Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 53

• 40 937
  • 767
  •   1
Отговори
# 555
  • Варна
И при мен в рода назад няма рак. Изобщо моя тумор е изключително рядък. Едно на не знам колко милиона. Онколога каза, че не подлежи на изследване за мутации. Абе...да си носим новите дрехи и правим неща дето ни радват и тва е.

Аз продължавам да се чудя къде ми е сутришния пост. Не, че е кой знае каква загуба,  но какво нередно казАх не разбрах.  

Спокойна вечер, момичета и момче! Kissing Heart

https://www.bg-mamma.com/?topic=840351
Я тук попитай. Да не би просто да са го преместили в друга тема. В твоята хронология на написани коментари също ли не го виждаш? Често и на мен са ми изчезвали коментари, но съм си знаела защо и не ми се налагало в админската тема да питам. Обикновено, когато напиша само "Благодаря за новата тема" без нищо друго "Запис", "Следя" и т.н. или когато пусна два поста един след друг, първият винаги ми го трият, затова и не правя вече така.

Попитай. Там отговарят мисля. Човек не може всичко да знае. Аз лично съм сигурна, че коментарът ти не е бил като съдържание неподходящ, нещо друго го е "прихванало" и изтрило. Между другото не само чрез човешка намеса се трият коментари, имат си някаква автоматизирана система, която "чисти", почти на 100% съм убедена.

Ха сега по темата! Добро утро и от мен!
Точно така, Crassula! Ще мине! Wink
И като казахте минаване... на мен нещо една синина, за която грам хич идея нямам откъде ми се получи не ще да ми мине сума ти време вече, даже май се увеличава. Ще изчакам още малко пък ще видим.

# 556
  • София
Добро утро! Обади ми се проф. Поповска, направила е контролата и се потвърждават резултатите за рецепторите и HER2. Вече съм спокойна, че лечението е правилно. Сега остава само да разкараме квартиранта!

Слънчев ден на всички!

# 557
Благодаря, Спирит, ще питам.
 Добро утро, момичета и момче!
Ведър да е денят ни!
Ал, късмет днес!
Тинтири, давай сега една офанзива смело напред!

# 558
Добро утро.
Мидко ,къде е кафето с масажиста?
Аз вече съм без перука.
То от 3 дни съм така но от много ангажименти не ми остана време да ви се похваля.
Приятен и усмихнат ден на всички.

# 559
Много сте писали! По въпроса за причините за заболяването - сигурна съм, че при мен е причинено основно от стрес, както и от чувство за безсилие в определени ситуации. Ситуации, в които нямаш полезен ход. Имам роднини с рак, но не масово и не на гърдата.
Аз полека излизам от страничните ефекти на химиото. Много, много гаден вкус в устата, отпадналост, гадене. Но ще мине.

На коя химия си? На мен вчера съседката ми каза, че вкусовете и са се променили завинаги и някои неща, които е намирала за вкусни след това вече не и обратното😁

Добро утро и от мен! Пак отивам да давам кръв, а след обяд съм на работа. Успех на всички днес!

# 560
  • София
Взех си перуката! Вече съм спокойна, да пада квото ще! Grinning

# 561
  • Враца
Одобриха ме за лъчетерапия. Маркираха ме на скенер. Дори и снимка ми направиха. До понеделник ще изчисляват. Имат нов апарат. Казват, че специалистите им са добри. Дано това да е успешно. Планирали са 22 лъче.
Аз мисля, че главна причина за бума в рака е промяна в климата и като цяло в околната среда. Като се започне озоновия слой, радиацията, отпадъците във въздуха, почвата  водата, та до изкуствената храна.
След това несигурността в живота.

# 562
Марита, на червена (Епирубицин) и още нещо, на което сега не мога да възпроизведа името. Имам и една допълнителна банка протекция против повръщане.
На мен чак днес ми се появи апетит, основно за тестени. Кафе, което много обичам принципно, днес пих за първи път също след химиото.

Ал, радвам се, че си одобрена за лъчетерапия. Ще се свият нещата, ще видиш.

# 563
  • София /Абсурдистан
При мен болестта се отключи от безумния стрес, в който живеех от доста време насам, сигурна съм. Нямам и такава наследственост в рода, аз съм първата.За боклуците, които ядем, пием и дишаме няма да отварям дума.

# 564
  • Другата България
При ММ е генетично, сигурна съм. И баща му е без простата, но при него беше доброкачествена хиперплазия.
Утре е на контрола в Сити Клиник, Великова го е предупредила, че може да се наложи да остане да преспи там, били затегнали контрола. newsm78 И това е нещо ново, досега за ден ставаше всичко и се прибираше. Ще видим какво-що, дано не ни одрусат с много пари, че като ви чета.... ooooh!

# 565
Тинтири, честито и за перуката и да потвърждението на резултатите. Дано вече си по-спокойна и уверена, че това е правилният път!Перуката от Рее-то ли е?
Аз, от първата химия насам имам странни хранителни предпочитания.....неща дето досега не съм обичала мога да ям, а любимите храни -да ги не видя. И все още имам проблем с кафето.....Сутрин пия само топла вода, но само при мисълта за кафе ми се повдига....,а бях първа кафеджийка. Но като цяло усещам вкуса на храните и напитките различно и нещо хич не ям с кеф- тъпча по задължение и със самоубеждаване, че е много полезно и затова трябва......
Аз, генетично може да съзм обременена, но може и да не съм- баба ми почина от рак на матката- след операция доста години си поживя, докато се върна гадината......а за РМЖ- нямам данни, щото майка ми почина рано, другите роднини от ж.р. от които може нещо генетично да съм закачила- също. Аз,имам теория че при мен от дългогодишното лекуване на стерилитет(доста хаотично стреляха тогава докторите, но почти 5 години им отне да натамънят какво точно лекуват), се разбъзикаха нещата и после като им добавихме и добра доза стрес на хормоните и то изби..Днес по БТВ, във сутрешния блок при Неделя Щонова имаше пак доктор онколог- е, рече че прогресивно нараства броя на болните,но и процента на излекуваните и преживяемостта на заболелите расте. Говореха и за иновативните терапии....но пак не беше нещо конкретно, а така- в общ план. Според доктора, генетичната обусловеност е фактор, но не по-значим от стреса, вредностите на средата и храната и пр.
Лейди, това с доплащането законно ли е?!?
Ал, дано товас лъчето да е края на притесненията ти!  Praynig
Аз трети ден съм болна- гърлото дращи, носът тече, задъхвам се, кашлям......и си умирам от яд, щото тая седмица ми е третата и мислех сума работа да отметна, тамън и времето е чудно навън...., а то какво стана- седя и пазя дивана  ooooh!

# 566
Аз не вярвам на нарастването на броя на болните от рак. Това са маркетингови трикове и легенди. Т.е. "увеличава се опасността от рак, пийте добавките на нашата фирма", или "ходете редовно на лекар и плащайте за разни изследвания и лечения"... Едно време не е имало никаква статистика. И са умирали много по-млади хората. И са имали по 5-10 деца - всички народи по света. Сега продължителността на живота е двойна в сравнение с преди 1-2 века примерно. И болестите се откриват лесно и рано, съответно болните влизат в статистиката.

# 567
  • София
Люба, от Амоена взех перуката с протокол. От ree я чакам още. Подготвила съм се и с разни шалове и шапки, демек готова съм! Joy Обаче чакането е ужасно, постоянно си пипам косата дали пада. Гадост!

Отивам на 🍺 с🍟, времето е прекрасно!

# 568
  • София
Ал,дано лъчето помогне!

Тинтири,супер за резултатите,поне ти е спокойно,че наистина са правилни .
 И аз днес ходих до Амоена,но нищо не взех.Руси имаха само къси и съм като лелка с тях,а не смея да поръчам по каталог ,без да меря.Миналия път много харесах една,но беше тъмна , а и днес вече я нямаше.Другата седмица щели да получат нови и пак ще ходя.

А има ли други магазини,освен Амоена,които работят с протоколи?И мога ли изобщо да не го ползвам и да си купя от другаде .Да няма някакви санкции,че съм взела протокол и не съм го използвала?

Люба и аз си мисля ,че може да има нещо общо рака ми с хормоните,които съм пила за забременяване и по време на самата бременност(с баткото бях на Утрогестан до 30-та седмица).
  Иначе за храната със сигурност има значение.Аз никога не съм си падала по манджите и като дете ги хапвай със зор,а после като нямаше кой да ме контролира Joy,съвсем се отдадох на боклуци основно.Готвех редовно за децата и мъжа,но аз си хапнах основно сухотии и адски много сладко.А последната 1г ,колко пилешко изядох.Сега съм се върнала към готвените неща и съм спряла сладкото напълно.

И при мен още не е отминало гаденето от първата вливка ,даже вчера си купих Зофран,че до тогава се мъчих с надеждата да отмине и без лекарства.Дано до края на седмицата се оправя,че другата мисля да тръгна на работа .

Да се похваля,откакто ходя във ВМА на рехабилитация, има огромна разлика  и вече се обличам нормално и си вдигам ръката високо.Много съм доволна от тази жена.Раздвижва ми и имплантите ,та и те са все по-добре,че имах едни стягания преди това.

# 569
  • В царството на игрите:)
Аз не вярвам на нарастването на броя на болните от рак. Това са маркетингови трикове и легенди. Т.е. "увеличава се опасността от рак, пийте добавките на нашата фирма", или "ходете редовно на лекар и плащайте за разни изследвания и лечения"... Едно време не е имало никаква статистика. И са умирали много по-млади хората. И са имали по 5-10 деца - всички народи по света. Сега продължителността на живота е двойна в сравнение с преди 1-2 века примерно. И болестите се откриват лесно и рано, съответно болните влизат в статистиката.
Аз също си мисля, че сега рака не е повече, а по - често се открива и затова и заболелите прогресивно нарастват. Навремето хората са казвали за някого, че го е хванала невярна болест, отслабнал и умрял и са се чудили какво е това. Сега не се чудим Simple Smile Освен това е доказано, че не всеки тумор в гърдата ще се развие и ще убие пациента. Медицината, обаче не може да разбере кой ще се развие и кой не и затова всички под ножа и всички на лечение. Имало е случаи, при аутопсии на жени, съвсем случайно се е откривал тумор на гърдата, който си е там от години, но  се е капсуловал, не е нарастнал  и организмът го е държал под контрол.
Че живеем по - зле, живеем, но то е от главите ни, а не от храната и въздуха. Човечеството е минало през далеч по - тежки  катаклизми. Сега сме в бясна надпревара с всички и всичко. Вечна тревога, вечна неудовлетвореност и чувството, че нещо не правим както трябва и, че нещо изпускаме. Просто сме нещастни Sad Освен това, боледуват и деца, а те не водят нездравословен живот.
Другият извод, който съм си направила от по - старите в темата е, че почти всички /изключенията са не повече от една две жени/ сме пили по дълго или по - кратко противозачатъчни хапчета. Голяма глупачка съм била и никога не бих позволила на дъщеря ми.

Общи условия

Активация на акаунт