Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 53

• 40 939
  • 767
  •   1
Отговори
# 150
Какъв е тоя общ туморен маркер СЕА някой знае ли? И защо ми го пуснаха и него, нямам представа.

# 151
  • София
Здравейте! Сега се връщам от Плевен. Имах уговорка уж с проф. Поповска, беше казала, че ще е там до 14 часа, но в 11.30 вече си беше тръгнала Sad Обадиха й се, де. Оставих пробите, утре щяла да ходи до болницата за малко и се надявам да ми се обади, за да обсъдим какво да прави. След това заминава и ще се върне на 18ти, та явно тогава ще прави, каквото ще прави. Малко съм разочарована, но нищо. Въпросът е да свърши работата.

Поръчах си още една перука от ree.bg. Не можах да се сдържа за 28 лв. Simple Smile

# 152
  • София /Абсурдистан
Само набързо да попита - искат ли изследване на глюкоза и кратинин преди сцинтиграфия, както е за пет скенер? За баща ми питам.
В Сити сме, знаеш. Нищо не са искали.
Благодаря! Забравих да ги попитам, а пък да не го бодат излишно, че и без това се е сдухал.
В Сити искат такова изследване за пет скенера.

# 153
  • Враца
Какъв е тоя общ туморен маркер СЕА някой знае ли? И защо ми го пуснаха и него, нямам представа.
Не зная, но проверих какво значи. На мен ми бяха казали, че за рак на бял дроб туморните маркери не са показателни. За първи път ми пускат и то този.

# 154
  • София /Абсурдистан
Не зная, но проверих какво значи. На мен ми бяха казали, че за рак на бял дроб туморните маркери не са показателни. За първи път ми пускат и то този.
И какво трябва да покаже?

# 155
  • Враца
Не зная. Пише, че обикновено се съчетава с други маркери. Използва се при рак на дебелото черво, при рак на гърдата и други. Някъде пишат, че въобще не го използват. Има изказване, че по него се ориентират за метастази. Не толкова стойността на маркера, а тенденцията към покачване.

# 156
Само набързо да попита - искат ли изследване на глюкоза и кратинин преди сцинтиграфия, както е за пет скенер? За баща ми питам.
Септември 2018г. правих сцинти на костите и не са ми искали предварителни изследвания. 

# 157
  • София /Абсурдистан
Благодаря за инфото, значи няма да го водя да се боде.

# 158
Тинтири, разочароващо си е. Но....ти си действай, тя ще направи изследването, макар и по-късно.
Четох ама нищо не разбрах за тоя СЕА маркер. За пушачи, за непушачи, реагирал и на доброкачествени...ми то много объркващо. И побъркващо може да се окаже, ако се е размърдал от друго, акъла може да си изкараш пък да няма за какво. Пуснаха ми го на мен заедно с СА 125 и 19.9.

# 159
  • Враца
Аз също четох, че се пуска с други маркери. На мен са го пуснали самостоятелно.

# 160
Момичета, мисля че говорим за различни маркери. На мен вчера ми вкараха един имплант в средата на тумора. Като биопсия е процедурата. Това нещо ще стои там, за да знаят къде е бил тумора, ако случайно изчезне. И да режат там де.
Е, ти си в Швейцария и те маркират, къде да режат...Мен не са ме маркирали...за 1 см карцином са махнали гърдата даже и съм го желаела, защото ту виж ще разсеят нещо...Ти си там подложена на друга оправия...

# 161
  • София
Тинтири съжалявам ,че така е станало.Аз разбрах от приятелка,че заминава и за това те питах,дали имаш уговорка.Иначе става бързо - за 5 дни някъде.
 А имаш ли вече перука от този сайт - как е изработката?Личи ли си много?Чудя се дали да не поръчам,то за тези пари .Само ме притеснява,че е 1 размер и не знам дали няма да ми е голяма.

Марита,не ми се струва толкова голям 2.6 см.В болницата едно момиче беше с 3 см и направо я оперираха,не е имала предварителна химия.Явно си имат различни методи.

# 162
Зори, мисля, че не толко че е голям колкото, че е ХЕР позитивен правят химио. Предполагам с тази големина, ако беше негативен щяха да ме оперират. Друг е въпроса, че нямаше да е толкова голям, ако беше негативен, ама нали знаеш, че са 100 вида раци. Ама грам не се наемам да им оспорвам нещо. Правя квото кажат и се моля на вселената😁

Ема, не бой се. Добре си направила, че си отрязала цялата гърда. Аз и двете ще отрежа😜

# 163
Аз да се изкажа за туморните маркери. Докато живеех в Италия ми изследваха винаги 3 ТМ, единият от които беше СЕА. Казваха, че са комплексни за вътрешни органи и има логика според мен. Тук пускат само 1 - за гърдата. Плащам си другите.

# 164
Аз пък не разбирам какво е това бързане да се режат гърдите. Защо да се прави , след като и на мястото на гърдата пак може да има рецидив. Отстраняването на гърдите изобщо не ни гарантира нищо. Ако е решила гадината да се връща , то обезателно ще си намери местенце. Така , че какъв е смисъла ,  ако не се налага разбира се, сами да се осакатяваме?!
marittaa  Аз също съм Хер позитивен. Докато набера смелост да отида на доктор минаха почти 4 месеца, оперираха ме след още един. Туморът беше 1 см. Агресивен, агресивен , колко да е агресивен , след като 5 месеца дори не е дал и разсейки в лимфите. Освен ако Хера не ми е объркан. Първоначално излезе ++ което се води спорен резултат. После излезе положителен. Друга хистология не съм правила.

Последна редакция: пт, 08 мар 2019, 00:40 от kacha

Общи условия

Активация на акаунт