Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 53

• 41 081
  • 767
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Тинтири , дано всичко  да е наред 🤗

Всичко е наред! 1 от 8 мина Simple Smile Нищо не чувствам за сега. Почивам си и релаксирам. Рядко ми се случва да нямам дребно тамагочи около мен и се възползвам. Спокойна нощ на всички!

# 286
Лейди, пожелавам ти тоя път да няма алергии! Или поне да е по- леко....
Мите, няма лошо да си поревеш- олеквало...Аз, нещо не успявам да го изкарам- ни покрай рака, ни покрай смъртта на баща ми....а усещам, че трябва....
Ан, съболезнования! Но, то всички сме натам.....и никой не си е заминал здрав. Но, все си мисля, че е по-добре да не е в мъки и да си зависим( поне аз такова си пожелавам)......Лошото е, че няма ред и много млади хора си заминават...
Тинтири, почивай сега. Тая червената я пускат и по-бързичко, че горяла и вените, ми казаха.....Дано на теб да ти понесе и  да няма утре и изобщо после, изненади  Praynig
Crassula, аз сядам сега да ти правя компания...че сэм нагожтвила на момчетата едни джоланчета с гъби и сметана и просто е грехота да не сипя......докато обирам само гъбките  Mr. Green

# 287
Mari@K, я разкажи за белите химии повечко. Защо така се отразяват на ноктите? По-тежки от червените ли са искаш да кажеш? Аз имам червени на две седмици и бели всяка седмица. Нещо почвам да се шашкам. Мислех, че червените са по-тежки и за това с повече период помежду си. Ако белите са по-тежки и имам всяка седмица ще издържа ли?

Аз минах психото днес добре. Казах и, че пафкам трева за заспиване и тя каза, че ще пита по-висш доктор дали да продължа да пафкам или лекарства ще ми дават. Май предпочитам тревата, отколкото тежките и синтетични дроги дето искат да ме натъпчат. Май сгреших, че си признах🤣 Немога да мина лесно без нищо обаче. Много ми идва всичко (от години имам тегав живот и проблеми) и ме е страх да не "мръдна". Вчера имах ужасен ден и все бях мръднала. Днес също не беше блестящ, но на работа се поизмъкнах от темата. Видях колеги, пациентка и се почувствах повече човек.

Червената химия е много токсична за вените ми казаха и на мен.

# 288
. Момичета, може ли да ми помогнете с разчитането... Как точно описват злокачествените образувания?

Не ми харесва израза кистична формация, а също и течност в малкя таз. Наистина иди с изследването на онко-гинеколог! Дано те успокои! Стискам ти палци!
Лейди, и на теб стаскам палци за утре! Колко остават? Не им ли се вижда края?
Тинтири браво. Дано си добре!
Марита, аз съм чувала, че червената химия е най-гадна.

Последна редакция: вт, 12 мар 2019, 07:08 от unabella

# 289
Unabella, и аз така, но да не се окаже друго.

Хора, какво да правя с тези иглички, които падат на талази от главата ми? Одеве като се прибрах с тая шапка дето не свалих повече от две денонощия от главата си (от вчера съм с дебела плетена. Най-добре ми стои😜) и гаджето я дръпна от главата ми без птедупреждение и се предадох! Оставих се без шапка да ме гледа, но като западаха ония ми ти останки от коси и като ме засърбя по врата като след подстрижка.....отидох да се къпя, но и под душа падА, падА....не спира! Сега пък заради това ще ходя с шапката. Други идеи?

# 290
  • София /Абсурдистан
Други идеи - тюрбанче Simple Smile
Много ми остават на мен, почти 11 месеца с вливки през 21 дни, аз минах бялата химия, сега съм на Херцептин, който не понасям и не знам колко още ще издържа... Таблетките ми спряха, опасявам се да не трябва да спрат и Херцептина. Въпреки че то гаранция няма никаква.
Мислех си докато бях на химия, че трудно я понасям, а то чак сега стана ясно, че проблемът е бил от Херцептина, а другото съм понесла сравнително леко.
Днес фризьора ми оформи чудесна къса прическа. Косата ми се е сгъстила много, дано така и да си остане.

# 291
Лейди, как така си на химии, а косата ти се е сгъстила?
Херцептин какво беше? Аз оня ден получих по пощата писмо, че съм одобрена за Херцептин терапия и Perjeta терапия. Това не бяха ли хормоналните терапии? Едното май даже да не беше имунотерапия? Мда....когато нещата ми бяха обяснени в началото аз бях на фаза отказ да слушам и отказ да приема, че се отнася за мен, та приятеля ми знаеше до скоро повече от самата мен какво ще ми се случи, но вече ни "бягат" детайли и усещам как искам да седна да говоря за пръв път като човек с доктора ми🤣

# 292
  • София /Абсурдистан
На мен ми вливаха и Перджета като бях на химия. По това време косата силно оредя, но не опада всичката.
Сега новата коса е много по- гъста от преди. Пръскам я с хининова вода и расте много бързо. От Херцептин косата не се влияе, само сърцето дава проблеми...
Назначават го след химиите и операцията при хормозависим рак. Обикновено жените го понасят сравнително добре, ама аз пак съм изтеглила късата клечка...

# 293
На мен ми вливаха и Перджета като бях на химия. По това време косата силно оредя, но не опада всичката.
Сега новата коса е много по- гъста от преди. Пръскам я с хининова вода и расте много бързо. От Херцептин косата не се влияе, само сърцето дава проблеми...
Назначават го след химиите и операцията при хормозависим рак. Обикновено жените го понасят сравнително добре, ама аз пак съм изтеглила късата клечка...

Точно, това е хормонотерапията дрто ни вкарва в менопауза? Да моя тумор е хормонозависим. То от това ми се причини. Аз не спирам да съм убедена, че е от противозачатъчните, а и докторите гледам не ми оспорват много.

# 294

Точно, това е хормонотерапията дрто ни вкарва в менопауза? Да моя тумор е хормонозависим. То от това ми се причини. Аз не спирам да съм убедена, че е от противозачатъчните, а и докторите гледам не ми оспорват много.
Херцептина се прилага единствено при Хер позитивен рак. Лекарството няма отношение дали тумора е хормонално зависим или не. Терапията с Херцептин е така наречената насочена терапия , при която лекарството активира клетки от имунната система, които впоследствие убиват туморните клетки. Хормоналната терапия е съвсем друго нещо.

# 295
  • Швейцария
Марита, при всеки различно влияние оказват различните терапии. При мен червената прекарах лежерно, а бялата по-трудно. Други момичета твърдят обратно. Тук можем да си пишем всяка/всеки/ как е понесъл вливките и да отсяваме информацията, която е най-важна и ще ни е от полза конкретно за нашия случай. Аз поне така правех. От към терминология, признавам си, съм много зле. Изобщо отказах да запомням всякакви имена на лекарства, мед. термини, процедури, изследвания и т.н. Тук прочетох за “червената“ и “бяла“ химия, за ХЕР, какво да очаквам при различните изследвания на скенери, за последствията и страничните ефекти от ХТ, ЛТ и при хормоналната. Всичко това, докторите са ми го обяснявали, но и аз като теб, ми се струваше, че ми изнасят доклат на научна теза, но вечер като влизах във форума и четях , винаги съпоставях написаното от вас с моя случай и си казвах щом тези момичета са се преборили, защо и аз да не се справя. В началото и аз машинално си задавах въпроса “Защо на мен, Боже Господи!?“ После разсъждавайки и работейки върху моята психика, извъртях въпроса така: “Защо пък да не е на мен? Коя съм аз, че да ми бъде спестено това?“ Приех го като ужасно трудно препятствие, но преудолимо, което може да бъде изпратено на всеки. Обичах да се шегувам с хора, които не знаеха, че съм болна, да им казвам че съм наторена с малко химия Stuck Out Tongue, когато ми казваха, че добре изглеждам с новата прическа. Не разбираха самоиронията ми.

Извинявам се, че не споменавам всяка една от вас по име/ник, но ви прегръщам и ви подкрепям напълно. В това число и единственият ни кавалер в групата Митко!!! 

# 296
  • София
Добро утро! Не спах добре, но иначе съм екстра! Никакви странични ефекти за сега, освен, че още пишкам червено Simple Smile Чакам да кажат кога ще ме пуснат.

Обаче имам проблем с косата. Не мога да си обясня мъжете как така спят с къси коси! Хем е с около 10 см. дължина и ми се забиват космите в главата, докато лежа. А какво ще е, като почне да пада и я махна, направо не ми се мисли. Сигурно като иглички ще се забиват, бррр Sad

# 297
Добро утро! Не спах добре, но иначе съм екстра! Никакви странични ефекти за сега, освен, че още пишкам червено Simple Smile Чакам да кажат кога ще ме пуснат.

Обаче имам проблем с косата. Не мога да си обясня мъжете как така спят с къси коси! Хем е с около 10 см. дължина и ми се забиват космите в главата, докато лежа. А какво ще е, като почне да пада и я махна, направо не ми се мисли. Сигурно като иглички ще се забиват, бррр Sad
Ужасно е това с косата! Побърка ме вчера и снощи от сурбеж и бодеж! Вече доста опада след душа ми снощи и се надявам скоро да опада цялата, че взе да ме тормози повече от химиите🤣 Иде ми наистина да я обръсна до кожа остатъка от нея.
Супер, че леко понасяш! Хайде така и идните дни!

# 298
  • SHOOT ME 10 $
Лейди
Скрит текст:
Цитат
Лейди,  с теб сме всички и не само утре! Ти си Желязната Лейди!
Днес бях на психотерапевт...не разбирам методите и целта на тая жена...какво цели...? Предизвиква ме да показвам емоциите си, гняв, страх, да не
ги потискам. Ми, неща...по някога се чувствам толкова безсилен и ме е яд...кво да се разрева ли..
Веднага ти казвам каква е целта на колежката. В основата на болестта са потиснатите емоции, които в един момент се превръщат в автоагресия, която се изявява чрез болести. Тя цели да ги изкара отгоре на повърхността, да ги осъзнаеш и преосмислиш. Понякога - да видиш и разереш, че дяволът не е чак толкова черен. Ако трява и ще си поплачеш. Сълзите пречистват душата. Всички понякога плачем, защото всички сме живи хора и нищо човешко не ни е чуждо. И да, понякога ме безсилни и трява да приемем, че е така. Понякога и нищо не може да се направи в дадена ситуация и трява да я приемем, а пък каквото дойде. Всички болести са от скрити емоции. Сложно е да обясня просто и кратко нещо, което съм учила цели 20г. Довери се на колежката, моля те. Тя знае какво прави. И ... споко  Simple Smile
Лейди Разбирам. Аз зная, и от теб, че тя е една от най- добрите и съм и се доверил(поредната ми грешка-да повярвам на жена...)И да, успя още на първия сеанс да ме разреве, макар и трудно. Каза, че това означава, че си е свършила добре работата. Ама аз рева от гняв и искам някого да набия...
Айде добро утро ся...

# 299
  • Варна
Mari@K, прегръдки и от нас. Радвам се, че се активира в темата. Много са ти хубави, ведри и пълни с информация коментарите, било то и лишени от точна терминология. То тук така се пише, тва е и целта, на човешки език да си ги споделяме нещата.
Та за бялата химия, моята беше Доцетаксел плюс някаква инжекция в дупето 24 часа след вливката. Сякаш и аз понесох по-тежко особено първата бяла. Само ми се спеше, нищо не ми се правеше, нищо не ми се ядеше, само се наливах мощно с вода, мноооого вода и мноооого студена. Останалите бели до края сякаш по-добре. Силички ми дойдоха, на разходки ми се ходеше, вършеех вкъщи, НО... идеално щастие няма. Не знам дали от тоя Доцетаксел е или от нещо друго, но освен нокти и кожа започна много да страда. Легна ли на цветен чаршаф всяка сутрин беше шок за мен колко много кожа съм свалила под формата на ситни люспички, все едно тебешир си стъргал. Отделно стъпалата ми малко пострадаха, на малкото и безименното пръстче ноктенцата са ми едни нюню цвъчки по рождение, та си паднаха, беше обаче сезона за обувка и нямаше как да ги щадя с чехли или сандали, които да не ги притискат, от това малко дискомфорт усещах при всяко пристъпване. На ръцете също тръгнаха сякаш да се отлепят, на самите нокти абсолютно нищо има няма, нито ми се нацепваха, нито омекваха, но площта за която се крепят към пръста осезаемо се виждаше как намалява. На мен такива ръкавици не ми слагаха и наистина усещах едно туп-туп-туп в ноктите, като на тласъци, сякаш с всяко изтласкване на кръв към крайниците. Не бих нарекла непосилна болка, не бих нарекла болка дори, просто е едно усещане ново, непознато, съответно некомфортно, пречи ти да се наспиш спокойно, постоянно ти е в главата. Отделно почнаха да ми се пукат тук-там капилярчета. Те кръвоносните съдове поотслабени от червената още и тази бялата допълнително с нейните и номера и леко само като се ударя някъде, хоп! синина, като духнех нослето в салфетката хоп! червена изненада. Не много, не се шашкайте, съвсем мъничко само колкото да се види, но и това го имах като страничен ефект. Мисля, че по време на бялата точно започна да ми става едно студено на скалпа, да ме втриса от време на време, тогава ми спря и цикъла и се получи чудна комбинация, от едното втрисане, от другото топли вълни и изпотяване. Не беше здравословно да ме дразни човек или да се опитва да спори с мен: D Всичко с времето обаче отминава, всичко се търпи. Само не се давайте. На DZ една от химиите също не и понесе леко, но елате я вижте сега каква фурия е. Grinning

Кураж момичета и момче! За пореден път ще го напиша - много по-силни сте, отколкото предполагате!

Допълнение: Между другото се сетих, за нещо, което съм си наумила от сума ти време да направя за мен самата и би било полезно дори за вас. В табличен вид да сглобя всичките всевъзможни показатели, които в момента са разхвърляни из многото епикризи и т.н. И да си онагледя кое и как се е променяло по време на целия ми химиотерапевтичен куср. Сега чак забелязах, че по време на червената хемоглобина ми е падал, падал, падал, пък после странно по време на бялата почва постепенно да се възстановява. Ще го направя обещавам и ще ви го споделя. Не подтиквам с моя часовник да се сверявате, просто може да ви даде отговор на някои въпроси едно така схематично онагледено всичко което се е случвало с една там, която вече е позабравила какво е това химиотерапия. И съответно като видите, че и на мен кръвното ми паднало до неузнаваемост след еди си коя химия, да не се шашкате и да не се чудите що ви се вие свят.

Последна редакция: вт, 12 мар 2019, 09:20 от Spirit Crusher

Общи условия

Активация на акаунт