Фиброаденом - да се оперираме ли ? 5-та тема

• 137 450
  • 1 277
  •   1
Отговори
# 885
  • Букурещ
Здравейте отново! Преди седмица премина операцията ми по премахване на фиброаденоми двустранно при д-р Митова в УСБАЛО. Конците все още стоят, но превръзката от едната страна е премахната, по думите на докторката раната зараства добре. Нещото което ме притеснява е, че усещам мястото под разреза доста твърдо (самият разрез е отстрани на гърдата, поради разположението на ФА). Ако някой е запознат това нормално ли е? На вас след колко дни ви свалиха конците, после колко време още се възстановявахте и кога успяхте най-накрая да се изкъпете нормално 😃?

Къпане на третия ден като се прибрах вкъщи, вода и сапун най-добрият антисептик. Само в България е тая простотия с - не се къпете.
Клексан за разреждане на кръвта слагахте ли си една седмица? Или в България и това не казват!?!

И мажете мястото за да омеква по-бързо.

# 886
На мен и след секцио в 5 след обяд, ми казаха на другия ден сутринта да се къпя. След биопсия на гърдата също. Сложиха ми водоустойчива лепенка и с нея. В темата за ковид ваксините им казали да не се къпят след поставяне на ваксината Laughing

# 887
  • Букурещ
На мен и след секцио в 5 след обяд, ми казаха на другия ден сутринта да се къпя. След биопсия на гърдата също. Сложиха ми водоустойчива лепенка и с нея. В темата за ковид ваксините им казали да не се къпят след поставяне на ваксината Laughing

Аз махах превръзката преди душ, после с Бетадин промивах и си слагах нова превръзка на мястото. Чувството на душ е страхотна работа !:)

# 888
Искам да попитам дали има значение на кой ден от цикъла ходим на преглед за гърдите?

Мамолог ме е съветвал да е след цикъл, защото тогава хормоните се нормализират и гърдите не са толкова напрегнати. Ако искате все пак се посъветвайте и с лекарят, който смятате да посетите.
    mariana.11 ограничиласи си личните съобщения и не мога да ти отговоря.

# 889
Здравейте, способно ли е ЯМР да разграничи фиброаденом от друго? Наясно съм, че преди хистология не би могло да се потвърди нищо, но ориентировъчно. Някои ми казват да се махне (към 1 см), други да го следя. Не ми е първото, но в момента съм в чуденка на кого да се доверя. Според ЯМР е фиброаденом.

# 890
Здравейте, способно ли е ЯМР да разграничи фиброаденом от друго? Наясно съм, че преди хистология не би могло да се потвърди нищо, но ориентировъчно. Някои ми казват да се махне (към 1 см), други да го следя. Не ми е първото, но в момента съм в чуденка на кого да се доверя. Според ЯМР е фиброаденом.
  Не съм правила Ямр на гърди,но съм чувала ,че е най-точно и все пак съвета ми е ако расте го махнете.Важно е и нещото зад апарата какво вижда и как го разчита.

# 891
  • Anywhere
Специално за гърди ЯМР е най-пълно информационния метод за изследване.
Извинявам се, @Sisalber, но да се нарича лекаря по образна диагностика "нещото зад апарата" е отвратително обидно!

# 892
Специално за гърди ЯМР е най-пълно информационния метод за изследване.
Извинявам се, @Sisalber, но да се нарича лекаря по образна диагностика "нещото зад апарата" е отвратително обидно!
И аз се извинявам но повярвай ми има защо да го казвам.След като не можаха да различат фиброаденом от рак мисля,че имам това право.

# 893
  • Orihuela Costa,Spain
Здравейте,имам приятелка румънка,заедно ходим на прегледи .Преди четири години й откриха възелче,мина биопсия -доброкачествено.Миналата година обаче засичат ,че си е променило размера ,и това същото уж безобидно фиброаденомче,се оказа злокачествен рак.Мина операция,процедури и слава Богу,е добре.Бъдете здрави.

# 894
  • Букурещ
Здравейте,имам приятелка румънка,заедно ходим на прегледи .Преди четири години й откриха възелче,мина биопсия -доброкачествено.Миналата година обаче засичат ,че си е променило размера ,и това същото уж безобидно фиброаденомче,се оказа злокачествен рак.Мина операция,процедури и слава Богу,е добре.Бъдете здрави.

А през тези 4 години до миналата година какво е било положението? Нали не е чакала да минат 4 години за да отиде миналата година!?!

# 895
Здравейте, момичета!
С проблемни гърди съм и аз от известно време, следя се редовно и в същото време пак не съм спокойна, че уж нещата са добре.
Интересува ме тези, които сте от Бургас на кой лекар се доверявате за преглед на гърдите?
Знам, че светилата са в София, но и от тях има от какво да се оплаче човек - прекалено заети са, с претъпкани графици и часове и претупват прегледите, нямат търпението да те изслушат и да отговорят на въпросите, които те притесняват… а нали уж това е целта на посещението, все пак не ходим при тях от скука😒
Много е трудно в днешно време  да се доверим на някой лекар и да му имаме доверие някакво, че това което ни казва и вижда е така 😒 поне за мен!

Последна редакция: вт, 07 ное 2023, 00:52 от Rusi_be

# 896
Аз мога да препоръчам д-р Полихронов в София. Работи в Онкологията, но има и частен кабинет. Часовете се запазват месеци по-рано, но ако е спешно, мисля че може да вмъкне и по-скоро. Това е един изключително обстоен преглед, обяснява и отговаря на всички въпроси, които имате. Определено не претупва. И най-важното - той е изключително добър специалист, не е просто мамолог, ами хирург онколог. Като цяло всички лекари, които работят в Онкологията, са много добри, даже най-добрите, но аз лично бих избегнала посещение там за профилактичен преглед. Затова най-добрия вариант е в частните кабинети на лекарите, работещи там.

# 897
Аз ходя точно на такъв лекар в частния му кабинет, но не знам доколко може да се има вяра на бургаските лекари, затова попитах … защото звучи ужасно притеснително, ако за всяко нещо ние трябва да хвърчим до София 😒

# 898
Аз ходя точно на такъв лекар в частния му кабинет, но не знам доколко може да се има вяра на бургаските лекари, затова попитах … защото звучи ужасно притеснително, ако за всяко нещо ние трябва да хвърчим до София 😒
Предполагам, за Бургас, говориш за доктор Хрусанов. Лично аз му нямам никакво доверие. Едната причина е, че мен ме беше отписал, да не говорим за отношението му. Отделно познавам две момичета, които въпросният доктор лекува от възпаление, което се оказва, за съжаление, рак.

# 899
Rusi_be , не съм от Бургас, но и на мен София ми е далече. Следя се в Ст.Загора при д-р Трифонов - мамолог.Часове могат да се запазват през Супердок. Има и 3Д мамограф. Има много положителни отзиви за него, надявам се наистина да е добър.

Общи условия

Активация на акаунт