Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 13

• 44 433
  • 755
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Дорис, ще ти пиша на л.с.

# 136
  • София
Ето описан режим на д-р Ригов
https://bg-mam.ma/p/903519/35825959

# 137
Ще се побъркам, ако трябва да се храня по списък Rolling Eyes

# 138
Изглежда добре, само тези ядки не ми харесват ( например само 10-12 лешника, както казват :
''Без едно парченце мога, само с едно - не мога. ''

Аз имам събрани в пощата сигурно 5 от различни фитнес инструктори, ама никой не  е моят.

# 139
  • Близко съм
Ако не ям месо до Великден , какво би станало? Жалко за мен тогава ще трябва да си прeкратя поста   Cry Cry Cry

# 140
Е, какво може да стане, ако не ядеш месо до Великден...

Моля ви, хора, отнасяйте се сериозно към здравето си. Несправедливо е, гадно е, ама (в предвеликденски дух) всеки си носи кръста. Доколкото знам, болните са "извинени" от постене.

# 141
  • София
Ако не ям месо до Великден , какво би станало? Жалко за мен тогава ще трябва да си прeкратя поста   Cry Cry Cry
Ще ядеш гъби например. Или поне по-бавни въглехидрати - боб, нахут, леща

# 142
  • Близко съм
qrya, нека малко успоком страстите. Много палите тук , дайте малко по естествено, това,че не се виждаме не значи , че не звучи комично поведението на повечето от вас. Интересувам се за здравето си затова питам, ако има някой тук , който пости.
Сиско, ендото не ми позволява боб, ориз и повечето плодове.

# 143
aloevera аз не постя, а по принцип не ям месо. Риба и млечни да. На НВ ВМХ за мен е дооста по-трудно, отколкото при останалите, но се справям. А и аз избягвам стриктния режим, с много малко въглехидрати, че нещо не ми понася. Наблягам на салати, риба, яйца, гъби. Пия допълнително протеини. Мисля, че нищо няма да ти стане ако не ядеш месо до Великден Simple Smile.

# 144
  • София
Благодаря на всички за препоръките, купих си вечерна иглика и започвам.
Много ми е объркано още с режима на хранене и ще питам тъпи неща отвреме-навреме.
Питането ми е дали сусамов/бадемов тахан е ок да се хапва, по около 2 лъжици на ден. И дали хляб от лимец е ок?

Може ли да ми препоръчате хубав протеин за пиене, който го има в нашите магазини?

# 145
Waterviolet, ,и аз не ям месо. Този режим на този доктор, той си е много за нас, като изключим тия фрешове. Моркови ям в салатата настъргани с панджар. То това е добре някои друг да готви. 
Шарки прати и на мен на ЛС  детайли като цени.

# 146
  • Бургас

Може ли да ми препоръчате хубав протеин за пиене, който го има в нашите магазини?

И аз се включвам към питането.

В Зоя.бг гледах интересни растителни протенини-на постещите може да им свършат работа.Някой ако вече ги е ползвал моля да даде отзив.Дали те или от спортните е по-добре?

# 147
  • София
Фрешовете са само зеленчукови, поне това, което ми е изписал на мен.

# 148
Аз поръчвам от iHerb. Суроватъчен протеин изолат, с много малко лактоза, без захар и овкусители. Пробвах конопения, но нещо не ми хареса.

# 149
И аз не смятам грамове и прочие, би ме побъркало ако трябва да го правя това постоянно. Не държа и да съм особено стриктна де, а и защо, щом и така ми се получава нелошо? Чувствам се добре, свалила съм повечето излишно тегло от лятото насам, коремът ми изглежда както в ранните ми 20 години (той и тогава не беше плосък де, ама си е нормален, не какъвто беше станал чак да ме мислят че съм бременна). Какво повече да искам? Гледам само да не падам изключително ниско с въглехидратите, че почвам хептен да не мога да спя като хората. Ама пък аз обичам млечни и не ми пречат по принцип, така че рядко се случва чак така.
Предполагам че ще сваля и още малко с времето, но не бързам. Ако мога да вярвам на хората край мен, твърдят че нямам за сваляне повече. Аз самата не съм склонна да се втелясвам на тема тегло, та щом смятам че имам още да махам, значи имам, те просто са свикнали да ме гледат дебела последните години и сега им се виждам че съм си добре така.

Относно религиозните пости е вярно че дори църквата не ги препоръчва за бременни и хора на които здравето им не позволява. Там вече всеки си преценява за себе си доколко иска да се придържа към тях или не, при наличие на ИР. Със сигурност е много по-трудно отколкото при човек без такива проблеми. За вярващ човек постите така или иначе не са просто диета, останалото ми се вижда по-важно и човек да е в мир със себе си се отразява на здравето също немалко.

Общи условия

Активация на акаунт