Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 53

• 41 040
  • 767
  •   1
Отговори
# 255
  • SHOOT ME 10 $
Не знам каква е червената. Да пише някой, който знае. Моята, първата беше безцветна:laughing:
Доцетаксел, после минах на Джевтана, и на нея свикнаха гадовете, сега съм на "мерло", изненадващо го менкам  с "мавруд" ...

# 256
  • Варна
Добро утро и успешна седмица на всички!

Тинтири, да пишеш когато можеш как е минала вливката.

Мите, много хубаво настроение ни внасяш с тези прекрасни снимки всеки път. Two Hearts
За червената химия... тя при мен не беше само червена. Първо нея вливаха, после една чиста, после Ендоксан. Понеже цели 3 банки трябва да изчакаш да се изкапят е досадно, но не и болезнено. И май почти не я усещах. Просто гадене май получих, сънливост, започна кожата ми да поизсъхва, косата да оредява, нетърпими болки обаче не помня.

Да ви се похваля. Вчера спечелих от женския турнир по покер ваучер за фризьор и още два за Иванчов Хан, уникална красота е там като гледам, но се чудя дали мога въобще да се възползвам от услугите им - джакузи, минерални басейни, такива ми ти екстри. Нали уж трябвало било да избягваме, но пък моите терапии си минаха и са вече над година и половина назад във времето. Ще отида да се поглезя пък малко.

# 257
Добро утро и хубава сесмица!
Тинтири, скачай смело в боя! Леко да е!
Ал, как си?
Еййй, Марита, как е новата прическа?
Спирит, честито, възползвай се! Не знам за минералната вода. Аз бих се цопвала без прекаляване.

# 258
  • София
Да, в Сити съм.

Това, което знам до момента е, че първите 4 ще са с Цеф 90, а вторите с DC. Нямам никаква идея какво са тези наименования. Но и не се вълнувам толкова. Да ме черпят каквото трябва и да трепят гадината!

# 259
  • София
Никакъв проблем няма за минералната вода, ако не е много гореща - заради опасност от лимфедем.
Потвърдено от онколог от Сити, както и от чужди сайтове - много изчетох, но никъде не видях препоръки да се избягва минерална вода, каквото мнение битува тук.
В Сити (понеже бях там, може и другаде да е същото) доста внимателно действат, така че не се притеснявай.

# 260
Спиритче, с кеф  да си ползваш наградата 🤗
Мите, благодаря за кафето 🤗
Тинтири, успех днес 😘

# 261
  • Варна
Olive, благодаря ти много за отговора. Даже ей сега докато е не много злобно слънцето и приятно времето ще се плачикам и във външния басейн. Малко форма да си върна, да преплувам някоя друга дължина. Басейнът ще е топъл, нищо че температурата на въздоха е далеч от подходяща за плуване в открит басейн. Не че онзи ден, не се изкачих етажи от -3 до 10, като имате предвид, че от 0 до 3 пък в тази сграда, където ни е офиса са с онези молските високи тавани и се падат двойни, т.е. 16 етажа съм изкатерила без да колабирам, но усещам, че лекичко съм заленяла и поотпуснала. Grinning А плуването ми е един от най-любимите спортове, чудесно се чувствам във водата, стига само дъно да имам под краката ако е в естествен водоем, че там ако не си професионалист опасности сериозни дебнат от всякъде и под всякаква форма - вирове, течения, рязка температурна разлика във водните пластове, влачени от течението разни клонки, дънери... само с прилично плуване там не стават нещата, трябват си и топки, и екипировка, и сериозна практика. Нали я знаете онази приказка кои най-често се давят, тия, които започват да се мислят за много добри плувци и подценяват ситуацията. Аз съм си разумничко, страхливо човеченце, дори когато излизаме с плавателен съд в морето си слагам спасителната жилетка задължително.

# 262
  • София
Така ме радвате за минералните басейни! Обожавам да плувам, а където и да ходим, все са минерални басейните.

Между другото, резервирали сме тазгодишното море още есента миналата година. Пада се след химиите, в месеца почивка преди лъчетерапията. Реших да не отменям резервацията за сега, надявам се да мога да се разтоваря малко. Мястото е прекрасно, с огромна зелена градина, на плажа... Приказка! Поръчала съм си слънцезащитни плувни екипи за цяло тяло. Дано да мога да се поплацикам

# 263
Добро утро и хубава сесмица!
Тинтири, скачай смело в боя! Леко да е!
Ал, как си?
Еййй, Марита, как е новата прическа?
Спирит, честито, възползвай се! Не знам за минералната вода. Аз бих се цопвала без прекаляване.

Ха ха хаа боцка ме:) Ама много боцка! Аз ходя и спя постоянно със шапка. Още не съм се престрашила да ходя с гола глава и за това хептен боцка. Днес отивам на първа терапия при психолог и после на работа. Ох притеснявам се от емоционалната среща с колегите. Много са. Вчера имах някакви психически отклонения. Нещо като обърканост и апатия. Незнам от промените с косата или нещо от химията още беше.

Тинтири, гушкам те! Не се бой! Знам какви чувдтва имаш, защото ми съвсем прясно. Само да ти кажа не се шашкай, ако още днес имаш странични ефекти. Всички казват, че първия дрн е нищо, но аз след вече две химии установих, че за мен най-объркващ е точно първия ден и страничните му ефекти са ми най-неприятни. Замайване, лека обърканост, висок пулс и кръвно....усещам ги още на вливането, но не е екстремно. Дано при теб пък не е (аз имах вече проблем с кръвното от известно време), но ти казвам да не се плашиш. Изсъхване на устата още на вливането също усешам, но може да пиеш. Червена и бяла една след друга ми вливат на мен. От червената ще пишкаш три пъти червено и после се маха от урината. Те ще ти кажат сигурно, за да не се уплашиш в тоалетната👍 С теб съм мислено и ти пожелавам да е леко! Втората и на мен ми мина значително по-леко от първата.

Хубав ден на всички! Стискайте палци колата ми да не ме предаде днес и да успея да стартирам всичко по план. Дано съм и по-наред с акъла от вчера🤣

# 264
  • Варна
Тинтири, аз лично за нищо на света не бих отменила. На мен в такъв един период ми се падна гостуване на сватба, която беше в един адски красив комплекс, с невероятни градини, беседки, мини паркчета, басейнчета. Освен, че церемониите ме развълнуваха страшно много, понеже младоженците са едни от най-близките ни приятели, се насладих с пълни шепи и на обстановката, и на удобствата и на всичкото му. Да, не се цопнах в басейна, не се разсъблякох тен да хващам, че съвсем скоро си бях приключила лъчето и ме посъветваха по сенките да ходя, но бях около забавляващите се и се забавлявах наравно с тях. По сенките, по сенките бая игрички си спретнахме, те във водата, аз на сухото, където не препича си играехме на водна топка, подаваха и на мен, аз връщах и на тях, по едно време арбитър бях при спринтовете, които решиха да си организират и отстрани дисквалифицирах за неспазване на стила, влезнах дори в ролята на жури при импровизация някаква на турнир по мъжко синхронно плуване... Grinning Не, отлакай, миличка каквато и да е релаксираща почивка. Адски позитивно действа. Ти си умна, от дума разбираш, ще ти кажат къде можеш да стоиш и какво можеш да правиш и ще наредиш така картите, че даже повече да се забавляваш и релаксираш от ония лудетини, на които нищо не им забраняват.

Като цяло не приемайте една или друга забрана или препоръка за ограничаване като лишение. На сватбата на сестра ми пък на антибиотик бях и нямаше как да си омотам главицата заради несъвместимост на хапчетата с алкохол и мислех, че ще ми бъде скучно, но се оказа едно от най-веселите тържества, на които съм присъствала. Всичко живо се изпонапи, зе да залита, едни нови хора почнаха да се измислят в нашия фолклор, не криво, не право, ами едно такова спиралообразно, аз трезвеника стоях, наблюдавах ги и се превивах от смях. Гледах им сеира с трезви очи така да го кажем. Grinning

Последна редакция: пн, 11 мар 2019, 10:19 от Spirit Crusher

# 265
А, добър ден!
Тинтири, кураж и дано минава леко! Аз, след първата бях добре, после стана гадно.....като се прибрах вкъщи. На втората бяла направих алергична реакция, а сега след червената съм направо пушка. Вчера ходихме  на пазар до Икея- ама не нашенската......до София скокнахме с половинът. Та, дето се вика, щом имам ищах да обикалям и пари да троша- значи нищо ми няма Crazy. За минералната вода- не е страшно топването, но не е добре като цяло кисненето вътре. То и за здравите не е препоръчително повече от 20 минути. За деца- също. Особено ако е от по- силните води, каквито са в Павел Баня и Овча могила...Та, Спиритче, ходи спокойно и  се наслади на почивката. Аз, също правя планове за лятото.....дано да не ми се развалят, че доста съм наредила- и за море и за концерти и за ходене до Лондон.
И да се оплача: гади ми се дори и само от миризмата на кафе. На мен- заклетата кафеджийка  Rolling Eyes Добре, че от виното вечер, още нищо не ми става.....И се чуствам много глупава на моменти, забравям и си търся спомените  и думите...и най- вече се усещам мързелива....е, кое време е, аз още се мотам по пижама Embarassed.
И Марита, аз шапките и тюрбаните не ги свалям, щото ми е студено....много вее бе, като няма перушина.....,ужасТ Mr. Green

# 266
  • SHOOT ME 10 $
Спирит, лудетино, въобще не се замисляй ми веднага отивай на Иванчовия хан, пличкай се в откритите басейни за ужас на чичаците 😜. Греби от живота с пълни шепи.
И както разбирам, ти от година и половина нямаш никакви терапии вече? М?
Ми ти значи си вече на "другия бряг", не при нас. Браво!

# 267
  • София
Видях се с д-р Ганчева, много ми допадна. Успокои ме за скенера, каза да не ги мисля тия работи в черния дроб и под мишницата, ще ги видим на пет скенера. Ще ме държат само днес, утре ме пускат. Косата щяла да опада 99%. Сега седя и чакам да ме закачат вече.

# 268
Люба, на мен не ми е студено, но още не се понасям без нищо на главата. То имам де, гледам покрита ми е още изцяло главата с естествен цвят косми, а не руси, както бях до сега....гаджето през ноща ми свали шапката и ми беше добре, но си я сложих пак по едно време на инат. Незнам що му е дало толко зор да ходя с гола глава. ЦелувА ме снощи по голата глава. Явно не съм му гнусна. Минава и тоя ми зор ох.
Чакам пред "психиатрията" 😁 Служителката на гишето ми благодари на български (за документи) брей, брей😊

Тинтири, ти?

Бе на мен нещо ми лошее и ми е замаяно. Имам ниско кръвно също. Има ли начин да имам забавени странични ефекти от химията? Имам предвид да се появяват по-късно от очакваното? Пети ден след химия съм егаси. Трябваше да съм на пушка, а не съм.
А може би от менструацията? Ох тюфкам се, защото тръгвам на работа, а май не съм готова. А много ми се щеше да съм.

# 269
  • Враца
За химията зависи не само от самата химия, а и от човека.
Аз на цисплатината започвах да повръщам на 12 час от вливката, а към края на вливката започваше едно смъдене в очите. На следващия ден вече не понасях никакви вкусове.
С карбоплатината бях с отложени реакции - някъде към третия ден започнах повръщане, но затуй пък страничните ми ефекти бяха по- слаби.
Въобще някъде до 7-10 ден съм зле от страничните ефекти.
Тинтири, дано леко приемеш терапията.
Тук днес става студено и аз лежа.

Общи условия

Активация на акаунт