Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 53

• 40 913
  • 767
  •   1
Отговори
# 675
Мите, и моят доктор е младичък(и хубав, и хубав  Embarassed), но звучи доста аргументирано и съм решила да му вярвам.....Пък ти хич не ми звучиш като танцуващ петел, като ги захвана тия витамини....дай пак сиртакито, моля  Wink
Марита, не се занимавам с недвижими имоти.....други работи продавам, ма са доста специфични и не му е тук мястото да ги рекламирам. А, тоя имот искам да го продам, че е в много окаян вид, няма кой да се занимава с ремонти в момента, та мисля да го продам и да взема нещо инвестиционно- да пусна наематели, че като гледам доста време се очертава да съм без доходите с които съм свиканла, та добре е да влиза нещо допълнително...

# 676
  • Враца
Там където прочетох мненията са различни както и за храната която трябва да се използва.
От опита си и по- точно от хората около мен които срещнах на химиотерапията и в онкологията и реакцията на различните хора е различна дори към едни и същи медикаменти. Страничните реакции също.
Милмиш, аз имам левкоците в нормата, но определено не мога да изляза  ако температурата е под 20 С и започвам да кашлям и да ми тече носа, херпес зостер го имам от години. Въобще, наблюдавайте се и всичко с което се чувствате зле не е за вас. Хората сред други и на работа се чувстват психически по- добре, но мисля, че е по-добре по време на лечение физически да се чувства добре човек.
Аз вече се научих постоянно да мързелувам. Ям и върша само това което мога.

# 677
Ще питам👍 Аз май трябва да си записвам въпросите, че са толкова много, а като ида там всичко забравям. На химиите обаче не си срещам онколозите. Едно знам със сигурност обаче. Като бях на рутинен преглед при джи пи-то преди няколко години той ми откри липса на витамин Б12 и ми сложи инжекция с такъв. И той каза тогава, че не трябва да не се корегират липсите му.

# 678
Това с вит от група Б е легенда, която се носи само сред българските пациенти. То като онова с масажите и минералната вода. Дори не знам от къде е тръгнала. То в такъв случай не трябва да се пие и бирена мая, защото и тя що В витамини съдържа. Не трябва да се яде месо и куп други неща. Отделно, липсата на витамини от група б и специално на Б12 може да доведе до сериозни здравословни последици и дори до смърт. Има хора, които не усвояват б12 от храната и ако не вземат на таблетки, стигат до тежък дефицит и наистина да умрат. .....
+1
бабините деветини за витамини В, още ли има хора които вярват в това...

Спомням си преди 5+ години моята козметичка не посмя да ме прави, след като ѝ казах, че съм оперирана преди месец. Щели да ми се разнесат раковите клетки ~~~~~~~ хаха. Е, смених я.

# 679
Чувствам се малко като свекърва, повтаряща едно и също, но съм длъжна да ви го кажа. Направете си изследване на Б12, ако ще приемате добавки. На майка ми е многократно НАД нормата (над 1400), очевидно е свързано с рака и разбира се, че не трябва да го приема допълнително. Нормата в лабораториите е занижена, да не се стреснете примерно при стойности 800. Това са добри стойности, но не трябва да е както е при майка ми. Няма и специалисти към които да се обърнете за допълнителна информация в България.

Витамин Д е имунен фактор и трябва да е с добри стойности (30-40).

# 680
  • София
Аз пък си спомням, за свекърва ми, която беше с рак на дебелото черво. Отвориха и затвориха и я оставиха на доизживяване. Беше мъчително и за нея и за нас.
Аз бях и болногледачка, мед.сестра, доктор и каквото се сетите.
Болките бяха страхотни. Три пъти дневно морфин. Виждах как се превиваше и стискаше зъби.
Един ден не издържах и се обадих в поликлиниката. Обещаха ми да пратят доктор. Дойде доктора и каза - ей сега ще я облекчи инжекцийката.  Сложи вит.В 12 и след няколко часа тя почина.
От тогава не позволявам никой в моето семейство да пие каквото и да е от групата В. Каквото си набави от храната, това ще е.

# 681
  • Враца
Мисля, че проблемът с витамин В, а и аз бях чула и с витамин А е в делението на раковите клетки.  За баните и аз съм чула. Имах познат от левкемия. При него казаха, че се е отключила от това. То и за цигарите, сладкото, червеното месо казват същото, но хубаво е да не дърпаш дявола за опашката, въпреки, че много го дърпат пък си живеят.
Не мисля, че неща в умерени количества са вредни, но за здрави хора, а когато има опасност при повишаването им трябва да се избягват. То при кое ли няма.

# 682
А аз пък имам познати, които не усвояват Б12. Единият беше на смъртен одър и след като установиха, че е с критично ниски стойности  и започнаха незабавно лечение, вече е жив и здрав. Всеки има някакъв пример и до колкото разбирам, свекървата на Хули е била в критично състояние. Тоест и без инжекцията е можело да почине. Кой ли знае...не мисля, че има нужда да се създава излишна паника с недоказани теории

# 683
  • Враца
За организма има стойности ниска и горна граница на всичко и нарушенията в която й да е посока не са безобидни. Не зная опита, но за мен най-добре е да си държиш стойностите в граници.

# 684
  • София /Абсурдистан
Аз питах д-р Ганчева за минералните води. Значи, в гореща минерална не може. В обикновен басейн колкото щеш се топи. Ама на мен кефа ми е в детския басейн, на горещата вода Blush И без печене на слънце докато трае лечението. Само под дебела сянка и с дрехи.

# 685
Момичета, чета че търсите перуки. Подарявам моята, който се интересува мога да му пратя снимка на лични как изглежда. Тъмно кестенява е, каре, изкуствена от Амоена. Живея във Велико Търново, но не е проблем да я изпратя където кажете.

# 686
А аз да питам пак за изкуствените перуки. Как премахвате миризмата на синтетика и възможно ли е изобщо това? Даже и изкъпани миришат още по-зле на балсам смесен със синтетика и ми се повръща в буквалния смисъл. Има ли решение?

# 687
  • Стара Загора
Здравейте на всички щастлива съм. Купих си перука от София.Много се харесвам.В понеделник съм на фризьор.Моята е изкуствена от Амоена.Към нея ми дадоха шампоан и някакъв спрей.Хубава вечер

# 688
  • София
А аз да питам пак за изкуствените перуки. Как премахвате миризмата на синтетика и възможно ли е изобщо това? Даже и изкъпани миришат още по-зле на балсам смесен със синтетика и ми се повръща в буквалния смисъл. Има ли решение?

Хм, моята не мирише на нищо. В понеделник ще дойде и другата, и тя е изкуствена, и ще видя дали тя не мирише. Но всъщност ще видим и аз как ще съм с миризмите след още някоя-друга химия, де Simple Smile

# 689
  • София /Абсурдистан
Момичета, на нищо не миришат перуките Simple Smile Мирише ви от химията. От нея се променя и вкус, и мирис, и всичко.

Общи условия

Активация на акаунт