Без диета, без спорт?!

• 11 071
  • 186
  •   1
Отговори
# 165
Въглехидратите са много важни и не разбирам защо ги представяте като отрова. Виж, млечните и месото са къде къде по-лоши за организма.
Въглехидратите в умерени количества не са отрова, освен за хора с метаболитни нарушения. Особено за хора с инсулинова резистентност, те са отрова. При въглехидратите важи правилото "дозата прави отровата".
Болднатото е уникална глупост.

# 166
Като си здрав отслабваш всякак, като си болен почти никак. Имам 50-килограмова приятелка, която пред мен е изяждала половин хляб със салатата си, та си представям, че такъв човек като види някой затлъстял и си мисли - щом аз изяждам толкова много и съм във форма, представяш ли си той по колко трябва да яде за тези габарити? Thinking Всеки да си гледа тялото и реакциите му е най-добре.

# 167
  • Плевен
Аз пък се сетих за напълняването по празниците-Коледа,Нова година.Сякаш става нормално да качиш килограми покрай тях.Като пазарувам в хипермаркетите покрай празниците се изненадвам колко тъпкане се тъпчат хората  ooooh!.То е едно ядене,едни десерти,едни месища се размятват из количките... #Crazy.Имах чуството,че света свършва на 1 януари и хората бързат да ядат...Сякаш до сега 1 година не са яли месо,та бързат за Коледа да наваксат.В кулинарните групи в които членувам,се правеха онези торти с кремове,онези баклави,пасти и т.н. десерти.А една разби мивките с 11 тави със сладкиши наведнъж ooooh!.А ние си ядохме както обикновено,без преяждане,без тъпчене излишно.Много важно е да ядеш без да преяждаш.А повечето хора го правят сякаш неусетно,и вече е едва ли не норма да преяждаш на всяко сядане на масата.На мен ми стига купичка супа и филия хляб с малко салата.Десерт рядко ям,по-скоро плод изяждам след като се наобядвам.И то е рядко,през повечето време ми стига купа супа с филия хляб.Килограмите на цялото ни семейство са нормални,по-скоро към ниски.Вчера ми казаха даже да храня мъжа ми повече,че им се виждал слаб-еми колко повече?Закуска ,обяд и вечеря редовно.Редовно баници,кексове и т.н .

# 168
  • София
Да бе, ще готвя аз като луда, само защото е празник! Мм прави капама или сърми и ги ядем поне седмица.

# 169
  • Sofia
Мдаа... масата хора асоциират празника с повече ядене. Тази година опитах Коледа без коледни сладки, без 5 вида баници и петстепенно меню. Ами да ви кажа чудесно беше. Имахме много повече време и пари за забавления и удоволствия несвързани с храненето. Сега смятам да празнуваме Великден без козунаци, което хвърля свекърва ми в потрес, но на нас ще ни хареса предполагам.  Joy

# 170
Отдавна не празнуваме Коледа, но приемам, че пълните колички се дължат на повече гостувания и на затворените магазини през периода. Какъв смисъл има в това вторачване?

# 171
  • София
Аз купувам от нашата пекарна един козунак за децата и това е. Сладкиши и кексове не бъркам. Въобще съм леко анти-домакиня. Но май така е по-добре за всички вкъщи.
Наоколо няма затворени магазини, освен на 1.01.

# 172
Години наред от 365 дни в годината 360 ям стриктно според избрания от мен режим на хранене. През останалите 5, които са празници отвързвам ламята да се порадва- и тя душа носи.

# 173
Моята "коледна" количка беше пълна, защото пазарувах наведнъж за цяла седмица.Именно, за да избегна блъсканицата по магазините по празниците...Напазарувахме преди Коледа, после чак на 03.01. май беше....
Аз пък ще си угодя и с козунаци....това е денят за "храна за душата".  Smiley
Обожавам "френския принцип" на хранене -90% храна за тяло и здраве и 10% храна за душата-и се придържам към него.

# 174
  • София
Най - мразя почерпките в офиса... то през ден някой черпи за нещо... то не са Рождени Дни, Имен ден, то не е за дете, за сватба, за серификат , за годишнина... абе ужас... Трупат на една масичка, разни, най - вредни храни, и най - изкушаващи.... Пък някои минават и по бюрата, че ако случайно си пропуснал да се изкушиш, да не можеш да откажеш и да грабнеш бонбона ..... не върви да откажеш и вече с омазани от шоколад ръце ще го лапнеш , няма как .... къде да го сложа тоз бонбон на бюрото ли..... Ill ?

Винаги го слагам Точно на Бюрото, и казвам, че ще го изям по-късно, защото а/току-що съм обядвал, б/още не съм закусил и на гладно сладко не ям, в/.....каквато си искам причина и Никога не ги ям.
Апропо, с каната с вода на бюрото - и аз така правя, но (!), колко често посещавате по малка нужда тоалетната? Не е ли доста често с тия 2 литра в офисния ден?

И последно - "затворени" магазини по коледните празници в България отдавна н я м а. А немалко вериго работят дори и на първия януари!

# 175
Франсоаз, добре, че е черният шоколад- и тялото, и душата ми радва. Мням!

Роналд, същият номер прилагам с почерпките. За водата не питай- аз съм истинска жаба, т.е. пиклива жаба.

# 176
Франсоаз, добре, че е черният шоколад- и тялото, и душата ми радва. Мням!
За мен черния шоколад е ежедневие и влиза в 90-те %  полезна храна.   Smiley

# 177
Аха, всеки ден по две квадратчета Линд 85 или 90%, следователно всеки ден е празник за мен.

# 178
  • В градината...
Аз много обичам да готвя и гледам доста готварски предавания и канали. Готвенето е изкуство и страст, както и яденето. И всички (почти) готвачи са слаби. А не като едно време по столовете мустакатите дебели лелки, които готвеха в казана яхния и в огромна тава мусака с три пръста мазнина отгоре. Когато се избират хубави, качествени продукти, когато вложиш талант и желание и накрая ядеш за удоволствие, наслаждавайки се бавно на всяка хапка, тогава се яде здравословно. Навремето, когато ходех по фитнеси и гладувах, най-ми беше трудно да се разделя с традиционните манджи и яхнии. Ама много трудно ми беше. Обаче как да карам така, след като с една чиния яхния, можех да изям n на брой филии хляб и пак да ми се яде още. Като спрях този тип ядене, започнах да наблягам на салатите, плодовете и т.н. Убий ме, но сега не усещам никакъв вкус в белия хляб, пека само разни пълнозърнести, типови и т.н. Обаче кексове и сладкиши правя. Правя поради простата причина, че като ми се дояде нещо такова, ще се изкушава с някой боклук от магазина. И понеже съм изобретателна, не ги правя по рецепта, а си добавям от мен сушени плодове, тахан, ядки. А захарта не е чак такова страшилище. В купените аналози на домашните кексове има много по-ужасни неща - броят на Е-тата е в състояние да забави всеки метаболизъм. У дома правя курабии с мас и пак е по-добре от хидеогенирани мазнини. За Великден пека козунаци, но със стевия, защото захарта пречи на глутеновите нишки да се развият. Така с един куршум- два заека. Има и друго, когато една храна е качествена, то тя засища добре и дълго време не търсим нещо за ядене. Пък даже и баница за закуска да е. Аз си правя домашно масло, квася мляко и т.н. и твърдя, че с тези продукти правя по-вкусни, но и по-малко вредни храни, които макар и с не по-малко калории, не пречат на организма да си спазва равновесието.

# 179
  • Sofia
Захарта сама по себе си не е чудовище за здрав човек. Аз съм с диабет и мен може да ме убие, но да речем съм частен случай. Но са чудовищни количествата захар, които съвременният човек изяжда. Вижте един средностатистически ученик - зърнена закуска (пълна със захар), огромен кроасан в голямото междучасие, бял хляб+ориз или картофи на обяд, вафли, близалки и сладолед на площадката и десерт след вечеря. Това е огромно количество захар. Ако си маратонец ок, но повечето хора, включително и деца се движат по-малко от необходимото.

Общи условия

Активация на акаунт