Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 13

• 44 427
  • 755
  •   1
Отговори
# 555
  • Варна
Валети, да не бъркаш някъде в режима?
Ако искаш пиши какво точно ядеш.
Възможно ли да имаш проблем и с щитовидната?
Прочети и постовете на Невена и защо е написала, че ВМ-НВХ не помага при всички.

Ох , знам ли
уж не бъркам , хапвам месо свинско , пилешко , приготвено с мас ,масло или зехтин , сготвено на скара , фурна , тиган...както дойде .Риба , яйчица , зеленчуци каквито си купя .Ядки също не употребявам .
Картоф , ориз дори и морков не употребявам .Днес си правих сърмички с кайма смляна пред мен в магазина и карфиол вместо ориз .
Вчера както бях отчаяна така ми се прияде сандвич , направих си това 90 секундно хлебче с бадемово брашно , това е единствения ми гевезелък от 8-те седмици насам .А и два пъти около МЦ по 1-2 парченца черен шоколад .
Вода мисля че не пия достатъчно , едва литър я докарвам на ден .Никак не обичам да пия вода , наливам се ,че да я докарам до толкова . Това е общо взето .
От млечните :не съм фен на киселото мляко и сиренето , кашкавал обожавам но си взимам по много малко парченце и то не всеки ден , а и два три пъти съм си купувала моцарела .
ЩЗ ,според прегледа при ендокринолога е супер , прегледа и ехографията показаха това .Сега като направя обременяването и го посетя отново  пак ще поговорим за ЩЗ .
Все си мисля ,че за два месеца трябваше да ми падат панталоните вече  Sad

# 556
И аз така мисля. Би трябвало да започнеш да сваляш.
Пробвай да увеличиш зелениите и да намалиш мазнините. За момента се опитай свинското да разкараш и да останеш на не толкова тлъсто месо.
Също и пий 2 литра вода на ден.
Трябва да експериментираш.

# 557
  • Paris, France
В Пролабор (срещу бариерата на Майчин Дом на МА), работят и в събота, от 9:00. Инсулин 8.5 на гладно си е съвсем ОК, виж гликирания хемогобин ми е съмнителен, но вие така или иначе ще пуснете тук нов. Ще ти пратя още какви изследвания иска Ригов за черния дроб и т.н.

Според ендокриноложката, която ме диагностицира, гинекологът ми тук и цели 3 джипита инсулин на гладно над 5 никак не е ОК. Не е ОК даже за доста backwards, назадничави, така да се каже, лекари. В комбинация с гликиран хемоглобин 6.5 това си е прогресиращ диабет, ако няма някаква друга причина за висок гликиран. Гликираният трябва спешно да се свали под 5.5 и под 5 в дългосрочен план за да няма прогрес на болестта. При такива стойности тук даже не натоварват, защото в ясно, че при нормална захар на гладно и инсулин 8 има доста моменти с висока захар.

Валети, а какъв ти е инсулинът на гладно? Ако е приличен, под 10-15, може бързо да влезеш в кетоза и да сваляш мазнини, но ако е много висок само си губиш времето с тази диета и се доразболяваш. За да свалиш инсулина трябва няколко дни или седмици глад или полуглад, почти без мазнини и без въглехидрати извън зелени листа. Нещо като увода на Аткинс. Може да се наложи и подтискане с медикаменти. Бих се консултирала с ендокринолог спешно в подобен случай.

# 558
Невена, би ли споделила какво мислиш за келтската сол? Обръщам се към теб не само като към човек с огромни познания, но и поради това, че доколкото разбирам живееш във Франция. Наистина ли този продукт е с много ценни качества? Въпросът ми изникна пак от клиповете на Барбара О'Нийл, в които споменава, че преди всяка чаша вода, която пие, смуче по един кристал келтска сол.

# 559
Споделям тук, защото няма къде другаде, а и на някой може да помогне. Дъщеря ми се оказа алергична към зехтин!  Shocked Реагира най-добре на олио.  Rolling Eyes
Та умната с мазнините!

# 560
  • Paris, France
Споделям тук, защото няма къде другаде, а и на някой може да помогне. Дъщеря ми се оказа алергична към зехтин!  Shocked Реагира най-добре на олио.  Rolling Eyes
Та умната с мазнините!

Това граничи с невъзможното. Алергията към чист зехтин е изключителна рядкост. Зехтинът съдържа полифеноли, които възпират алергични реакции. Аз също по едно време се обривах като се намажех със зехтин. Най-добрата ми приятелка ми носеше домашно пресован от Турция и с него нямах проблем. Като дойдох във Франция започнах да купувам от магазина и да се надувам. Спрях да го купувам и ям. Пробвах домашен, студено пресован и се оказа, че си го понасям ОК. Оказа се, че в 70% от купешкия зехтин по света имало бои и други масла. Дъщеря ти е алергична към някоя добавка, не към самия зехтин. Докато яде хляб, вафли, шоколад, ягоди, ядки и не отслабне оправия няма да има. Просто известно време трябва да си изчисти храненето.

https://www.allergicliving.com/2013/03/13/reality-check-dr-oz-on … virgin-olive-oil/

Бледолилава, Къде се загуби, бре, човеко? Да не си се стопила? Как си, как е инсулинчо? Децата? Всяка морска сол е хубава, но само ако е нерафинирана и без добавки. За готвене ползувам едра, морска, сива сол. Французите около океана и морето ядат доста такава и почти нямат диабет. Леко високият процент диабетици във Франция се дължи на големият процент чужденци от места, където са предразположени и заседналия живот, който водят. Да, много е полезна в неголеми количества, стига да не е рафинирана.

https://draxe.com/10-benefits-celtic-sea-salt-himalayan-salt/

Мисля, че всяка морска сол става, но не съм съвсем сигурна. Все пак морето е еднакво навсякъде или почти.

# 561
Здравейте дами!Ох може да Ви се стори безотговорно това,което ще напиша ,но искам да задам няколко въпроса,на които знам,че ще ми отговорите адекватно..ето моята история на кратко..
Имам 6 неуспешни трансфера 😞смених 3ма доктори сега съм при Шефкетова (4 доктор),и тя също не вижда проблем ,за не настъпването на имплантация и забременяване. С жински тубарен фактор сме (прекъснати тръби.)Правили сме всички изследвания и всичко е наред.Когато се преместих при Шефкетова тя ми каза да пия Глюкофаж 500mg.на въпросът ми кога да го спра тя каза до положителен тест(малко се стреснах,това не тряцва ли да се изслесва и на базата на резултата да се предпише хапче ).Тя ми каза ,че се съмнява за ИР,защото съм качила много килограми,в момента съм 91 а съм 1,75 висока..не ми каза да направя обременяване с глюкоза,което ме озадачи.Въпросът ми е може ли да ми навреди Глюкофажа ,ако нямам ИР и режима на Узунов подходящ ли при ИР.и дали според Вас да не си го изследвам на своя глава?

# 562
По-принцип ,би трябвало да се притесняваш повече за теглото ,отколкото за 500мг глюкофаж.Може да си направиш обременяване ,но както трябва - 3-кратно изследване на инсулин и КЗ след 75гр глюкоза..
Чети тази тема и много неща ще ти се изяснят.

# 563
Дали според Вас да не си го изследвам на своя глава?
Аз бих го изследвала.

# 564
По-принцип ,би трябвало да се притесняваш повече за теглото ,отколкото за 500мг глюкофаж.Може да си направиш обременяване ,но както трябва - 3-кратно изследване на инсулин и КЗ след 75гр глюкоза..
Чети тази тема и много неща ще ти се изяснят.
Не съм опоменала ,че не се ппитеснявам за теглото си!Просто не искам да пия хапче,което може и да не е за мен.(пиех по 55 хапчета на ден +22вагинални..повярвай ми не ми е за едното хапче ,а искам да си щадя вече организма...)

# 565
Искра, спести си изследването, храни се режимно и си пий глюкофажа. Изписват го и само за намаляване на теглото, така че дори и да нямаш ИР не е фатално. Успех в начинанията!

# 566
Искра, спести си изследването, храни се режимно и си пий глюкофажа. Изписват го и само за намаляване на теглото, така че дори и да нямаш ИР не е фатално. Успех в начинанията!
Много благодаря за отговора,точно това ме притесняваше дали може и без ИР да се приема..благодаря на всички, които се включиха,ще Ви следя !

# 567
Iskra,не съм искала да те засегна ! За теб е по-важно да разбереш със сигурност дали имаш ИР ,отколкото да се пазиш от една таблетка глюкофаж ,която не би ти навредила .Т.е да разбереш дали наднорменото тегло ти се дължи на ИР,което в перспектива е много серозно .А към настоящ момент може да има отношение към зачеването.И най-малкото ,при бременност теглото ти би стигнало до 120 ,което после трудно се сваля.Имам предвид,че жени които са склонни към напълняване ,напълняват при бремеnност
За многото таблетки те разбирам много добре и ако искаш да си спестиш чуденки ,си направи изследването.Разберете,ползите от него са много повече от хипотетични проблеми.

# 568
Iskra,не съм искала да те засегна ! За теб е по-важно да разбереш със сигурност дали имаш ИР ,отколкото да се пазиш от една таблетка глюкофаж ,която не би ти навредила .Т.е да разбереш дали наднорменото тегло ти се дължи на ИР,което в перспектива е много серозно .А към настоящ момент може да има отношение към зачеването.И най-малкото ,при бременност теглото ти би стигнало до 120 ,което после трудно се сваля.Имам предвид,че жени които са склонни към напълняване ,напълняват при бремеnност
За многото таблетки те разбирам много добре и ако искаш да си спестиш чуденки ,си направи изследването.Разберете,ползите от него са много повече от хипотетични проблеми.
Аааа,спокойно не се притеснявай,може и аз да не съм се изразила ,както трябва (една  риятелка ми каза,че мога да си доведа главоболие,сърцебиене,световъртеж и още куп неща от Глюкофажа и аз заради това ме беше страх) Иначе съм напълно съгласна с теб!Благодаря!

# 569
  • В големите очи на малчо, а географски - София.

Забременях около 88-90 кг. , спонтанно и буквално от втория път,  влязох в родилното около 100 кг, като много внимавах какво ям и в какво количество, бебето беше доносено, 3,750/53 см.  Не съм за пример, но не задължително да стане 120 кг. Simple Smile Успех!

Общи условия

Активация на акаунт