Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 53

• 41 066
  • 767
  •   1
Отговори
# 270
  • София /Абсурдистан
Здравейте! Аз утре съм на вливка и моля, стиснете едни палци за мен. То че ще алергясам пак, ясно е, ама поне да е поносимо.

# 271
  • София
Здравейте, дами и Мidkooo!  
 За мен седмицата започна... шокиращо.
Дружката ми, с която ни оперираха заедно и бяхме  в една стая (станахме близки приятелки), е починала от инфаркт в съня си.
Победи гадината, беше забравила за нея 18- 19 години... Много ми е мъчно! Cry
Никой не е излязъл жив от живота!
Затова за кой ли път ще кажа, живейте всеки ден като за последно, радвайте се на дребничките нещица, търсете и намирайте красотата във всичко около вас, наслаждавайте се на всички благинки на mах.
Животът е прекрасен!

# 272
  • SHOOT ME 10 $
Лейди,  с теб сме всички и не само утре! Ти си Желязната Лейди!
Днес бях на психотерапевт...не разбирам методите и целта на тая жена...
какво цели...? Предизвиква ме да показвам емоциите си, гняв, страх, да не
ги потискам. Ми, неща...по някога се чувствам толкова безсилен и ме е яд...кво да се разрева ли...

AnyHr  Съжалявам!!! Светла и памет на приятелката ти!
И не, не е победила гадината, щом от инфаркт е починала.
И то след почти 20 години.

Последна редакция: пн, 11 мар 2019, 12:52 от midkoо

# 273
  • София
Аз пък сигурно няма да умра от рак.
Но пък ще умра от дришня. Такъв вирус ме е гепил, че не мога да изляза от банята. На всичкото отгоре и ММ е болен и вчера ми заяви, че ми забранява да боледувам заедно с него. Мииии, прав е човека, банята е само една, ха ха ха

# 274
Eйй...Хули ,  голям си образ хахахах

# 275
  • София
Хули, то не е за смях, ама бая ме разсмя! Да се оправяш бързо!

Лейди, свирни утре, ако искаш, аз съм в Сити, може да се запознаем.

Почна се, вързаха ме. Вярно банката е яко червена. Било опасно да протече от абоката (първото, което ми хрумна е, че щом е толкова опасно за кожата, какво ли се случва вътрешно...). И съм щяла да пишкам червено. Пише Epirubicin. Има и една прозрачна банка Endoxan. Разгеле, най-накрая се почна!

# 276
Здравейте и от мен!
На тези, които са на вливане, да мине леко! Аз започвам в сряда и вече леко съм нервозна, но пък съм се организирала - перуката е купена, косата е подстригана със същата прическа, за да няма голяма разлика.
На тези, които са на терапия с мерло и мавруд - наздраве! Много харесвам червено вино, но изпия ли повече от една чаша се сдобивам с двудневна мигрена.
Пролетно ми е и не ме свърта, само щъкам насам-натам.

# 277
  • София
. Момичета, може ли да ми помогнете с разчитането... Как точно описват злокачествените образувания?

# 278
  • София

AnyHr  Съжалявам!!! Светла и памет на приятелката ти!
И не, не е победила гадината, щом от инфаркт е починала.
И то след почти 20 години.

Не, бе Мите, тя победи гадината!
И аз няма да се гътна от рак.
Хули, ще оцелееш и този път! Ама си е гадно. Аз се оправям с активен въглен или с 2 капки йод в чаша вода.
Оправяй се бързо!
Lady, стискам палци, мила!
Crassula, много отрано го отпочина червеното (от обяд още) Stuck Out Tongue Winking Eye

# 279
  • Швейцария
Аз не съм чула в България да слагат маркер в гърдата, и като изчезне от химиотерапии карцином и да не се отстранява след това гърдата с тумор 3 и повече см. Или нещо не разбрах?

Правилно си разбрала, колкото и абсурдно да звучи, в моя случай така се развиха нещата. В началото и аз се настроих за одстраняване на гърдата, но докторите ми казаха, че риска да се върне отново рака е един и същ и в двата случая, така че те решиха да се борят за запазване на органа и да не ме инвалидизират. За това започнаха с предоперативна ХМ за да го намалят до колкото е възможно. Споменаха ми, че е имало и случаи при, които е изчезвал напълно туморът, но аз не вярвах изобщо, че така ще бъде в моя случай. А то се случи точно така.

Успех и кураж на тези момичета, които са на вливка тази седмица. Стискам палци неразположението да е в минимални дози, а ако може изобщо да нямате.  Не е страшно, само малко е некомфортно, но за ден,  два, може и три, отминава. Аз, когато започнах, бях с една идея по-малко притеснена. Червената я минах по лежерно, но при бялата ми се разката фамилията. Когато ми я вливаха, ми слагаха едни ледени ръкавици на ръцете за да ми предпазвали ноктите на ръцете. Ужасно беше, не се търпеше този студ, не си чувствах ръцете.  Предложиха ми и на краката, но там отказах. Нямаше как да изтърпя час и половина този кошмарен студ. Та по ноктите не получих никакви поражения. За краката ми дадоха някакъв медицински лак да ги мажа. Проблемно беше само тяхното изрязване, защото бяха твърди като стомана. Косата ми започна поголовно да пада 15 дена след първата червена вливка. Ако при съобщаването на диагнозата беше шок, при косата беше огромна драма. Имах перука, но си предпочитах шапките и шаловете. Слагала съм я в определени моменти. Никой от домашните не ме е виждал с гола глава, освен моята котка, която ме следваше навсякъде, но за съжаление след като приключи  всичко умря от незнайни причини. ММ казва, че ми е предала цялата си енергия и накрая не са ѝ останали никакви сили за да продължи. Това е друга тема.
 Отплеснах се....извинявам се за което.

# 280
  • SHOOT ME 10 $
 AnyHr
Цитат
Не, бе Мите, тя победи гадината!

Да де, гадината не е победила щото тя я е надживяла - 20 години и накрая починала не от рака а от друго.

# 281
  • Враца
Габи, пише, че са кисти. Аз съм оперирана от киста в корема точкована за десния яйчник. Трябва да отидеш на гинеколог и той ще каже какво може да се направи.
На моята киста също й правиха хистология. Кистите са пълни с течност, докато туморните образования са плътни. За мен се различават защото и на моя скенер пишеше директно киста.

Ани, съжалявам! Ако ще вярваш в известна степен й завидях на приятелката ти.

DZ,  във Варна в пенсинното или НОИ се подават документи за инвалидна пенсия?

Последна редакция: пн, 11 мар 2019, 17:32 от Al97

# 282
  • София /Абсурдистан
Лейди,  с теб сме всички и не само утре! Ти си Желязната Лейди!
Днес бях на психотерапевт...не разбирам методите и целта на тая жена...
какво цели...? Предизвиква ме да показвам емоциите си, гняв, страх, да не
ги потискам. Ми, неща...по някога се чувствам толкова безсилен и ме е яд...кво да се разрева ли..
Веднага ти казвам каква е целта на колежката. В основата на болестта са потиснатите емоции, които в един момент се превръщат в автоагресия, която се изявява чрез болести. Тя цели да ги изкара отгоре на повърхността, да ги осъзнаеш и преосмислиш. Понякога - да видиш и разереш, че дяволът не е чак толкова черен. Ако трява и ще си поплачеш. Сълзите пречистват душата. Всички понякога плачем, защото всички сме живи хора и нищо човешко не ни е чуждо. И да, понякога ме безсилни и трява да приемем, че е така. Понякога и нищо не може да се направи в дадена ситуация и трява да я приемем, а пък каквото дойде. Всички болести са от скрити емоции. Сложно е да обясня просто и кратко нещо, което съм учила цели 20г. Довери се на колежката, моля те. Тя знае какво прави. И ... споко  Simple Smile

# 283
  • Враца
Да, Лейди! По- скоро подтиснати емоции, но важното е не само да ги изразиш, но и да ги преодолееш. Аз не успях, въпреки, че съзнавах, че са пагубни и нищо не мога да направя. Точно това ”нищо” и защо на мен ме съсипа.

# 284
Al97, в пенсионното си ходи. Работят от 8.30 до 17ч
Лейди, стискам палци всичко да е наред 🤗
Хули, бягай при комшийте. Окопирай и тяхната тоалетна 😅😘

AnyHr, съжалявам 😔

Тинтири , дано всичко  да е наред 🤗

Общи условия

Активация на акаунт