Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 53

• 40 918
  • 767
  •   1
Отговори
# 645
  • София /Абсурдистан
При мен редовно си бяха 1,2 и чак тогава инжекция. Ами не е по желание тук. Ако не си хептен зле, не слагат.

# 646
  • Враца
Спирит, имала си много добри показатели като цяло.
При мен тромбоцитите и креатининът са ми проблем. Отчасти и хемоглобина, но не много. Левкоцитите като цяло са ми добре.
Като ви слушам как се държите направо ме е срам.
Аз успях да направя нещо като чушки с доматен сос, но така както при нас ги правят и от сместа на пълнените чушки снощи сложих сърми.
Ако бях здрава щях да имам апетит, но уви. И пиенето не ми върви. Какво ли ми върви!

# 647
Момичета и момчета, моля за съвет!
Съпругът ми днес  беше на ПЕТ скенер. Сега ми говори да не се въртя около него, че излъчвал радиация..... Чета, че няма проблем за околните/ без бременни и деца/. Все пак в 10 часа е  бил инжектиран.  Не смятам да го спазя.
Вие как действахте  при такива изследвания?
А мерлото ще го включа  задължително в терапията му. Така де. Ще се възползвам от съветите ви.

# 648
  • Враца
Важи за бременни и деца, но все пак не е желателно да сте близо до него, въпреки, че мен ме докараха в колата в която беше и приятеля ми и сина ми. Не се безпокой много.

# 649
  • София
В листовката, която ми дадоха за ПЕТ скенера пише, че не трябва да съм близо до малки деца и бременни жени за 12 часа. Аз ще отида след скенера у майка и ще преспя там за всеки случай

# 650
Благодаря Ви!
Значи след 22 часа съм плътно до него. Чернобил преживяхме, та на един скенер ли ще се дадем.

# 651
  • София
Браво момиче, така трябва. Не се плаши от скенера, нищо няма да ти стане. Пази децата и младите мъже наблизо.

# 652
  • София
Дребното е с варицела Sad Карала съм я, ама трябва ли да се притеснявам за нещо?

# 653
  • Стара Загора
Здравейте прочетох, че се коментира за пет скенера. Как може да се направи по здравна каса и кой трябва да ме насочи. Нямам метастази в лимфни възли ,но въпреки това се притеснявам.Кога е добре да се направи- преди химиотерапията или след нея. Аз не съм правила досега нищо,освен мамография и ехография преди операцията. Споделете какви добавки приемахте по време на химиотерапията че аз почвам другата седмица.

# 654
Аз пия само бирена мая и витамин В комплекс. Това ми е казал доктора, това пия. И наблягам на полезната храна.
За пет скенера, знам че трябва да ти го пусне лекуващият лекар.....ама на мен още не ми се полага, явно.
Тинтири, обади се на лекуващият лека да питаш......Принципно не би трябвало да те повтори, но знам ли като ти е понижен имунитета...... newsm78

# 655
Аз не вярвам на нарастването на броя на болните от рак. Това са маркетингови трикове и легенди. Т.е. "увеличава се опасността от рак, пийте добавките на нашата фирма", или "ходете редовно на лекар и плащайте за разни изследвания и лечения"... Едно време не е имало никаква статистика. И са умирали много по-млади хората. И са имали по 5-10 деца - всички народи по света. Сега продължителността на живота е двойна в сравнение с преди 1-2 века примерно. И болестите се откриват лесно и рано, съответно болните влизат в статистиката.
Ти дали на Луната живееш? С който заговоря, всеки или сам болен или някой в семейството...По болници не е имало такова чудо с това заболяване... Хората масово са болни от рак...Не гледам статистика, а колко болен народ има....От какво да се е увеличила продължителност на живота? От стрес, от боклучливи продукти..., а азоновия слой го почти няма...😁 или от отровен въздух да живеем дълго? .В България няма хора, пустеят селата, не светят апартаменти по градовете.... Ти в друга държава ли си?

# 656
  • SHOOT ME 10 $
Люба, знам че витамини от групата В спомагат растежа на клетките. Много полезни за организма НО  хранят със същия успех и Рака.

# 657
  • София
Дребното е с варицела Sad Карала съм я, ама трябва ли да се притеснявам за нещо?
Децата ми току що я изкараха. Свекърва ми в момента е на химиотерапия (РМЖ) и беше питала Ганчева в Ситиклиник, защото се налагаше да ги гледа. Онколожката и забрани всякакъв контакт с тях, защото дори и карала варицела, след вливка, имунната система е постигната и не се знае какво може да стане. Например херпес зостер, което било същия вирус. Но ти пък си била вече няколко дни в контакт. Най-добре се обади на лекаря си, за да си по-спокойна.

# 658
  • Варна
Спирит, имала си много добри показатели като цяло.
При мен тромбоцитите и креатининът са ми проблем. Отчасти и хемоглобина, но не много. Левкоцитите като цяло са ми добре.
Като ви слушам как се държите направо ме е срам.
Аз успях да направя нещо като чушки с доматен сос, но така както при нас ги правят и от сместа на пълнените чушки снощи сложих сърми.
Ако бях здрава щях да имам апетит, но уви. И пиенето не ми върви. Какво ли ми върви!

Няма от какво да те е срам! Въпреки добрите показатели съм имала и аз лоши дни. Всеки различно го понася. Не е редно да се степенуват и сравняват видовете раци, няма такова нещо като хубав рак, но твоят си е една идея по-гадничък от гледна точка на това, че е засегнал жизнено важен орган. Цици се режат, яйчници се вадят, при разни други страшни заболявания като запушени кръвоносни съдове дори крайници се режат и пак може да се живее и терапиите са просто или превантивно или довършително, докато при теб и при Митко също всичко трябва изцяло медикаментозно да се бори, т.е. опитвам си да си представя колко по-тежки са вашите вливки. Справяш се повече от чудесно! Нито си се дала, нито звучиш отчаяно. Щом едни са могли да го преживеят и ти можеш! Гуш!!! Дръж фронта!

По въпроса с добавките, гледам има и запитване от R neli, на която тепърва и предстоят. Ами... всеки лекар си има негов си стил, всеки случай си е индивидуален. Моята химиотерапевтка като ме видя, че запаси имам и, че издържам добре терапиите и заложи единствено и само на нейната химия и нищо друго. "Ще те изгърча, но ти си със заредена батерия, ще изтърпиш!" Единствено около чернодробните ми пусна един Легалон да пия и там, където наистина засташително се увеличиха ми изписа един кратък курс от вливка до вливка с Трансметил да направя. Толкоз! Нищо друго не ми отпусна като добавки и помощни лекарства. Аз единствено сама където си назначих едни витаминки на Абофарма от А до Я се водят, абсолютно същите ги има и на Допелхерц. Занесох и листовката, сканира със строг поглед какво съдържат, одобри, но все пак се смуси и тросна "Не виждам с какво ще ти помогнат, но поне няма да навредят, пий си ги щом ти харесват!" Такава ми е миличката тя! Серт химиотерапевтка! Grinning Лейди със желязна хватка. Няма да я забравя как дяволито ме погледна изподвежда като се примолвах със сърнешки поглед да ми придвижи тя досието до следващата онкокомися, която ми предстоеше, в която комисия си я знам, че участва. Тя пак със сатъра: "Ти си младичка, добре ми изглеждаш, добре се движиш! Разходи се и сама си го внеси!" Grinning

Важно е като цяло в какво състояние ще стъпите в химията. Вече се запролети, предполагам сергиите се понапълниха с ранните свежи зеленчуци, кореноплодни, зелении, билки, скоро около Великден ще почне и блеещ добитък да се коли, рибата започна да мигрира или настървено да иска да се храни и всяка стръв я блазни... Та обогатете си менюто, подберете си хубави продукти, гответе си питателни, свежи ястия, супи, салатки, зазядки.

# 659
На мен днес ми е 8-ми ден от химията и най-накрая ми е добре.GrinningНаправих ПКК и чернодробни.Само левкоцитите са паднали на 2.29 ,другото е добре.Колко трябва да са левкоцитите,за да бият Зарзио ?

Моите стигнаха веднъж 0,4 или 0,7, май под 1 или 1,5 също са ми я били. От нея зверски ме боляха мускулите, като при грип.

А мен и кокалите/ставите. Абе обездвижвам се яко. И даже съм точно сега на това дередже😔

Хора, някой от вас ходи или ходел ли е на работа по време на химио? Аз нещо май на голям герой се правя, но взех да си давам сметка, че няма да мога. Миналата седмица ме боляха тазобедрените стави и коленете през цялото време. А сега като си гледам преживяванията няма да става по-добре и май мисля да се откажа. Гледам шефката ми е сложила по-тежка работа от мин.седмица....лошо. Имам и всеки ден срещи- ТЕЛК, социалните, застрахователи, дете, домакинство. Нещо много ми идва. Днес съм като ударена кокошка.

А добро утро! 😁

Общи условия

Активация на акаунт