Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 53

• 40 914
  • 767
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Говорих с д-р Ганчева. Еми няма какво толкова да направя за варицелата. Ако искам и мога, да ходя с маска. Най-много да лепна херпес зостер. Дано не се случва, де...

Питах я за разни добавки и за Имунофан, че ми предлагат да ми внесат от Москва. Каза, че няма противопоказания, аз да си реша.

# 661
Добро утро и усмихнат ден за всички.
По време на химията аз взимах Герисан заради ниския хемоглобин,алое гел ми облекчаваше спазмите в стомаха и вит.В17 с гъби Рейши. Но всичко след консултация с химиотерапевта. Но както е писала и Spirit ако организма е здрав няма нужда от много добавки който да то натоварват химията е повече от достатъчна.
Тези дни ми се наложи да почистя и пренаредя едно помещение което беше доста прахолясало. И понеже доста се уморих реших вчерашния ден да го прекарам в почивка сред природата на слънце. Резултата е че днес съм на легло. Обща отпадналост и замаяност. Нищо не ми идва на фокус. Мислих си че всичко вече ми е наред . Да ама не. Май пресилих нещата. Претесних се. Та днес ще пазя леглото . Дано се оправя че днес и утре имам планирани купони .
На Мидко петела си е подхванал работата отрано😁.
Нещо DZ се губи.

# 662
  • София
За вит. от група В и аз така знам,но май имаше изключения- не всички В-та.

Нели аз пия Биозин Мама,Микодифенс,Алфалипоева киселина и сладък пелин.

Нарита,аз мислех да ходя на работа в Понеделник,но рехабилитаторката ми се разболя ,а имам още 2 посещения, които явно ще направя другата седмица.
Обаче аз работя в аптека,където е вечният бацилник Joy и с тия снижено левкоцити ,започнах много да се замислям дали наистина да се връщам.

Последна редакция: пт, 22 мар 2019, 11:37 от zori_g_n

# 663
Мери , тук съм 🤗😍🤗
Чета Ви редовно.
Но нямам какво да се похваля .
След 1 месец ми е профилактичния преглед и от сега се здухвам 😓😥
Дали всичко ще е наред?!
Купих си ново червило 😂
Че на всичката ми козметика й изтече срока на годност покрай лечението 😂

# 664
  • София
DZ, всичко ще е наред, сигурна съм! Heart

# 665
Мери, ти май като мен си направила. И аз така с работата ми. Химията явно си ни изкарва дългосрочно от строя. Просто не го усрщаме така остро, както непосредствено след терапия и си мислим, че всичко е ок, докато не се натоварим малко и видим колко всъщност кекави сме станали. Моля се само като минем терапиите да се нормализираме, защото ако си остана такава ще трябва да ме пенсионират по болест😔

Зори, ако питаш мен изчакай. Виж моя горчив опит. Сега се чудя как да изтърся на шефката да ме отпише тотално. Губя и работата директно, но нищо. Ако оздравея пак ще започна на ново. Аз също работя с болни, но не са инфекциозно болни и доктора ми на първата среща леко озрази съмнение дали е удачно в този бранш точно да работя по време на химии.

Лошо ми е. Ще вадя резервите от медикаменти да пия нещо. А имам още 13 химии и започвам да се чудя как ще ги издържа като 12 от тях са всяка седмица🙄

# 666
  • В царството на игрите:)
След операцията и по време на химията и тримата ми домашни любимци подред изкараха варицела в рамките на два месеца. Мъжо щеше да умре направо. Такова нещо не бях виждала. Щеше да е тъпо, аз да съм с рак, а той да пострада от варицела Simple Smile)) През ум не ми е минало, че може да има проблем с мен от това. Въобще казвала ли съм ви, че по време на цялото ми лечение /близо 2 години/ бях като някакъв мутант. Не кихнах даже, нищо не ме хвана, комар не ме ухапа, пъпка не ми излезе...Всички около мен болни кихащи, кашлящи, а аз като Терминатор...Три години след операцията се разболях от грип и на третото лято почнаха пак да ме хапят комари. Тогава се шегувах, че пак ставам нормален човек. По този повод говорих с едно много любима моя докторка и тя каза, че това със спадането на имунната система по време на химия е силно преувеличено и, че през практиката си почти не е виждала болни хора в Онкологията от друго освен от рак. За сезонните болести говореше. Имало някакви проучвания в тази посока. По верме на химията се пие бирена мая и това е едно от най - доброто решение за левкоцитите. Проблемът е, че доста увеличава апетита и станах по - кръгла от обикновено. Алоето не е препоръчително по време на химия, както и повечето добавки. Аз бих била доста внимателна с тях. Както казва Хули, след химията пийте каквото си искате, но се въздържайте по време на нея. Аз бях заложила само на бирената мая и червеното цвекло.

# 667
Привет, момичета и момче,
Марита, ще ги издържиш, ще мине и пак ти повтарям - ще видиш какъв прилив на сили ще усетиш след финала...!
Дръжте се!
Пиех масло от кайсиеви ядки аз по време на химията. Не можех да пия вода и всеки ден си изцеждах по 1 лимон с мед и му доливах към литър вода. Така откарах няколко месеца ежедневно. Приемах и сусамов тахан по една лъжица. А, и два-три пъти седмично си цедях цвекло и морков. И тва беше. После подсилване.
Мисля ви, да знаете!

# 668
  • София /Абсурдистан
Здравейте! По време на химия аз пих всякакви добавки,  В 17 най- вече. Колко е имало полза, не знам.
Не се правете на герои, това време докато се лекуваме ни е дадено точно за лечение и възстановяване. Аз отначало се пробвах да работя, но не стана, толкова ми беше лошо. Сега съм отложила всичко за след края на лечението. Нямам сили и толкова. Не си представям след вливка да се замъкна и на работа. То след вливане  поне 10 дни съм на дроб сарма, каква ти работа...

# 669
Мерси Лейди! Мисля, че току-що хептен ми помогна да взема решение. Явно не си въобразявам, че постоянно съм зле, ами съм си зле.

Бела, от всичко, което изброи само от лимона не ми се повдигна😁 Даже и за вода като си помисля ми се гади. Значи този път го карам най-зле, но то май се и очакваше. Действа с натрупване наистина. Моля се само белите химии да са наистина по-леки, защото реално иначе няма как да издържа постоянно три месеца да съм ето така като сега.

Кой ще ми сготви на дететооо? 🙄😜 Идва си на обяд мъртво гладно, а гаджилъка ми е на училище днес, че и утре. Вчера вече поръчвах пица куриер, но днес какво да поръчам като имам био тиква и био картофи само чакащи някой да сготви една крем супа с тях, която детето много обича.....аз да поръчвам тия 💩 със съмнителен произход от вън. На тема "храна" и какво има в нея станах болезнено чувствителна.

Аз се пробвах да спя и тъкмо се бях унесла и тези отгоре се разтропаха и ме събудиха. И те имат едно малко дете на около 5—6 години бясно колкото мойто. А тая под мен ме тормози. Да я викна днес в нас само за един час да види как живея аз даже и след химиотерапия. И стомах ме заболя, а имам и да простирам. Немога нищо, баце! 🤣 Сори, че се оплаквам, но нали за това е темата😁 Като говорим за сексове ни санкционират😁

# 670
Люба, знам че витамини от групата В спомагат растежа на клетките. Много полезни за организма НО  хранят със същия успех и Рака.
В 12, ги подхранвал, та затова пия В комплекс без В 12.
И въпреки, че вече имам един шкаф с разни добавки донесени от близки и далечни роднини и познати, смятам да си ги пия след химията. Сега слушам доктора.....а и се чувствам добре, като цяло.
Мите, ти днес отрано си се развилнял..... Wink
Тинтири, дано не те хване херпес зостер-а  Praynig, но то ако си закачила май вече трябваше да избие, мисля  newsm78
На работа и аз исках се връщам и даже ревах, като ми каза доктора че не може....И много се притеснявах, че ще ме уволнят, щото бях на изпитателен срок, но шефовете ми се оказаха още по- готини отколкото предполагах и ми пуснаха постоянен договор.Аз си работех колкото мога от вкъщи и от болницата, но уви- нямаше как да си обиколя клиентите, а работата го изисква. Особено в момента. От миналата седмица си имам заместник, който е по заместване. Дано ми глези добре клиентите....докато живна.
От цялото химизиране, най- ме дразни това че много бързо ми се сменят състоянията и докато съм добре и ми се смота набързо и настроуние и тонус....От миризми разни, почва ми се гади, понякога ми се приспива много, ей тъй....както си седя и затова внимавам да не шофирам много, което ми е най- големия проблем, че хич не съм свикнала да ме возят...пък и още не мога се нарадвам пълноценно на новата кола  Crossing Arms
Днес обаче ще трябва се стегна и да ходя да чистя един апартамент, че ще идват на оглед..........и от един час събирам сили и мотивация. Добре, че огледа е по-късно. Това да се брои за оплакване по темата  Sunglasses
Марита, аз пия леко топла вода с лимон. И чай с лимон. Само водата и на мен не ми спори. А готвя по памет- щото и да опитвам, то не мога им усетя вкуса на манджите.....ма с два тийна, мъж канара и  свекърва гостенка в добро здраве, просто няма начин да не го правя...

# 671
  • SHOOT ME 10 $
Люба Именно "В" - във витамина - храни растежа на клетките. Ноо, ти си знаеш.

Даа, тая сутрин станах рано да правя закуска на Л.О.
Рано пиле - рано пее (ама и рано го колят...)😜

# 672
Люба, ти се оказваш пък и колежка😋 В България де, тук не съм вече колежка. Мама имаше агенция (малка) и джиткахме с нея в доброто, старо време. Моята работа тук за жалост не става от лежанка в къщи, а си иска ходене и правене. Аз успях почти. Супата ври и после само да я пасирам и сложа чесъна трябва. Прострях и дрехите. Леле колко малко ми е капацитета изведнъж и с какви дребни неща се хваля. А до оня ден (почти буквално) какви чудеса от храброст правех. Не се харесвам такава като сега😔

Ядох компот от вишни без захар. Добре кисел беше и го понесох😁

Мидко, споко! Аз съм пилето на заколение днес🤣

# 673
Това с вит от група Б е легенда, която се носи само сред българските пациенти. То като онова с масажите и минералната вода. Дори не знам от къде е тръгнала. То в такъв случай не трябва да се пие и бирена мая, защото и тя що В витамини съдържа. Не трябва да се яде месо и куп други неща. Отделно, липсата на витамини от група б и специално на Б12 може да доведе до сериозни здравословни последици и дори до смърт. Има хора, които не усвояват б12 от храната и ако не вземат на таблетки, стигат до тежък дефицит и наистина да умрат.
Мерита, ще е много полезно ако питаш твоите онколози дали има нещо вярно в това, че витамини Б подпомагат растежа на раковите клетки? Аз навсякъде чета, че б12 и Д дефиците всъщност могат да доведат до рак, понеже играят ключова роля в правилното делене на клетките, но може пък легендите да се окажат верни. Считам, че мнението на онколог, особено от Швейцария би внесло по-голяма яснота.

# 674
  • SHOOT ME 10 $
Не съм аз авторът на тези твърдения, а лекари от различни профили. Онколозите и на мен ми препоръчват вит. В12, а другите общо лекуващите твърдя, че вит.В12  подхранвал  организма и със същия успех и рака. Това исках да кажа. И тук вече се изправям пред дилема.  Лекуващите ме сега онколози са млади, но ме оставят с впечатлението на много и добре информирани развиващи се лекари, Повярвах им. А това е най-важното при едно лечение. Така че в случая  се съгласявам с твърдението ви!

Общи условия

Активация на акаунт