Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 13

• 44 410
  • 755
  •   1
Отговори
# 420

Одриска се или кашляш?
Или по-ужасно и двете наведнъж  Laughing

# 421
  • София
Оф, зацепих смисъла  Joy
Аз просто си меря кивито, а не въглехидратите вътре  Laughing
То май излиза, че ям малко.
Подозирах, ама да питам все пак Laughing
100гр въглехидрат изглеждат така: 2 кивита/ябълки, една порция гарнитура леща, малко кисело мляко и 20-30 гр чия и няколко богати на зеленчуци салати, в една от които има и домат.

# 422
Божке, ами че ако изям това пак ще почна да пълнея.
Поне салати ям, два  пъти на ден.
Понякога закусвам и елда с извара.
Оф, малко ще вдигна бавните.

Дорис, гърло ме боли, отпаднало ми е, нос тече като из ведро.
Пия упсарин, фервекс. Смучка трахизан и  голиа актив. Има подсладители, ама какво да правя.
Не съм се одрискала  Laughing

# 423
  • София
Студената пот е била втрисане ли?

# 424
Дорис, гърло ме боли, отпаднало ми е, нос тече като из ведро.
Пия упсарин, фервекс. Смучка трахизан и  голиа актив. Има подсладители, ама какво да правя.
Не съм се одрискала  Laughing

Минах го този грип. Да не съм те заразила виртуално хихи

Ама верно е с хрема като потоп. Имах съвсем сериозни намарения да си напъхам в ноздрите тампони, защото то просто се лееше от тях.

Спрях потопа с Коризалия и Цинапсин, но ударни дози. Детето и него така оправих. Не пиещите хомеопатия домашни се влачиха доста дълго.

# 425
Шарки, май така ще се окаже  Laughing

Аз пък сега ще си набуча тампон с ракийка в носа  Laughing

Коризалията много не ме кефи. Много трудно се смуче.
Ама имам някаква, но на 3 години, не ми се рискува. Имам и инфлуцид. Само две се сетих да изпия.
Утре ще изсмуча 12 поне.

# 426
3 години е прекрасна възраст за Коризалията предполагам. Така да се каже УЗРЯЛА Е Simple Smile

# 427
Има ли връзка между ИР и псориазис?

# 428
  • София
Пускам линк към таблицата с въглехидрати в различни храни. Всички храни са изчислени за 12 гр въглехидрат или 1 хлебна единица.

http://bnsde.org/za-patsienti/diabet/hlebni-edinitsi/

# 429
  • Paris, France
Има ли връзка между ИР и псориазис?

Има. Връзките са високите триглицериди и нисък Вит Д. И болен черен дроб, но също и увеличение на някои имунни клетки. Псориазисът май беше 100% ИР.

Не е нужно да ядем въглехидрати за да имаме течна слуз. Витамин Ц прави същото. Изпитано. Поне грам на ден от зеленчуци и ако все още има сухота някакъв аскорбат. Аз слагах малко аскорбинова киселина в калиевия бикарбонат, заедно с лимонената киселина.

Космите по корема по време на бременност показват високи андрогени, които, ако са много високи, могат да променят външността на половите органи на женски фетус към мъжки и да предразположат мъжки фетус към хомосексуалност. Високият тестостерон е рисков фактор за преждевременно раждане. Моят тестостерон беше на горна граница през първата бременност и родих преждевременно , като причина не се намери. През втората бременност беше леко по-нисък и нямах проблем. Тогава питах, но ми казаха, че си е в норма, макар и висок. Не са ми излизали косми по корема и даже тези по тялото спряха да растат. Може да има проблем с кортизола, черния дроб.

Елора, пия Вит Ц и цинк като се разболея. Ако се хвана рано минава много бързо. Можеш да си промиваш носа със солена вода. Да спиш с вълнен шал около врата, с пуснато Ел. Одеало. След като до 20г не си имала косми нещо се е случило малко преди това. Не знам на какво се дължат, но е добре да разбереш. А тези, дебелите косми лесно се махат с домашен апарат IPL ако не са естествено червени или руси. Шарки беше писала за такова устройство.

# 430
Пускам линк към таблицата с въглехидрати в различни храни. Всички храни са изчислени за 12 гр въглехидрат или 1 хлебна единица.

http://bnsde.org/za-patsienti/diabet/hlebni-edinitsi/

Благодаря, страхотна таблица! Много нагледно.

# 431
Невена, пия вит. С всеки ден, дори и да не съм болна.
И ел. постелка си имам под чаршафа.
Абе оправям се. Днес почти не ме боли вече гърлото.
Косми съм имала до 20 години, но нормално количество по краката. А какво е ставало след това, не зная.
Ендокринолог ми е казвал, че това е от щитовидната жлеза.

# 432
Дорис в интерес на истината линкът към сайта на английски ми беше по-полезен.
Елора ябълка, киви, морков, черен шоколад или елда. Въпреки че четох, че въглехидратите от зеленчуците не ги броим. Мисля че в тази статия и това беше обяснено.
Невена в статията подробно е описано, че за да се произвежда муцин са необходими въглехидрати. Както и витамин Д.

Последна редакция: вт, 26 мар 2019, 09:38 от waterviolet

# 433
много благодаря за таблицата с картинки
да питам правилно ли съм разбрала хлебните еденици - значи 12гр Вх има в 130гр малини, което е една чаена чаша?
и в два резена диня също има 12гр ВХ?

# 434
  • София
Herzen
Да, всички тези грамажи са за 12 гр въглехидрати.
130 гр малини са 12 гр въглехидрати
2 резена диня също са 12 гр въглехидрати.

1 хлебна единица = 12 гр въглехидрати.

Общи условия

Активация на акаунт