Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 53

• 40 980
  • 767
  •   2
Отговори
# 525
Пак ли бе Мите? Ще ме побъркаш с тия левенти. Добре, че ми прегледаха сърцето и викат, че е здраво иначе може би да здам багажа преждевременно и то не от рак Sweat SmileSweat SmileSweat Smile Мога да получавам лични вече да знаеш. Нали питаше....

Белла, много добро пожелание за новата седмица си написала. Наистина дано само глупости да са ни в главата и никакви сериозности ха ха ха. Въпреки, че имам отново химия аз скоро (винаги в сряда съм на пънгара), но не се стресирам. Даже се радвам, че бързо някак ми минава.....и да отминава. А и много съм любопитна как ще реагирам този път, защото втория път беше доста различен от първия. Да видим сега третия.

Добро утро мили хора!

Ох редактирам, че се сетих още нещо: Явно тази седмица ще получа след повече от месец чакане китайските си перуки, защото по линка за проследяване видях, че в събота са пристигнали в Швейцария, та се заех да търся лепило (и те са този тип мисля или поне отпред са такива с мрежа), та видях, че има нещо като тиксо за перуки (на едното пише, че държи по няколко седмици), но и тиксата са различни. Има и течни лепила, които една блогърка пише, че са гадни и съветва по-добре тиксо......та пак се чудя. Някой да знае кое лепещо е най-добре?

# 526
  • Другата България
Нищо не зависи от начина на живот, природосъобразно ядене, пиеш или не пиеш, пушиш ли, стрес и прочее.... Няма значение и генетика.
Напротив, и двете имат голямо значение. Твърде голямо. Преди дни тук писа човек с анонимен ник и това, което каза беше много вярно. Дадох пример и с родата на ММ - майка му и сестра му рак на гърдата, той рак на простата, дъщерята на сестра му с рак на щитовидната....това какво е, съвпадение? Не мисля.

# 527
  • София
Здравейте, банда!

Мите, пак си решил да разтуптяваш сърца, лошо момче! Heart Eyes

Връщам се от болницата. Д-р Ганчева е жестока! Благодарна съм, че ми е лекуващ лекар. Кръвните са паднали малко, но било нормално. Съвсем малко ми били намалили дозата на първата вливка, така че не се очаквало да е по-страшно положението при следващите. Дано наистина е така!

# 528
Ал, как е положението?
Аз ли не виждам сутрешния си пост или наистина липсва, както и кафето от Мидко?
Лейди също не е минавала тези дни.

# 529
Като зачета пак черната статистика и хич не ми се поглежда в темата.   Хайде по-ведро де!!!

# 530
Като зачета пак черната статистика и хич не ми се поглежда в темата.   Хайде по-ведро де!!!

В смисъл?

# 531

В смисъл?
   Леля , баба, куче, внуче, имали рак , та хайде и ние.  Никак не ми е приятно да чета подобни неща. Още повече, че имам дъщеря . Искрено се надявам това за наследствеността да не е точно така. Но постоянно да се напомня това нещо , ми идва в повече.

# 532
  • Другата България
Изобщо не го напомням постоянно, на мен ми обърнаха внимание преди дни, затова и сега опонирам на Емма, защото смятам, че казаното от нея не е точно така. И на мен не ми стана приятно, но това е реалността. Темата все пак не е само за "розови" постове, а и за реални такива, да се заблуждаваме само как нещата не са такива, каквито са няма да помогне на никого.
Лично на мен постовете на Анонимен ми бяха много полезни.

П.П. Кой писа, че в Сити се искат пари за проследяването от скоро? ММ е на контрола в сряда, по телефона нищо не са му казали за пари и да носи, за да доплаща, да вземе ли за всеки случай или това зависи от вида рак или нещо друго? Да не се окажем неподготвени.

# 533
kacha, всъщност написаното от Мери е важно и много вярно - нехормоналните ракове са генетични и наследствеността е много важен фактор. Жените с такъв рак трябва да кажат на всичките си роднини жени - майки, сестри, дъщери и т.н. за да се изследват и профилактират редовно и навреме. Не е страшно нито досадно, напротив. Важно е да се знае. Ракът на гърдата се лекува лесно и бързо, ако е хванат навреме в ранен стадий. И е много разпространен - повече от 10% от жените го имат.

# 534
kacha, всъщност написаното от Мери е важно и много вярно - нехормоналните ракове са генетични и наследствеността е много важен фактор. Жените с такъв рак трябва да кажат на всичките си роднини жени - майки, сестри, дъщери и т.н. за да се изследват и профилактират редовно и навреме. Не е страшно нито досадно, напротив. Важно е да се знае. Ракът на гърдата се лекува лесно и бързо, ако е хванат навреме в ранен стадий. И е много разпространен - повече от 10% от жените го имат.
    Фри,  не съм казала , че не е вярно. Това са неща които всяка от нас знае. Та дори по медиите постоянно се говори за това. Специално на мен това ми е повече от ясно, защото майка ми, и баба ми също са починали от коварната болест. Просто не виждам смисъл да се дъвчат едни и същи неща.
И между, другото смятам да прекъсна тази линия в моя род която се е заформила! Няма да се дам ! Ааа..... ма ха:D

Последна редакция: пн, 18 мар 2019, 15:40 от kacha

# 535
  • Другата България
Напълно съм съгласна с написаното от теб. Peace
И няма да се уморя да го повтарям, навсякъде. И племенниците си подсещам, и колежки, и приятелки. Що годе редовно ви чета не само заради ММ, а защото самата аз съм в тази възраст, в която нищо не се знае. Уж правя каквото трябва, пък каквото стане, това. Сега и на мамография трябва да ида, че Гаврилов ме смъмри за над двугодишния период без.

# 536
  • Враца
Аз се връщам от болницата. Изписали с ми още 4 химиотерапии, но последно решиха да ги отложат след консулт с лъче специалист утре.
Видях си туморния маркер АСЕ и си представете, че е в рамките на нормалното. Егати си и рака, егати чудото.

# 537
  • София
Я, да се обадя и аз.
Според мен рака е наследствен. Двете ми баби са починали от рак. Едната на гърдата, другата на бъбреците. Това по майчина линия.
Баща ми рак на дебелото черво, тогава не беше така овладяем.
Леля, двама вуйчовци и сестра ми - рак на белия дроб.
Аз нещо му се запънах и смятам още да се опиням, ха ха ха.

# 538
Оле мале, Хули. Ама пък ти хубаво го разиграваш този рак.
Нямам мнение по въпроса аз. Не знам.
Ал, странно за маркера наистина. Успех ти желая утре, айде до уцелят с какво да уморят гадината!

# 539
  • Другата България
Аз нещо му се запънах и смятам още да се опиням, ха ха ха.
Grinning newsm78
Да не си от нашия край?

Общи условия

Активация на акаунт