Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 53

• 40 924
  • 767
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Тинтири, мен Поповска ме пита, какво искам да пуснем и аз и казах,че не разбирам нищо и искам всичко,което би ми помогнало за лечението.Тя каза,че изследвания има много ,но няма смисъл да си дам парите и после онколога да каже ,че не му трябват.Така че ,повтори ХЕР и хормоните,ки -67 също .Щом онколога не е искал нещо специално, няма смисъл.Тимчева даже ми каза, че вече много не взимали под внимание и ки-67.

# 121
  • Cherven Bryag
А аз много даже ще тъжа за цикъла си и фертилността ми (въпреки, че деца неискам вече), защото по дяволите ще стана бабичка ако ме хване менопаузата. Съжалявам момичета, но мисля, че тези от нас, които влязат в менопауза ще се сбогуваме със секса. О да, може да го правим, но ще е далеч не като сега и на младини. Просто ни вкарват принудително в друг етап от живота и аз съм много бясна от това! Да искам да остана жива и ще "платя всяка цена", за да остана тук за себе си и хората, които обичам и ме обичат, но...... 😭 Много се надявам да съм в грешка и сега да ме опровергаете😁

Добавка: ти остави секса. Менопаузата води със себе си болести.
ХА–ХА!!!! Не бойсе! Аз от пет години пия естроген поддискащ хормон /пих киареста, анаромат, зеукипра... и пак киареста/ щото от 3 години нямах мензис , когато се разболях, но не това е  важно: изобщо не влияе на сексуалният ми живот!!!!Нито кожата ми се сбръчкала, желание–ОК! Мъжът ми ОК! не му пречи отсътствие на гърдата. Живота продължава!

# 122
А аз много даже ще тъжа за цикъла си и фертилността ми (въпреки, че деца неискам вече), защото по дяволите ще стана бабичка ако ме хване менопаузата. Съжалявам момичета, но мисля, че тези от нас, които влязат в менопауза ще се сбогуваме със секса. О да, може да го правим, но ще е далеч не като сега и на младини. Просто ни вкарват принудително в друг етап от живота и аз съм много бясна от това! Да искам да остана жива и ще "платя всяка цена", за да остана тук за себе си и хората, които обичам и ме обичат, но...... 😭 Много се надявам да съм в грешка и сега да ме опровергаете😁

Добавка: ти остави секса. Менопаузата води със себе си болести.
ХА–ХА!!!! Не бойсе! Аз от пет години пия естроген поддискащ хормон /пих киареста, анаромат, зеукипра... и пак киареста/ щото от 3 години нямах мензис , когато се разболях, но не това е  важно: изобщо не влияе на сексуалният ми живот!!!!Нито кожата ми се сбръчкала, желание–ОК! Мъжът ми ОК! не му пречи отсътствие на гърдата. Живота продължава!

Супер! И твоите думи ще си припомням, когато имам нужда от "ритник" 😁

Зори, милата ти. Но виж, че все пак има още човеци на земята. Служителка се е отнесла човешки с теб и предполагам е поразнесла "облаците". Мен подобни жестове много ме "хващат".

Исках да ви кажа нещо. Вие сигурно го знаете, но да кажа. Като решите да се стрижете нула номер не трябва да бъде наистина до кожа. Не трябва да се бръснете. Ако не го знае някой да каже и ще обясня защо, но засега оставям, защото сигурно знаете.

# 123
  • София
Аз не знам, затова казвай! Ако я оставя 1ви номер падащите косъмчета няма ли да се забиват навсякъде?

Аз пак да информирам, за който се интересува. Перуките в ree.bg са намалени много. Има за по трийсетина лева

Последна редакция: ср, 06 мар 2019, 19:32 от Тинтири-Минтири

# 124
Зори попаднала си в гадна ситуация.
Единия от уроците на които ме научи болеста е търпение. Толкова висене по опашки  и чакане пред кабинети. Друг урок е толерантност. Не се знае някой от чакащите дали не е по зле от мен. Друг урок са преоритетите. Подреждам си задачите по важност. Когато трябва да ида до държавна институция си заделям целия ден само за това.
За къде да бързаме .
Не го мисли и не бъди гневна.Вредно е за нас.

# 125
  • София
Благодаря ви!🤗
Аз не съм гневна ,по скоро се изненадах от себе си и собствената си реакция. Та аз така не съм ревала дори ,когато разбрах за диагнозата.

Аз съм чела в темата,че не трябва баш до голо,но не знам причината.

# 126
  • Cherven Bryag
Зори аз се бръснах два пъти:1-ви след 16дена от първа вливка, 6 хт,операция и още 3 вливки.Косата растеше с бързи темпове и по приключване на шесте ХТ един месец по-късно  за операция бях се явила с гъста и къдрава коса(моята тънка и права ) И после пак ...ХТ и къдрици отлетяха,но и им теглих бръснач. Първи път се подстригах до двойка (номер на машинка),но косата продължавала да боли в корени и при допир с ръцете косми, като иглички забиваха се в ръка.Расте бързо и една година по късно,ще се радваш на прекрасна коса!

# 127
  • София
Зори, според мен просто ти е дошъл момента да избие напрежението. Капката, преляла чашата, както казват. И аз си чакам моята, надявайки се да ми олекне малко след това. Откакто разбрах не съм ревала нито веднъж. А по принцип не съм много трудна на рев. Та чакам да видя кога ще избие и при мен. Съвсем нормално е

# 128
  • Враца
Аз имам такива моменти в живота ми, но определено идват след като някой е е изкарал от равновесие. Имам и такива когато ми се натрупва дълго време и ме избива на рев. Този път беше различно. Просто си поплаквам и то от безсилие да променя нещо и да направя каквото и да е. Никога не съм се чувствала толкова безпомощна. Още нещо - сънувам. Аз рядко сънувам и то неща които отдавна съм изживяла. Странно е, а може би не.
Мъча се да свърша някаква работа, но уви не ми с отдава. Все пак успях да изрежа лозето на приятеля ми. Моето стой. Днес се опитахме да насадим малко лук, но не върви много. Какво мислех какво стана.
Сега мъча някакъв проявител, оцветител ли е, че утре съм на скенер. Точно на такъв скенер не си спомням да съм ходила, поне с толкова часове разлика или по този начин. Следващата ми дата е 18.03. и какво ще стане не зная.

# 129
  • София
Тинтири-Минтири, не мисля, че за лечението има значение дали е дуктален, или лобуларен. Там са важни други неща - дали е хормонозависим, Хер и др.

# 130
  • София /Абсурдистан
Аз колко книги изчетох, висейки по опашките пред кабинетите...
Зори, насъбрало ти се е...

# 131
Момичета , какво значение има дали е дуктален или лобуларен ?
Според мен е все тая....
 Моя е дуктален - от части лобуларен Wink

Зори, много е гадно това. Никаква човечност няма в хората....
Моят е дуктален лобуларен инвазивен G-,3 ...Пила съм около 3 месеци хормонални.... Сексуалното влечение не намалява...А хормоналните разкъсват връзка между млечните жлези и естроген... Нямам никакво напълняване, остеопороза и разни такива...Младолика съм...жизнена...и сега ми се прави секс, но липсата на гърдата ме комплексира. Мариета, жените в климакса правят секс и на по 60 г. Какво пишеш?

# 132
Ема, ние жените можем да правим секс и до 100 години, ама въпроса е как го правим. Има мнооого разлики между секс и секс. Това пиша.

Казвам за бръсненето на косата. Предупредиха ме да не се бръсна, защото корените се завиват в кожа и се образуват пъпки и мизерии евентуално. На косата и е по-трудно да опада така и един вид стои мъртва по-дълго в кожата ти. Това не ми хареса и мисля да послушам съвета.

Момичета, аз май ви питах, но никой нищо май не каза. Не ви ли маркират туморите?

# 133
Marittaa, при мен първо оперираха, а сега ми предстои химиотерапия, така че не са ме маркирали.
Трябва да каже някоя от нас, която е имала първо химио, но не си спомням да съм чела назад в темите.

# 134
  • Cherven Bryag
За къкво маркиране питаш? Изследване на Са 15–3 правят след 3 ХТ,дори ме възмути, че кой ме исследвал преди първата вливка?Но резултат беше добър – 28ul, и аз млъкнах....така беше по пътека...

Общи условия

Активация на акаунт