Фиброаденом - да се оперираме ли ? 5-та тема

• 137 423
  • 1 277
  •   1
Отговори
# 840
Всъщност не знам каква е разликата между мамолог, гръден хирург и т.н. Аз се следя при д-р Полихронов, който е хирург онколог и мамолог, работи в Онкологията в Дървеница. Само на него имам доверие.

# 841
Възможно ли е фиброаденом да бъде сбъркан с киста или нещо друго? Понеже въпросния гинеколог, който ми откри фиброаденома, ми каза че имам и кистички, които не били опасни. Като цяло нямало нищо страшно, но трябвало да следя всичко да не расте. Та въпроса ми е дали има как да е сбъркал фиброаденома или е невъзможно. Вече имам час за специалист след месец, но дотогава много ми е притеснено

# 842
  • Букурещ
Възможно ли е фиброаденом да бъде сбъркан с киста или нещо друго? Понеже въпросния гинеколог, който ми откри фиброаденома, ми каза че имам и кистички, които не били опасни. Като цяло нямало нищо страшно, но трябвало да следя всичко да не расте. Та въпроса ми е дали има как да е сбъркал фиброаденома или е невъзможно. Вече имам час за специалист след месец, но дотогава много ми е притеснено

За какво притеснено? Фиброаденомът е доброкачествено образУвание. Направихте каквото трябва, имате час при специалист вече, това беше важното да се задействате. Нищо притеснително няма, друг е въпросът, ако си бяхте записала час за след три години.

# 843
Извинявам се за неадекватната си правописна грешка, допусната не от незнание, а нехайство! Благодаря за отговорите и вниманието. Притеснявам се да не е сбъркал и да не се окаже нещо по-страшно, защото моята майка скоро почина от рак на гърдата( а ходеше редовно на прегледи и я уверяваха, че кистите и образуванията са изцяло доброкачествени и “няма нищо страшно”), както и други роднини с тази диагноза. Аз самата също ходих в началото на годината на видеозон, но там дори не ми казаха за въпросните кисти, които имам, нито за фиброаденом. Не знам дали изобщо нещо са видели или са решили да спестят, защото било незначително това… не знам и към кого да се обърна, за да разбера какво реално има. И поради тези причини малко съм загубила вярата в лекарите и заради това се допитвам до хора, които също са се сблъскали с това.

# 844
Да ви попитам на какъв мамограф ходите? Някоя от вас, при която е проспунато образувание, ходила ли е на 3D мамограф или пропуска е при обикновен преглед?

# 845
  • Букурещ
Извинявам се за неадекватната си правописна грешка, допусната не от незнание, а нехайство! Благодаря за отговорите и вниманието. Притеснявам се да не е сбъркал и да не се окаже нещо по-страшно, защото моята майка скоро почина от рак на гърдата( а ходеше редовно на прегледи и я уверяваха, че кистите и образуванията са изцяло доброкачествени и “няма нищо страшно”), както и други роднини с тази диагноза. Аз самата също ходих в началото на годината на видеозон, но там дори не ми казаха за въпросните кисти, които имам, нито за фиброаденом. Не знам дали изобщо нещо са видели или са решили да спестят, защото било незначително това… не знам и към кого да се обърна, за да разбера какво реално има. И поради тези причини малко съм загубила вярата в лекарите и заради това се допитвам до хора, които също са се сблъскали с това.

Успокойте се, от безпокойство може да си навлечете негативи. Във Варна не е лесно с читави лекари , това го разбирам. Дано попаднете на добър дианюгностик. И не се притеснявайте!

# 846
Да, възможно е да се сбърка с киста.

# 847
Здравейте! При операция на фиброаденом с пълна упойка, пациентът интубиран ли е и не?

# 848
  • София
Petrowa, възможно е фиброаденом да се сбърка с киста и обратното. Писала съм по назад за моя случай.
Двама лекари казаха ФА, и други двама киста. Имах дата за операция и реших докато чакам да се консултирам и с други специалисти. Вторите двама казаха, че е киста, последният я пунктира, защото беше голяма. Изследваха я намясто, всичко беше ОК. Обикновено старите кисти с по-плътни стени приличат на ФА.
Но щом има наследственост при теб, бих се вдигнала от Варна и бих дошла на преглед в София при добър специалист.
Успех и спокойно!

# 849
  • Anywhere
Здравейте! При операция на фиброаденом с пълна упойка, пациентът интубиран ли е и не?
Оперирах 3 бр наведнъж през януари в КОЦ Пловдив.
Пълна упойка, без интубация. Като хубав дълбок сън ми беше упойката Simple Smile

# 850
  • Orihuela Costa,Spain
Оперирах 3 бр наведнъж през януари в КОЦ Пловдив.
Пълна упойка, без интубация. Като хубав дълбок сън ми беше упойката Simple Smile
И при мен, така😊

# 851
Благодаря за отговорите!

# 852
Здравейте, дами! Предстои ми операция на 2 фиброаденома с пълна упойка. Датата на операцията почти съвпада с началото на месечният ми цикъл. Уведомих хирургът си за тази подробност, като тя ми каза, че ако е 1ви ден няма как да ме оперира. Консултирах се с още един хурург, който каза, че като цяло не се оперира в цикъл. Моля за опит или мнение! Някоя от вас била ли е оперирана по време на цикъл и някоя знае ли каква е причината да не може? Благодаря на всички отзовали се!

# 853
Здравейте, преди година ми откриха ФА, който беше 1.5/0,6 см. Казаха ми да ходя да ми го проследяват. След 8 месеца отидох на профилактичен преглед и се оказа, че има пъпкуване и категорично каза, че трябва да се оперирам. Въпроса ми е при някоя от вас дали се е получавало такова пъпкуване? Не успях нищо да намеря за него.

# 854
Здравейте, преди година ми откриха ФА, който беше 1.5/0,6 см. Казаха ми да ходя да ми го проследяват. След 8 месеца отидох на профилактичен преглед и се оказа, че има пъпкуване и категорично каза, че трябва да се оперирам. Въпроса ми е при някоя от вас дали се е получавало такова пъпкуване? Не успях нищо да намеря за него.
Не съм чувала за пъпкуване,но вземете и го махнете.Познавам един куп жени със следени кисти и фиброаденоми оказали се с рак.Не искам да ви плаша,но аз съм жив пример за уж фиброаденом,а вече пиша в другата тема.

Общи условия

Активация на акаунт