Къната, билките и всичко останало - Тема 14

• 36 161
  • 778
  •   1
Отговори
# 360
Пробвай с тъмно кестенява билкова на Хенафокс, разбъркана по описание на опаковката. Не знам дали са устойчиви на миене,но като цвят за мен са по тъмни от къна.

# 361
  • Пловдив
Както обещах купих си къна и боя от турция.
Ето и снимка 📸
Къната 100гр.-10 лири
Боята 30 лири.

# 362
Момичета, след първото си къносване, косата ми придоби оранжев цвят, на местата, където беше изсветлявана. Идеи как да го премахна? Стоях три часа, ето това е къната https://remedium.bg/hair-colouring/hennaplus-colour-powder-52mahogany.html Мога ли да повторя процедурата 2,3 дни след това, ако смеся и с цвят кестен примерно?

# 363
  • В полите на Пирин планина
Момичета, след първото си къносване, косата ми придоби оранжев цвят, на местата, където беше изсветлявана. Идеи как да го премахна? Стоях три часа, ето това е къната https://remedium.bg/hair-colouring/hennaplus-colour-powder-52mahogany.html Мога ли да повторя процедурата 2,3 дни след това, ако смеся и с цвят кестен примерно?

Може. В този цвят кестен обаче сигурно има индиго и има опасност да получиш леко зеленикъв оттенък върху изсветленото. Simple Smile
Аз веднъж се подредих така.

# 364
Здравейте, момичета. Пълен новобранец съм по темата - никога не съм се нито боядисвала, нито къносвала. Обаче виждам, че вече ще ми се наложи, тръгнало е някакво обезцветяване в корените и макар и околните да се смеят, че става въпрос за "5 косъма" и то в корена, мен си ме дразни. Четох кое как се прави, но ще имам още доста да чета, затова ще ви попитам някои базови неща, понеже искам да пробвам и на практика, а не да чета още месец.

1) Как да си намеря "моя цвят", този, който ще е най-близък до естественият ми, който е тъмнокестеняв? С проба-грешка ли се получава при дозирането на къна и индиго или има някаква схема? Видях на първа страница препратка към сайт, но той е заключен, трябва да си правя регистрация в wordpress.
2) Винаги ли след къносване кърпата за подсушаване на косата се боядисва и в какъв цвят, понеже искам да взема някоя в максимално близък цвят, иначе ще ме дразни да я гледам омазана. Simple Smile
3) След всяко миене на косата ли се получава това оцветяване на кърпата?
4) Кожата на главата и лицето, близо до косата, боядисват ли се от къната? Ако да, как се почиства най-лесно?

Много ще съм благодарна, ако някой отдели време да отговори на тези ми "бебешки" въпроси. Flushed

# 365
soul81, като цяло си е до проба да уцелиш точния нюанс на кестенявото. Аз с две супени лъжици индиго, добавени към готовата къна, ставам тъмно кестенява. Моят си нюанс получавам като към престоялата къна (около 50 грама, което е половин пакет), добавя 1 лъжица индиго и две лъжици касия. При мен става топло кестеняво, със златист оттенък. Но, всичко си е до коса - цвят, дължина косата (за количеството къна). При мен, ако се е получавало зацапване от къната, то е до 1-2 измивания. Къносвам се облечена в тъмни дрехи, но и не съм имала случай изцапано от къносването да не се изпере. От кожата се измива още по-лесно.
С готовите билкови смеси определено имам по-малко опит, но мен лично не ме устройва покривността. От тях има кестеняво, по-светъл и по-тъмен вариант.

# 366
  • В полите на Пирин планина
Здравейте, момичета. Пълен новобранец съм по темата - никога не съм се нито боядисвала, нито къносвала. Обаче виждам, че вече ще ми се наложи, тръгнало е някакво обезцветяване в корените и макар и околните да се смеят, че става въпрос за "5 косъма" и то в корена, мен си ме дразни. Четох кое как се прави, но ще имам още доста да чета, затова ще ви попитам някои базови неща, понеже искам да пробвам и на практика, а не да чета още месец.

1) Как да си намеря "моя цвят", този, който ще е най-близък до естественият ми, който е тъмнокестеняв? С проба-грешка ли се получава при дозирането на къна и индиго или има някаква схема? Видях на първа страница препратка към сайт, но той е заключен, трябва да си правя регистрация в wordpress. Вземи си на първо време готова билкова боя - има на Хенафокс - кестеняво. Има и други билкови бои - Радико, Култиватор'с, Кхади ... Имат и каталози с цветове - може да се избере близък до естествения цвят. Поръчвала съм от сайта на ХенаФокс, от еко-мама и от Зоя.бг - изискват регистрация, за да се поръча
2) Винаги ли след къносване кърпата за подсушаване на косата се боядисва и в какъв цвят, понеже искам да взема някоя в максимално близък цвят, иначе ще ме дразни да я гледам омазана. Simple Smile - Много леко ми се е боядисвала и то светла, бежова кърпа - иначе - не
3) След всяко миене на косата ли се получава това оцветяване на кърпата? не
4) Кожата на главата и лицето, близо до косата, боядисват ли се от къната? Ако да, как се почиства най-лесно?
 контура около косата е добре да се намаже с мазен крем или някакво масло, за да не се боядиса. На мен брутално оцветяване не ми се е получавало.

Много ще съм благодарна, ако някой отдели време да отговори на тези ми "бебешки" въпроси. Flushed

# 367
Момичета, много ви благодаря! 🌼 Намислила съм да сложа къна+индиго само в корените при слепоочията и над челото, дали може така или ще стане контраст с естествения ми цвят на другата коса? Косата ми е дълга почти до кръста, на светлина прелива в различни нюанси...и всичко това ще отиде по дяволите като започна с боядисването, нали, не се запазват нюанси. Много съм нещастна. ☹

# 368
Соул, мен ако питаш, хващай някоя билкова боя, много по лесно е.
Иначе, аз се мажа или с мазен крем или  с един тампон със зехтин по цялото лице, тъкмо ми става нещо като маска.
Ако искаш пробвай да се намажеш само в корените, но с такава дълга коса вероятно ще ти трябва помощник при боядисването.

# 369
То засега на дължината не й трябва боядисване, а в корените личи при слепоочията, че е започнало обезцветяване, само ако се вържа на опашка. Затова си мислех там да сложа, но да не стане някоя гротескна разлика с другия естествен цвят. Мисля четох коментари, че някои само корените боядисвали, но не знам дали не съм разбрала криво - да са покривали паднала боя от един и същ цвят, а не така като мен първо боядисване.

Билковите бои май не са съвсем изчистени като състав, нали, а моят скалп е проблемен, затова го мисля толкова какво да направя.

# 370
На хенафокс кестенявото е доста тъмно. Поне  моята коса,която беше с къна обикновена,стана тъмно кафява. Може и от наслагването да е,но още първото нанасяне доста потъмня.

# 371
Соул, билковите бои на Хена фокс, Кхади, Логона и някои други са с чист състав, къна, касия, индиго, ала бала. Не зная при теб какъв ще е ефекта от боядисване само на корени, а надолу естествен цвят.

# 372
На мен ми изглежда сложно да постигнеш абсолютно същия цвят, при това ако боядисваш на части. Но може да имаш пред вид, че при къна и/ или билкови смеси не се получава абсолютно еднороден двят, дори при цялостно боядисване. Например при мен побелялото е с по-светъл цвят. Малко е засега при мен, но го има и като се загледаш, се вижда.
Виж, ако се къносаш цялостно, може след някоя друга седмица на направиш само корени. Ако ти остане от билковата смес, може да я замразиш и по-късно да я ползваш.

# 373
Досега четох схеми за смесване. Мисля си, че ако постигна светлокестеняв цвят на обезцветените косми, които са единични, не на снопове, това няма да засегне тъмнокестенявия ми естествен цвят. Моят естествен цвят е в нюанси, така че не би трябвало да стои зле. Трябва да пробвам. Не знам защо бях решила, че боядисване ще ми се наложи към 50-годишна възраст. 🤥Сблъсъкът с реалността ми подейства покъртително. 😬

# 374
а как ще ги боядисаш поединично? Може да вземеш по-светла от твоя цвят боя и да мажеш всичко. Но пък дали няма да добие червеникав оттенък ...

Общи условия

Активация на акаунт