Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 13

• 44 993
  • 755
  •   1
Отговори
# 330
36 за вечерна температура си е ниска. Не е задължително да е щитовидната. Мога да измисля няколко по-страховити диагнози с такива симптоми  Laughing Шегувам се и се опитвам да те усмихна.  Hug

Виж ако по някаква причина си се потила е нормално да ти е студено. В крайна сметка основната биологична цел на потенето е да ни охлади!

Има различни причини поради които хората се потят НОЩЕМ без да им е горещо. От хипогликемия, хормонални промени, просто стрес до сърдечни проблеми. Трябва да се изчака и да се наблюдаваш.

# 331
Мерси Дорис.
Сигурно не е нищо сериозно.
Ама не знаех, че е нормално като се потя да ми е студено. Мислех, че само като му е топло на човек се поти.
Иначе кожната ми каза последния път, че заради щитовидната имам проблем с кожата на лицето. Имала много пациенти с моята диагноза и такава кожа.
Сега като се стопли се оправя, но куперозата си седи.
И с кръвообращението си имам проблем. От щж било.

# 332
А какъв точно е проблема с щитовидната ти? Пиеш ли лекарства?
Аз с докторантурата си разбутах щитовидната от нерви. Душеше ме и се появиха възли. Като приключих се успокоих и поне онова гадно усещане, че имам каишка изчезна. Интересно ми бе, че като бях месец на режима на Атанас Узунов пак ме стегна около врата и взех да си дърпам деколтетата. Спрях да се храня нисковъглехидратно и за 10 дни изчезна усещането. Този път стрес съм нямала /освен разтърсващия въпрос до кога сме се разделили с картофите и хрупкавата препечена коричка Simple Smile/. 

А какво и е на кожата на лицето ти?

# 333
  • София
Елора, аз съм така, откакто имам проблеми с щитовидната.
Дали от нея, или от разбутани полови хормони, не знам. Но сега как се потя нощем, дори и при хормони на щитовидната в норма, не е истина...денем съм супер.

# 334
Мерси Дорис.
Сигурно не е нищо сериозно.
Ама не знаех, че е нормално като се потя да ми е студено. Мислех, че само като му е топло на човек се поти.
Иначе кожната ми каза последния път, че заради щитовидната имам проблем с кожата на лицето. Имала много пациенти с моята диагноза и такава кожа.
Сега като се стопли се оправя, но куперозата си седи.
И с кръвообращението си имам проблем. От щж било.

Елора, и аз съм често така нощем. При мен се получава , когато емоционално съм разклатена, при повече нервно напрежение или умора през деня. Наблюдавай се, вероятно ще отмине от самосебе си.

# 335
  • Paris, France
Елора, чела съм, че някои хора изпитват студ, но и се потят като приемат много йод изведнъж без другото, с което се усвоява. Като се замисля, по едно време ми носеха много риба и ядях предимно нея със салати или броколи. Забелязах, че под мишниците все съм мокра и чорапите ми, и те бяха мокри като сваля ботите накрая на деня. Но не се потях нощем, напротив. Да си яла келп, повече риба, да има йод в някакви мултивитамини? Не се сещам за друго. Студена пот може да е от лошо кръвообращение. Пак е свързано със щитовидната.

За купрозата, ако е розацея, чела съм, че добавки на киселина (стомашна) на хапове и хистидин, преди ядене помагат много и доста хора спират тетрациклина и нямат зачервяване. Нямам розацея и не съм задълбавала, но цинк, селен, вит Ц и разни други помагат. Пробвай да не пиеш вода по време на ядене, а малко преди ядене да пиеш вода с оцет. След ядене не. Водата по време на ядене размива стомашната киселина и храната не се смила и седи с часове в стомаха. Намерих и истории на хора, които са се отървали от напастта, ама като знам колко обичаш фермани на английски, слагам само един линк 😎, но ако искаш, може и други:

https://rosaceagroup.org/The_Rosacea_Forum/showthread.php?38186- … -cured-my-rosacea

Свекърва ми отглежда огромни марули без никакво поливане или тор. Просто си растат. На влажен климат живее. Марулята съдържа много нитрати, които бактериите в устата превръщат в нитрити. Нитритите разширяват кръвоносните съдове и спомагат за оросяването на части на мозъка, които с годините се оросяват все по-малко и така предотвратява деменция. Дъвчете си марулите! Да ви е сладко.

# 336
Дорис, хипо и хашимото. Пия еутирокс.
Абе тази нощ пак се потих. Ще взема да махна едното одеало  Joy и ще видим.
Невена, тетрациклин не взимам. Вит. С взимам. Келп също имам, но не го пия всеки ден.
Какви добавки на киселина има? Не намирам нищо.
Марулите ще ги кисна по-дълго във вода. Нали уж нитратите изчезвали.
Запазих линка, уикенда ще си упражня английския. Laughing
Вода не пия по време на ядене.
Ама всъщност само глътчица с прим оила веднъж на ден.

# 337
  • София
Нощните "студени" препотявания (като изключим тези от скока на инсулин в 3 ч. през нощта и съответното падане на КЗ), могат да се дължат на:

1) завишена доза на Л-тироскина (преди 2-3 г. в темата за предменопуза лично на мен ми помогна съвет на съфорумка, при аналогични симптоми). Иначе аз откак съм с установено Хашимото съм със занижена постоянна телесна температура. Свикнах ѝ...

2) нисък естрадиол (пред- или менопаузален причинител. Потенето е специфично - не мирише на пот, основно е по врата и гърдите, и понякога скута). При мен пижамата/нощницата стават направо мокри, по едно време даже мислех да си държа хавлия на нощното шкафче.

3) прекалено силно парно Simple Smile.

# 338
От завишена доза обикновено имам сърцетуп.
Чак мокра не става нощницата, но доста влажна. Иначе не миришеше нощницата на пот. Но май цялата си се потях и на бедрата даже.
Махнах родопското одеало. Ще видим довечера.
Но аз включвам и електрическата постелка на 3 вечерта да ми го стопли.
Но като легна я спирам.
Дано да не е менопауза. Не ми ли е рано. На 37 съм бре  Mr. Green

# 339
Пусни едни полови хормони, ако не си и ще се види какво е положението.

Обаче мен ме гложди, че резултатите на Елица не успяха да минат през "капките" Joy Има ли някой обяснение за високите стойности на гладно? Иначе на след първия и втория час искам и аз такива Grinning

# 340
Скрит текст:
От завишена доза обикновено имам сърцетуп.
Чак мокра не става нощницата, но доста влажна. Иначе не миришеше нощницата на пот. Но май цялата си се потях и на бедрата даже.
Махнах родопското одеало. Ще видим довечера.
Но аз включвам и електрическата постелка на 3 вечерта да ми го стопли.
Но като легна я спирам.
Дано да не е менопауза. Не ми ли е рано. На 37 съм бре  Mr. Green
Не че е общовалидно, но след 35 е напълно възможно да има някакви симптоми...предвестници.Особено при проблемна ЩЖ.
Обикновено след 35 тялото започва да се променя бавно и неотклонно за следващия етап от живота.

# 341
Елора, проблемът с изпотяването през нощта и аз го имах по едно време. Отшумя сам без да правя нищо...температурата на тялото ми е около 35 градуса. Не си спомням някога да съм имала висока. Иначе съм със завишен ТСХ, в началото на април ще правя контролни изследвания и ще видим какво ще се произнесе ендото. И аз съм на 37 години, но не изключвам възможността за ранна менопауза.

# 342
  • София
А възможно ли е от проблеми със ЩЖ или ИР да се стигне до преждевременна менопауза?
Другата седмица ще ходя на ендо (по-точно ще ме водят, за да ми обърне внимание), да ми погледне ЩЖ с ехограф, че досега не се е случвало. Ще попитам и дали според нея имам ИР

# 343
Нощните "студени" препотявания (като изключим тези от скока на инсулин в 3 ч. през нощта и съответното падане на КЗ), могат да се дължат на:
...2) нисък естрадиол (пред- или менопаузален причинител. Потенето е специфично - не мирише на пот, основно е по врата и гърдите, и понякога скута). При мен пижамата/нощницата стават направо мокри, по едно време даже мислех да си държа хавлия на нощното шкафче....
Описаното съответства на моето "препотяване" последните 3 цикъла, 3-5 дни преди да започне кървенето + първия ден. Аз съм с Хашимото, но все още хормоните са в съвсем прилични граници, та не го отдавам на това, а на описаното от Шарки.
Абсолютно същия тип потене имах и с трите деца от седмица-две след раждането до първата менструация (при мен първия път 28 ден, втория и третия 40тия и оттам нататък редовно Hands V), свързах двете ситуации, заради еднаквото усещане, място и времеви диапазон (3-5ч сутринта)

# 344
  • София
Естрадиолът в предменопаузата е много нестабилен, той играе, ту е висок, ту никък, и при тези инцидентни спадове, предизвиква препотяване.  

А възможно ли е от проблеми със ЩЖ или ИР да се стигне до преждевременна менопауза?
Другата седмица ще ходя на ендо (по-точно ще ме водят, за да ми обърне внимание), да ми погледне ЩЖ с ехограф, че досега не се е случвало. Ще попитам и дали според нея имам ИР
50/50. Аз съм с ИР и ЩЖ, и едва сега, на 52, се очертава да ми спре. Това в никакъв случай не е рано (40 г. мензис стигат). Имай предвид, че предменопаузата е много дълъг период, при мен се влачи  вече 10-12 г. (съдя кога започна по това откога не съм фертилна).

Общи условия

Активация на акаунт