Професия учител - 5

• 44 454
  • 803
  •   1
Отговори
# 135
Явно навсякъде е различно. Аз моето дежурство го карам в градината на работа. Да полея всичко. Да измета. Стаята веднъж подредена не я пипам до започване на учебната година. Преди започване обикновено пада голямото чистене на прозорци и всички стаи. Документи каквито и да напиша се променят постоянно. 8 часа ако ще пиша има как човек да си запълни времето, но както някой спомена все трябва да помогна на колега и мойто остава ненаписано.

# 136
  • Майничка
Дежурствата в училище през лятото са ми най-спокойното време за работа, тогава си обобщавам всички експерименти от предната година и подготвям нови номера и материали. Започне ли годината, рядко ми остава време.

# 137
Здравейте, колеги!
Бихте ли споделили как е минала защитата на III ПКС, че съм доста притеснена, понеже и на мен скоро предстои - задаваха ли ви въпроси по дипломната работа, имаше ли ,, скъсани" и по каква причина и т.н.?

# 138
  • София
Здравейте скъпи учители,

Бих искала да попитам тук във Вашата тема, дали се предвижда изучаване на нови предмети с ИТ насоченост в училищата в бъдеще, както и увеличаване на часовете по ИТ?
Причините да питам са, че след 20 г. стаж в ИТ сектора се замислям дали да не се преквалифицирам за учител по ИТ и да предам моите знания и умения на деца. И тъй като от темата, а и не само виждам, че доста трудно се става учител, се интересувам има ли бъдеще в професията "учител по ИТ"?

Благодаря Ви за отговорите и Ви желая Весели празници!

# 139
  • Добрич
Увеличаване на часовете по ИТ не се очаква. В начален курс тази година въведоха компютърно моделиране 1 час в 3. клас, а следващата година ще има и 1 час в 4. клас. Това е "увеличението" на часовете. И на повечето места ги водят начални учители.
Освен това махнаха информатиката от гимназията, като я оставиха само в профилираните паралелки. Така, че реално има намаляване на часовете за ИТ учители.

# 140
Аз май мисля, че предстои въвеждане на моделиране и за 1, 2-ри клас?

Някой знае ли какво проекти ще започват на есен?
Единият който обсъждахме наскоро беше за подкрепа/помощ за успех.
Но ще има и други два, поне така чух. Как се казват обаче, не знам?

# 141
В рамковия учебен план за Компютърно моделиране е предвиден един учебен час седмично за учениците в трети и четвърти клас. В първи и втори клас този предмет не присъства в ООП, а не съм срещала проект за изменение на Наредба 4.

# 142
Може и да бъркам, може да се е обсъждало само. Но наистина смятам, че предстои промяна за 1, 2 клас, ще се въведе нещо компютърно.

# 143
Здравейте искам да ви питам някой знае ли кога ще започне изплащането на пътните разходи за 2019г?

# 144
  • European Union
Пътните разходи не се изплащат централизирано. Решението е на ръководството на всяко училище.

# 145
Бихте ли ми казали какъв е максималният и минималният брой на деца в полудневна подготвителна група? Благодаря.

# 146
За атестирането знаят ли се подробности, нали стартира идната учебна година?

# 147
В рамковия учебен план за Компютърно моделиране е предвиден един учебен час седмично за учениците в трети и четвърти клас. В първи и втори клас този предмет не присъства в ООП, а не съм срещала проект за изменение на Наредба 4.
А, какво представлява въпросното компютърно "моделиране"? Странна ми е тази дума.

# 148
  • около Варна
Програмиране за деца.

# 149
Децата програмни езици ли учат? Какво програмиране?

Общи условия

Активация на акаунт