Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 53

• 40 993
  • 767
  •   1
Отговори
# 210
Не губи надежда, че ще се пребориш, трябва да има и други терапии. Жените сме по-силни от мъжете.

# 211
Тъкмо  аз това влизам да пиша.
Жените са по -силни . Ще се справиш 🤗

marittaa,
Директно с машинката действах. Нямам излишна психика да гледам коса до кръста  как пада Sad
Че и после да я обирам от пода. Отрязах я  и сега ми е вградена в перуката.

# 212
Във връзка с това колко сме силни, искам да ви кажа, че си забих Золадекса сама днес и дори не ме заболя💪.

# 213
Тъкмо  аз това влизам да пиша.
Жените са по -силни . Ще се справиш 🤗

marittaa,
Директно с машинката действах. Нямам излишна психика да гледам коса до кръста  как пада Sad
Че и после да я обирам от пода. Отрязах я  и сега ми е вградена в перуката.

Много стресиращо е падането на косата...С това развитие на науката не могат ли да измислят нещо да не пада косата от химиотерапии...? Някои жени в онкологията споделят, че не са се стреснали от чутата там диагноза толкова, колкото са се уплашили, че ще им падне косата...Не стига, че се бориш с рака, а и да ходиш лис, с перука...

# 214
  • София

Честит празник в края на деня! Да ви е цветен животът и много силна любовта на вашите партньори към вас, защото имаме нужда от любов! Ще излезем по- силни и по- красиви от другия край на тунела! Желая ви щастие и чутовно здраве. Ще бъде!
Аз вчера бях на химия, днес съм в Каварна! Опитвам се да съм добре. Нямаше Лонкуест в аптеката, изписаха ми Зарзио и разбрах, че действа много кратко, така след седмица ще правя кръвна картина за изяснаване ще ми изписват ли още. Лонкуестът бият след 24 ч и държи до другата химия. И струва над 1000 лв броят. Зарзиото е 200.
Иначе останаха 2 химии, дано с това Зарзио спазя срока откъм кръвна картина. Хемоглобинът намалява с всеки път.
Днес не мрънках!

# 215
  • София /Абсурдистан
Ехооо здрасти! Тъкмо се върнах от купон с приятелки Simple Smile Няма само за болести да мислим я.
Химиите са гадни, но се понасят някак си. А пък са и броени пъти. Дръжте се и горе главата. Аз другата седмица ще го мисля.

# 216
Зори, точно такава е бележката за пред социалните.

# 217
Здравейте, майка ми е на терапия с Херцептин, но последния път я бяха върнали, защото нямало в наличност.При вас имали такова нещо?Благодаря предварително.

# 218
  • София
Добро утро, мили дами! Надявам се да сте изкарали добре празника. Ние бяхме у свеки на прошка, хапнахме, пийнахме и после съм се проснала и не съм мръднала цяла нощ. Явно, колкото и добре да се чувствам, все още се уморявам повече от преди операцията.

Колкото повече чета за чудесиите под мишницата и в черния дроб, толкова повече се шашкам Sad Мислех, че след скенера ще се каже категорично има ли или няма метастази, а то пак несигурност. Пет скенера ще може ли да установи дали са лоши или пак не? Оф... Sad

# 219
Добро утро скъпи девойки😊
Някой да има идея как се изрусява перука? Имам една харизана тук. Много е далече от обикновенния ми стайлинг, но е от естествена коса и си викам дали пък да не я изруся да видя на какво ще мязам? Аз съм руса де....все още. Гаджето ми днес е на училище и после като си тръгне ще донесе машината да махна косата. Той вика, че ще ми я махнел, но аз искам сама да го направя. Мисля да пробвам никога да не ме види с гола глава. Неискам пък да ме вижда така.

Тинтири, при нас имат доверие на ПЕТ скенера и му броят резултатите за доста сигурни. Общо взето каквото той покаже го брой за вярно.

# 220
  • София
marittaa, ти си знаеш, но имай повече доверие в мъжа до теб. Те не ни обичат заради косата, гърдите, краката, устите ни - те ни обичат нас и за тях няма толкова голямо значение косата ти и факта, че ще си 2-3 месеца с гола глава.Не знам дали съм го писала преди, но когато си обръснах главата, мъжът ми беше възхитен колко съм хубава, каза, че имам идеален череп и много ми отива.

Тинтири, пет скенера се води за най-достоверен, но дори обикновения скенер показва лошите неща. На мен дори веднъж ми показа нещо на пет-скенер, което поискаха после да го видят на обикновен, за да са по-сигурни. Ако имат някакви съмнения, ще ти направят и пет скенер, не се притеснявай.

# 221
Olive, знам, че си права. Чак толкова глупава не съм, но неискам да започне да ме възприема по други начини. Някак искам малко от малко да запазя първообраза си, който всъщност го е накарал да остане с мен и да ме опознае и на друго ниво. Предполагам няма обаче да успея да се крия от тях (мъжа и сина) през цялото време. Даже сега говорих с мъжа. Ще дойде скоро, защото ще пропусне училище днес (ще повтаря заради мен. Тотално заряза ученето си откак съм болна) и иска първо да ме стриже. Да пробвал различни прически. То ще му остане в ръката цялата ми коса докато ме стриже🤣 Аз от два дена и две нощи съм на плитка и така спя, за да не пада толкова по мебелите и пода. Тази сутрин не съм я отвързвала да видя колко е аут вече. Бррррр....

Някой да има идея перуките на Мегз струват ли? Гледам на снимките ми харесват и цената е далеч под тукашните цени, та май ми е опция да си поръчам, ако изобщо пращат до чужбина. Писах им със запитване.

# 222
  • София
Марита, преглътни я тая коса! Избери си една яка перука, накупи си шалчета и тюрбани. Ще се почувстваш по-добре. Косата е нищо и никаква цена, която плащаме, за да сме здрави! Пак ще порасне, по-хубава даже. Ако знаеш колко ми е лекичко на главата... Не съм била с къса коса от дете, сега осъзнавам колко тежи тая кичара. Даже се чудя дали пак бих я пуснала толкова дълга. Обаче какъв смях! Постоянно си "вадя" косата изпод дрехите, като се обличам и първоначално се стряскам, че я няма. И вечер си я вдигам нагоре на възглавницата. Навик Joy

# 223
Tинтири, аз ще я преглътна то е ясно, но проблема е точно с перуката. Не намирам яка! Тук се закучи по нашите ширини и си търся от чужбина. Тук са мафиоти тези с перуките. Добре, че поне шапка си купих оня ден. Докато намеря перука ще съм със шапка и кърпи.

# 224
Привет!
Аз, бях малко в мъглата....ма след червеното, нещо ме хвана тежък махмурлук и  бях малко в "джаза"....обаче вчера се стегнах и надвечер се осеферих, та даже и  празнувах 8 март. На патерица: Честит празник, момичета! Бъдете обичани, уважавани и глезени, през цялото време! Без значение дали сте с цици или без, дали имате коса или сте станали + 100 кила.....И не забравяйте да се усмихвате и да се обичате!

Ал, съжелявам за резултатите, но мисля че това е само отправната точка за промяна на лечението и че ще се намери начин да се реши проблема. Не спирай да вярваш и да се бориш! С теб сме!

За перуките- на мен ми пристигна първата поръчана от Алиекспрес- като за 17 долара е чудна- добре е изработена, косата на вид стои почти като истинска, само ще й резна малко бретон, че не ми харесва как ми се вижда високото вече чело. Дойде за месец. И не мирише на китайски магазин....А, за голата глава- и аз нямаше да се показвам на момчетата, ама то голямо криене и дебнене падна и накрая пак ме видяха....та направо ми олекна. А, мм само ме гали по голата тиква и ми се радва..........а пък аз взех даже да се харесвам- оказа се, че съм имала много изразителни очи( като няма коса и вежди, да отклоняват вниманието Mr. Green)
И да се похваля- имам си нова кола и телефон. Отделно подаръците за РД и 8 март. Тъй де.....колкото ми е останало, да си го изживея с кеф и стил  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт