Рак на белия дроб - тема 3

• 61 906
  • 752
  •   1
Отговори
# 660
В болницата ми направиха 2 биопсииза да се устянови точно какъв вид е пака, и след тава ми предписаха лечение. Разсейките се виждат от скенера, и след това е биопсията. Ако искате правилно лечение говорете с лекар за биопсията. Винаги трябва да търсите и второ мнение, но от лекар. Тук във форума си помагаме с информация, не сме лекари.

# 661
ДХ3, а когато ходи за консултация за пръв път в Надежда, взеха ли ви пари и колко?

Бях записана при доц....ох кой беше не помня, но не ми взеха пари.Сега сме ори др.Караниколова.

# 662
Благодаря!
Щерев май беше, професор е вече и се представя с презимето си, за да не го бъркат с гинеколога Щерев. И майка е при Караниколова.

# 663
В понеделник на баща ми му направиха първата химиотерапия. До вчера горе долу нищо ,ама днес не е добре И не толкова да ми се гади,колкото му е тежко и го боли въпреки,че казаха ,че след химиото болката би трябвало да намали.Поне резултатите от скенера са ,че няма разсейки. Назначени са 3 курса хумио през 3 седмици и сравнително бързо изтичат за няколко часа. Добре ли е това незнам,хващам се за всяко малко нещо.

# 664
Това че няма разсейки си е много добре. Баща ми като правеше химиотерапия в понеделник или вторник имаше вливания, в сряда го изписваха винаги, и същия ден се чувстваше ок, даже настояваше сам да си се прибира, от гарата с влак, никакъв проблем, но след 1-2  дена вече му ставаше зле, уморен, повече лежеше няколко дена. След това се  оправяше, и си я караше нормално до следващото вливане, през 3 седмици беше също, но 6 вливания понеже бяха заради разсейки в дробовете.

# 665
Ели, възможно е да му е много зле. Къде го боли?

# 666
Какви са прогнозите за 1-2 стадии?

# 667

Добри. Много рядко болестта се открива в тези стадии, но без значение в кой стадий е важното е какъв и къде се намира туморът.

# 668
Питам, защото при моя чичо се откри в 1-2 , беше му направена операция миналата година. Откри се след падане и скенер случайно. Много искам да се оправи. Вчера го видях и си изглеждаше супер добре. Мина вече повече от година от диагнозата. Правиха химиотерапия, лъчетерапия, но нищо не знае. Той не разбира лекарите какво му говорят. Много съм притеснена. Много е млад, много Sad на 40 години

Добри. Много рядко болестта се открива в тези стадии, но без значение в кой стадий е важното е какъв и къде се намира туморът.

# 669
Много е относително, според мен всичко е индивидуално. Баща ми беше 1 стадии с отлична прогноза от към заболяването, тумора беше под 2 см, без разсейки, успешна операция. Но.... Имаше емфизем в 'здравия' дроб, и брутални сраствания в оперирания,които при операцията хирурга колкото е могъл е освободил. Получи емболия точно 2 години след диагностицирането, беше си в много добра форма иначе. Та смятам, че основното му състояние на дробовете преди операцията е влошило нещата при него, и си мисля че емболията е тръгнала от мястото на операцията, където е било 'дрането' според хирурга за да се освободи дроба от срастванията. Знам за 2 човека, публично са познати, които точно в неговия стадии бяха, по същото време ги оперира ха, но без неговите предварителни заболявания, единият от тях даде интервю по тв и каза, че след операцията се чувства по-добре от преди нея.
Според мен е възможно човек да се оправи, майка ми познава жена която преди 15 г се е оперирала, и е добре.

Последна редакция: чт, 11 юли 2019, 14:13 от Анонимен

# 670
Мило момиче, разбирам притесненията ти, но не бива да си вкарваш сама лоши мисли. Радвайте се на всеки ден в който сте заедно, защото дали ще е от рак, последиците от него или нещо съвсем друго един ден няма да ни има вече.
Съпругът ми е 2б стадий (тумор плюс лимфни възли и част от тръбата) ето жив е година и половина след диагнозата.

# 671
Благодаря Ви за бързите отговори!!! Аз желая на всички болни да се излекуват и след това да си водят нормален начин на живот. Вярвам, че тази болест може да се излекува!

# 672
[video][/video]Колко млад човек, как е възможно... Наистина, опитай се да вярваш в добрия късмет, животът наистина тече по свои си правила, ние не трябва да го счерняме със страховете си, пожелавам на чичо ти окончателно изцеление!

# 673
Много ти благодаря, мила Фани!!!

# 674
Били го белия дроб

Общи условия

Активация на акаунт