Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 13

• 44 395
  • 755
  •   1
Отговори
# 105
Така е Дорис, всичко е свързано. Но това което при един помага, при друг не.
Аз като Кетчър години не отлепях сутрин и трудно заспивах.
А като минах на НВ, след седмица о чудо. Почваше да ми се приспива към 1010 и 30. И започнах да ставам лесно.
Преди навивах будилник, радио и мобилен. Вярвайте ми, нищо не чувах, не можех да стана, дори и като ги слушам 20 минути.
Сега рипам още на мобилния и няма нужда да чакам радиото да бръмне.
Ама при други не помага явно НВ. Нещо друго има.

# 106
Здравейте, дами!
В предната тема към края писах какви са ми били резултатите от обременяване преди 6 години и казахте, че са в норма.
Сега си пуснах само глюкоза и инсулин. Глюкозата е 4.73, а инсулинът 8.3. Изчислявам си НОМА 1.74.
Как ви се струват тези изследвания?
Забравих да си пусна триглицериди. Иначе hdl 1.67 (границите са 1.04-1.56), ldl 3.41 (граници по-малко от 3.6, препоръчани стойности по-малко от 3.0), общ холестерол 5.79 (по-малко от 6.5, препоръчани стойности по-малко от 4.5).
HDL и общия холестерол са ми  леко завишени.

# 107
  • София
Дорис, точно направих 40 г.
И много се скапах (много силен стрес изживях в личен план).
Лекувам Базедова. От нея почнаха и другите проблеми. Но с инсулиновата резистентност тепърва ще го проучвам, защото ендото нищо не каза. Никой нищо не казва за нощните изпотявания, объркания цикъл и изобщо целия дисбаланс.
Ще пробвам диета сега, дано не отслабна драстично, че съм 54 кг на 170 см...

# 108
Честит юбилей, с пожелания за много здраве и спокойствие оттук насетне.
Ти си направо под нормата с тия кила. Поне да си 60 бива, ама ти си 54. Корема сигурно ти е хлътнал.
Не знам дали си на НВ, ама ето, че и да си слаб отново не е гаранция.
Даже няма да ти се отрази да напълнееш малко, ама да го направиш здравословно.
Аз от нерви влизам в хладилника, па някой отслабват  Laughing

Пробвай Прим оил - вечерна иглика. Той е за цикъла, но и хормони регулира. Прочети листовката в нета. Аз пия по едно на ден.
Ти пробвай ако искаш поне 2 седмици 2 по 2 на ден. После може 1 два пъти на ден с яденето.
Регулира ми цикъла. Не че преди ми беше проблемен. Откакто си оправих храненето си се оправи.
Но от него ми изчезнаха канските болки и огромната нервност. Пила съм години по 3-4 спазмалгона накуп, а сега нищичко не пия за болките. Леко да ме заболи и докато се сетя да пия, то мине  Laughing
А той е и за ИР.
Даже и за менопауза го дават.

# 109
  • Бургас
Благодаря, ще видя дали ще успея да пусна изследването .

А имам друг въпрос :
Може да ви се стори малко не на място, но доколко смятате че инсулиновата резистентност влияе върху либидото или липсата на такова ?
Както и мислите ли че неактивния секс живот също може да причини   някои/подобен тип  здравословни проблеми?

Хормоналните проблеми влияят много на либидото, но и обратното също мисля, че е валидно, особено ако се изживява липсата и енергията не се балансира по някакъв друг начин-най-вече физически да се изразходва или трансформира чрез отдаденост на някаква дейност или кауза.

# 110
  • София
Елора, много благодаря! 🌷
Ще си купя вечерна иглика, сега довършвам див ям едно шишенце, но не забелязвам никакъв ефект от него.
Дано игликата е по-ефективна при мен.
Имаш ли препоръка на коя марка да купя?

# 111
Дивия ям майка ми го пиеше заради менопаузата и беше доволна.
Пробвай игликата.
Взимам на хербамедика. 100 бр в кутия е по-изгодно.
Този взех последно
https://remedium.bg/menopause/herba-medica-prim-oil-100caps.html

А тук още по-подробно е описано
https://apteka.framar.bg/30017871/%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%BC-%D0%B … 0-%D0%BC%D0%B3-60

# 112
  • Варна
Лекувам Базедова. От нея почнаха и другите проблеми. Но с инсулиновата резистентност тепърва ще го проучвам, защото ендото нищо не каза. Никой нищо не казва за нощните изпотявания, объркания цикъл и изобщо целия дисбаланс.
...това е от Базеда, т.е. може да имаш и някаква лека форма на ИР, но 90% залагам, че вкараш ли малко хормоните в прилични граници ще отшумят симптомите
Подкрепям за Вечерната иглика, при нея обаче действието не е мигновено, пие се минимум 3 месеца, но е добра идея да я започнеш .

# 113
Така е. Действа с натрупване.
Почнах го месец преди първия цикъл. Имах болки. На втория цикъл бяха по-малки. На третия вече ги нямаше.
За да не забравя да го пия, го взимам с яденето. Както преди с глюкофажа си изградих този навик.

# 114
  • София
Здравейте, момичета
Четох, четох и никъде не открих, кои лаборатории за изследване предпочитате. Аз не мога да направя сама избор и ви моля за съвет. Около мен са се подредили Рамус, Кандиларов, Циба лаб и Бодимед. Моля за помощ, коя да избера?

# 115

Идеята за вечерната иглика е добра. Може да потърсиш и разни хормоно - балансиращи програми. Сега пия такава на Аквасорс. Да ви кажа файда не виждам. Освен, че съм все болна, дебела и гладна. Но и съм отвратително непостоянна. Сама не се понасям.

# 116
Още ли си на 90ДД

# 117

Сега съм на зърнена - ям де що зърна Simple Smile
За моя изненада и с 90 дневната за месец никой от семейството не отслабна. Преди свалихме ужасно много и задържахме дълго. Мъжа ми пък сваля лесно. Но явно сега не се справих с меюто ли що ли ...
Но сега умувам какво да променя и пак там се връщаме - не мога да измисля друго за цялото семейство.

# 118
Ох, ама как ще те нашамаря, 5ти месец ти се ядисвам пер-со-нал-но Crossing Arms

# 119
Ох, ама как ще те нашамаря, 5ти месец ти се ядисвам пер-со-нал-но Crossing Arms

Сетих се вица:
Родители намерили садо-мазо инвентара на дъщеря си. Седят замислени, почестват се и бащата плахо казва:
- Май боя няма да помогне!  Laughing

Heart Eyes
Моето отслабване е много комплексно /то само то да беше  Rolling Eyes/. Трябва да отслабна докато кандардисвам съпружието да отслабва, като му четкам егото, че го прави заради мен, ама реално му трябва спешен спад на триглицеридите. Детето пълнее със зверска сила - ама яде само въглехидрати и от всичко друго се изрива до ушите и него трябва да поспихна. И накрая аз изплезила език след това омразно готвене требе да имам сили и да го ям и да се лишавам от храна, която ми носи кеф! Simple Smile Не, че се оплаквам, но си знам, че единствения начин да отслабна е да се влюбя, ама мъжа ми не дава  Joy

Така че, хич и не ми се впечатлявайте как скачам от диета на диета в търсене на идеалната СЕМЕЙНА диета, като аз сега не съм с приоритет.
ОБАЧЕ това с нисковъглехидратното хранене не ми понася. Не съм ви мрънкала, но след като споменах, че либидото ми изчезна, след него цикъла ми стана страховито оскъден, че чак тест си правих. Започна да ме души каишката т.е. щитовидната веднага се обади и бях като алкохоличка за кафе. След 90 дневната за месец цикъла сега ще го видим, либидото е по-добре и подтиснатоста също взе да минава.

Прощавайте, че ви занимавам със себе си. Не очаквам да ми решите проблемите. Споделям пък ако някой разпознае себе си в, това през което минавам ще даде съвет.
Гледам групата на Атанас Узунов и наистина имат страхотни резултати, но дори и мъжа ми  /който свали 8 кг. за месеца на режима/ не иска пак да се храним така. Не е нашата храна.   

Общи условия

Активация на акаунт