дори и на годишния учителски съвет в началото на юли присъстват. През юни ходят от 8.00ч. до 16.30ч. Нямат учебни часове с ученици  през това време.
Толкова много часове. И какво правят през това време?

# 125
Попълват документация, подготвят презентации за годишния учителски съвет, подготвят се за следващата учебна година, ако има изпити, са квестори, изпълняват всякакви поръчки на ръководството  и др.  Общо взето, не са претоварени, но са задължени да са работното си място.

# 126
И при нас е такова работното време през неучебните дни.  Мисля, че това е по нормативна уредба.

# 127
  • Балчик
Какво чудно има, работният ден е 8 часа, извън учебно време.

# 128
  • Ямбол
Чудно е, защото в някои училища работят по 4-5 часа през лятото. Тук са повечето така. За съжаление работя в гимназия, в която и ние работим по 8 часа в извън учебно време.

# 129
Не, по-скоро за някои е чудно с какво си запълваме времето. Понеже огромната документация, която се попълва, не е видима. Всевъзможни справки, отчети, планове на комисии, стратегии, правилници, самооценяване, а ха и да си почистим чекмеджетата от тоновете контролни от старата година. Че и картони и разпределения. Какво забравих? Smirk

# 130
Даже не ми стига времето за всички бумаги.

# 131
  • Пловдив
В Пловдив май наскоро имаше промяна в КТД точно за работното време в извънучебно време - 5 или 6 часа е. През една от последните две години ще да е било, дали не беше май миналата година.

# 132
  • Ямбол
Знам го това за Пловдив, предложих на нашата шефка да го впишем подобно във вътрешните правила(понеже отказва да правим вътрешно КТД) - не можело, незаконно било. Ама още една година ѝ остава, та ще си я траем.
Аз вкъщи действам по-ползотворно по отношение на бумащините. На работа все някой спешно иска помощ и моята работа се бави. Затова предпочитам половин ден, ама не го разбират шефовете.

# 133
  • European Union
Ние пък си направихме училищно КТД, но не си представям шефа да се съгласи на нещо подобно. 8 часа на линия и проверка в 16,25.

# 134
Вкъщи действително човек може да си свърши работата. Още повече, че в летните месеци извън компютърните кабинети, първо няма читави компютри, а и няма климатици. Ужасно се работи в жегата. В много случаи - не може да се работи - в горещина и без компютър.
Освен това, все се намира някой да те заприказва, и времето отлетяло без да е свършена работата. Но в последните години шефовете много държат на 8-часовия работен ден.
Преди време не беше така.

Общи условия

Активация на акаунт