Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 53

• 40 925
  • 767
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна
marittaa, пускат ги туморните маркери, когато преценят. На мен и след първа и след втора операция ми пускаха, след това през химиотерапиите два пъти още са ми го проследявали. Сигурно и по време на лъчето са ми го пускали, там кръв давах през 10 дни или седмица, нещо такова ми се върти като спомен. След това на всяко диспансерно наблюдение - задължителните прегледи, които в началото са на 3 месеца, после на 6, от дадена година нататък май ставаха веднъж годишно. Допълнително не съм си самоназначавала изследване. И да го гледам на хартийка принтирано стойностите му няма да променя, само мога да се психясам нещо ако е скочил. Аз се лекувам на едно място, все един лекар при когото съм стъпила разполага с цялата ми история, резултати, снимки, показатели. Доверявам им се, те да им умуват там и да тълкуват, даже последните хич не си ги и знам. Да не чакам лабораторните резултати ме пращаха да си ходя с уговорката ако имало нещо притеснително щяли да ми се обадят и извикат за доизследвания разни... никой не ми е звънял, в пълно невидение съм си, но не ми пречи. Grinning

Според мен достатъчно често го проследяват, за задоволяване на едно любопитство не бих си дупчила вените, че бая се изпокриха на здравата ръка и давам и оперираната като се случи някоя неопитна сестричка. А и по време на лечение, стойностите му постоянно варират, ту нагоре, ту надолу.

# 136
Момичета ,  преди малко се прибрах. Вчера ми беше третата химия. Чувствам се добре. Питах доктора за цикъла . Нали ми беше спрял за месец и отново се появи. Каза , че нямало нищо притеснително. Можело през цялата химия ту да го има , ту да го няма. Важното било после , след като почна хормоните да спре и да не се завръща , докато трае лечението.  Преди химията не ми е правен туморен маркер. След втората са ми правили и е 20. Казаха , че съм в норма, дори по- принцип щял да е и по-нисък , но от самата химия било нармално да се увеличи.  С другите показатели също съм на шест.

# 137
И аз се прибрах от поредната, трета химия. Той път ме черпиха с червена. Нямаше сапунени мехурчета и всичко мина сравнително добре в болницата, ма откак си дойдох и нещо взе да ми се гади и ми е студено....нищо, че навън е пролет и мъжете вкъщи се мотат по тениски. Косата я мина мм първоначално с машинката, после два пъти я бръснах- няма пъпки, няма враснали косми....., ама като порасне и ме боли, боцка ми и  страшно ме дразни.
Марита, секса си е секс.....и е преди всичко свързан с мисълта в главата ти, не толкова с физиката. Ако имаш предварителната настройка,че няма да е хубав....трудно ще му се насладиш. Аз съм от 5 години в менопауза- основните женски органи са ми махнати, ма смея да твърдя, че след това даже стана по- хубав и по-редовен.....щото вече не се притеснявам ни за кръвоизливи,ни за болки, ни за бременност, ни за нищо......А, да и от мъжа до теб, много зависи как приема нещата.
И да не забравя: Благодаря за пожеланията за РД! Да Ви се връщат!

# 138
Здравейте, момичета,
Не съм писала около седмица. Бях се посдухала. Но ви изчетох по диагонал. Тези дни минах първи контролни изследвания. Първото тримесечие мина. Такава паника ме беше обзела, хич не бях в час. Минах ехограф, преглед и кръвни. Само трите туморни маркери чакам да излязат, другото е много добре. Хирурга каза, че мога да скачам и бягам, ако искам. Да си живея напълно нормално, само тежко да не вдигам. Питах го за тежестта и пробожданията вдясно понякога, според него е невралгия още от химията. А пък и напоследък все по-рядко се появява. За туморните маркери викат, че ако има нещо те ще ми се обадят, ама аз утре сутринта смятам да ида да си видя резултата. Аз си платих за още някои допълнителни кръвни изследвания, които са в норма.

Ал, силно ти стискам палци за скенера утре! Много силно! Хареса ми много едно изречение от по-задните ти постове: "Ще се борим, нали?" Разбира се. Чакам хубави новини от теб.

Спирит, толкова хубави и смислени неща пишеш винаги. Благодаря ти!

Зори, дори е добре,че си поплакала. Нека да излиза напрежението, натрупано. Аз и днес влязох при хирурга с насълзени очи.  Всеки път, при всеки "допир" с диагнозата и посещение на болницата, си пусках по няколко сълзи. Затова пък онколога от раз ме запомни и взе да ми говори на малко име.

Ей, Маритаа, няма са ти се промени секса, ще видиш. Ако ти се възприемаш като не по-малко жена от преди - секса ще е хубав и вълнуващ. Ще си говорим пак след финала на активното лечение.

На всички, на които им предстои скорошна вливка или са минали тези дни такава - леко да е. Още една стъпка напред...

# 139
  • София /Абсурдистан
Само набързо да попита - искат ли изследване на глюкоза и кратинин преди сцинтиграфия, както е за пет скенер? За баща ми питам.

# 140
  • София
Само набързо да попита - искат ли изследване на глюкоза и кратинин преди сцинтиграфия, както е за пет скенер? За баща ми питам.
На мен в Александровска не са ми искали никакви кръвни преди сциниграфията.

# 141
  • Враца
Минах на скенер. Казаха, че резултатите утре.
Учудващо, че на всеки скенер нещата са различни.
На мен за първи път ми пуснаха туморен маркер СЕА, но още няма резултат. Креатининът ми е ту нагоре, ту надолу. Тромбоцитите са или много високи или нормални. Левкоцитите са в граница, но хемоглобина намалява.
Не зная дали утре ще решат какво ще ме пратят, но дано разчитането е готово.

# 142
Правих съвсем скоро сцинтиграфия в Диспансера в Младост и предварително ми казаха да си нося изследвания каквито имам. Аз си носих  пълна кръвна картина и туморен маркер, които бях правила 10 дни преди изследването. Направи ми впечатление, че преди да легна на масата,  лаборантката попита мен и жената преди мен в норма ли е туморния маркер. Глюкоза и креатинин не съм правила скоро и не съм представяла преди изследването.

# 143
  • София
Да ,за всички изследвания които съм имала скоро са ми ги искали ,но не определено 1-2 дни глюкоза и креатенин както при скенера.

# 144
Момичета, мисля че говорим за различни маркери. На мен вчера ми вкараха един имплант в средата на тумора. Като биопсия е процедурата. Това нещо ще стои там, за да знаят къде е бил тумора, ако случайно изчезне. И да режат там де.

# 145
  • Cherven Bryag
В Плевен освен направление от ортопед нищо не искат.

# 146
marittaa, не съм чела  преди теб на някой да му е правено🤔

# 147
  • Другата България
В Сити сме, знаеш. Нищо не са искали.

# 148
marittaa, не съм чела  преди теб на някой да му е правено🤔

Да, явно не е щом даже никой не се сети за какво говоря. На мен ми се стори малко излишно и това мъчение да ми прилагат, ама....
Та моя тумор е голям (2.6 см. Не се е смалил грам още) и едва ли ще изчезне чак пък да не знаят къде е бил. Абе карай...нека ме боли, нема нищо🤣

# 149
Имам 3 сцинти в Иван Рилски, никога не са ми искали никакви изследвания.

Общи условия

Активация на акаунт