Фиброаденом - да се оперираме ли ? 5-та тема

• 137 440
  • 1 277
  •   1
Отговори
# 900
Аз ходя точно на такъв лекар в частния му кабинет, но не знам доколко може да се има вяра на бургаските лекари, затова попитах … защото звучи ужасно притеснително, ако за всяко нещо ние трябва да хвърчим до София 😒
Предполагам, за Бургас, говориш за доктор Хрусанов. Лично аз му нямам никакво доверие. Едната причина е, че мен ме беше отписал, да не говорим за отношението му. Отделно познавам две момичета, които въпросният доктор лекува от възпаление, което се оказва, за съжаление, рак.

Ами и при него съм била, но не за него говоря, а за Тодор Ангелов. То като цяло няма много избор.

# 901
  • Orihuela Costa,Spain
Здравейте,имам приятелка румънка,заедно ходим на прегледи .Преди четири години й откриха възелче,мина биопсия -доброкачествено.Миналата година обаче засичат ,че си е променило размера ,и това същото уж безобидно фиброаденомче,се оказа злокачествен рак.Мина операция,процедури и слава Богу,е добре.Бъдете здрави.

А през тези 4 години до миналата година какво е било положението? Нали не е чакала да минат 4 години за да отиде миналата година!?!
Разбира се,че не е чакала,ходим заедно на прегледи всяка година в една и съща болница,точно и затова
доктора,при който се следи,се усъмни,че има лека промяна в размера.Ако беше отишла при друг,можеше и нищо да не забележи и да си лежи на това ухо,че на биопсията излезе доброкачествено.Времето,през което,се е развило ,е по-малко,четири години ги смятам, с операцията ,която мина  жената и последвалите терапии. .Пиша ти с факти,а не кой ,какво казва,щото като се обърне каруцата,пътища има много.

Последна редакция: вт, 07 ное 2023, 15:21 от Danylony

# 902
Здравейте,имам приятелка румънка,заедно ходим на прегледи .Преди четири години й откриха възелче,мина биопсия -доброкачествено.Миналата година обаче засичат ,че си е променило размера ,и това същото уж безобидно фиброаденомче,се оказа злокачествен рак.Мина операция,процедури и слава Богу,е добре.Бъдете здрави.

Мисля, че бях писала в темата назад. Сестра ми е оперирана от ФА вече няколко пъти и доколкото знам рецидивите са все на едно и също място. Изобщо не се замисля - операция и за радост все е доброкачествено.

При мен проблемът са кисти. Имам една, няколко пъти пунктирана ( през 2г общо взето, имам чувството, че изведнъж около цикъл се налива). Сега края на ноември пак имам час, дано не се окаже и друго.

# 903
  • Orihuela Costa,Spain

Мисля, че бях писала в темата назад. Сестра ми е оперирана от ФА вече няколко пъти и доколкото знам рецидивите са все на едно и също място. Изобщо не се замисля - операция и за радост все е доброкачествено.

При мен проблемът са кисти. Имам една, няколко пъти пунктирана ( през 2г общо взето, имам чувството, че изведнъж около цикъл се налива). Сега края на ноември пак имам час, дано не се окаже и друго.
Здравей,и при мен беше подобно положението,преди цикъл се подуваше и много ме болеше.Макар ,че се оперирах,понякога имам чувството ,че пак си е там😀.Желая ти късмет,всичко ще е наред.

# 904
Liorena, каква е целта на разреждането на кръвта след ФА, за пръв път чувам и не намирам логика.

# 905
  • Букурещ
Liorena, каква е целта на разреждането на кръвта след ФА, за пръв път чувам и не намирам логика.

1 седмица Клексан след операция да не тръгне тромб недай си Боже. Но знам, че в България подобен протокол не се спазва, не се учудвам. Simple Smile

# 906
Здравейте момичета!
Нахлувам ви в темичката с въпрос и малко притеснена.Виждам не се обсъждат само фиброаденоми и за това си позволявам да пиша тук 🤗 .Ще бъде дълго...
Та моя проблем е следния.
Миналия месец седмица преди цикъл започнаха да ме болят гърдите ( често ми се случва преди МЦ) .
2-3 дни преди да ми дойде гърдите не ме боляха вече , но усетих болка под лявата мишница и като се пипнах установих, че имам подут лимфен възел, не само се напишваше но и се виждаше че е уголемен с размер на монета от 1 стотинка да речем...Болезнен на пипапне.На другия ден ми излезе още един по малък от същата страна.
Та ясно ви е в какви филми съм влязла.
Преди 6-7 месеца имах болка в гърдата ( от същата страна - лявата) и ходих на ехография на гърдите и казаха че всичко е наред - болката си отшумя.
Да кажа само че преди 1-2 месеца ми се наложи да пия два пъти Аугментин , заради вадене на зъб и ми биха два пъти урбазон като превенция преди зъбна упойка-понеже съм склонна към алергии. (не знам дали може да има връзка)
За около седмица лимфните възли доста спаднаха.Като към днешна дата напипвам само единия и то е съвсем малък- по малък и от леща- така го усещам поне.
Междувременно още докато бяха надути ходих при личната и тя не можа да определи със сигурност дали са лимфни възли.Даде ми направление за ехография на гърдите.
Доктора обаче беше отпуска и се проточиха нещата с прегледа.Миналата седмица успях вече да отида ( като лимфите вече бяха спаднали до леща) .Доктора ( той е по образна диагностика) ми каза че на ехографа наистина се вижда лимфен възел под мишницата , но бил съвсем малък- колкото оризово зърно.В гърдата от същата страна каза че всичко е наред, само съм имала няколко микрокистички една до друга и било последици от кърменето ( не кърмя от 10години) , даже не били и точно с размери на кисти...Каза да съм спокойна...
Да, ама аз нещо не мога да се успокоя всякаш на 100%... Все пак е лимфен възел под мишницата...не на врата или някъде другаде, та да го отдам я на зъб , я на гърло и тн...
Та на някой да му се случвало да има болезнени и уголемени лимфни възли под едната мишницата?
Дано не е нещо лошо...гледам да не мисля и да не се тревожа допълнително...Обмислям след празниците да отида на второ мнение - в др град понеже в нашия няма къде...
И последно да кажа, че съм на 34г и също че не използвам дезодоранти , рол-он и др запушващи потните жлези неща...
Благодаря , че ме изчетохте... ❤❤❤

# 907
Преди години и аз имах подут болезнен лимфен възел под едната мишница . Ходих даже на хирург онколог . Спомням си , че ми каза , че най - вероятно съм изкарала някоя настинка на крак и до там . След време спадна .
Здравейте момичета!
Нахлувам ви в темичката с въпрос и малко притеснена.Виждам не се обсъждат само фиброаденоми и за това си позволявам да пиша тук 🤗 .Ще бъде дълго...
Миналия месец седмица преди цикъл започнаха да ме болят гърдите ( често ми се случва преди МЦ) .
2-3 дни преди да ми дойде гърдите не ме боляха вече , но усетих болка под лявата мишница и като се пипнах установих, че имам подут лимфен възел, не само се напишваше но и се виждаше че е уголемен с размер на монета от 1 стотинка да речем...Болезнен на пипапне.На другия ден ми излезе още един по малък от същата страна.
Преди 6-7 месеца имах болка в гърдата ( от същата страна - лявата) и ходих на ехография на гърдите и казаха че всичко е наред - болката си отшумя.
Да кажа само че преди 1-2 месеца ми се наложи да пия два пъти Аугментин , заради вадене на зъб и ми биха два пъти урбазон като превенция преди зъбна упойка-понеже съм склонна към алергии. (не знам дали може да има връзка)
За около седмица лимфните възли доста спаднаха.Като към днешна дата напипвам само единия и то е съвсем малък- по малък и от леща- така го усещам поне.
Междувременно още докато бяха надути ходих при личната и тя не можа да определи със сигурност дали са лимфни възли.Даде ми направление за ехография на гърдите.
Доктора обаче беше отпуска и се проточиха нещата с прегледа.Миналата седмица успях вече да отида ( като лимфите вече бяха спаднали до леща) .Доктора ( той е по образна диагностика) ми каза че на ехографа наистина се вижда лимфен възел под мишницата , но бил съвсем малък- колкото оризово зърно.В гърдата от същата страна каза че всичко е наред, само съм имала няколко микрокистички една до друга и било последици от кърменето ( не кърмя от 10години) , даже не били и точно с размери на кисти...Каза да съм спокойна...
Да, ама аз нещо не мога да се успокоя всякаш на 100%... Все пак е лимфен възел под мишницата...не на врата или някъде другаде, та да го отдам я на зъб , я на гърло и тн...
Та на някой да му се случвало да има болезнени и уголемени лимфни възли под едната мишницата?
Дано не е нещо лошо...гледам да не мисля и да не се тревожа допълнително...Обмислям след празниците да отида на второ мнение - в др град понеже в нашия няма къде...
И последно да кажа, че съм на 34г и също че не използвам дезодоранти , рол-он и др запушващи потните жлези неща...

# 908
Здравейте момичета!
  За мен най-добрия съвет е да потърсите второ мнение и въобще да не чакате да минат празниците.Аз също съм на 34 г.и непрекъснато имам проблеми с гърдите като последния път се оказа доста сериозен ,въпреки че ми казваха че всичко е наред.Не казвам,че при вас е същото,но знам колко страх и напрежение е.Ако сте близо до София може да отидете при Виктор Йорданов образна диагностика.В другата тема го хвалят много като добър специалист.Пожелавам ви късмет и всичко да е наред.

# 909
  • Букурещ
Здравейте момичета!
Нахлувам ви в темичката с въпрос... ❤❤❤

Кои празници ще чакате да минат!?! Какъв е смисълът да се тормози до след «празници» и да си внушавате лоши неща като спокойно може и нищо да не е това. Отидете в София в Онкологията при Иво Гергов, не обръщайте внимание на отношението му, някои жени, които не са му свикнали са по-чувствителни и се учудват, че не говори много Wink, но е перфектен като диагностик. Оставям тел тук, пишете му на вайбер да се уговорите кога да Ви види
0888930942

# 910
Прави сте....Ще си запиша час за прегледа по рано.Сега съм преди цикъл и гърдите ми не са спокойни.Като ми свърши цикъла ще отида...
Насочих се към д-р Любомир Трифонов- образна диагностика/мамолог в Стара Загора.
Знаете ли отзиви за него?

# 911
Откриха ми фиброаденом на лявата гърда с размер 1.2 см , след направен профилактичен ехограф на млечните жлези.
Нямам признаци като болки и твърдост , 2 пъти имах нещо като бучка на същото място и реших , че е запушен канал и с по често кърмене се отпусна в момента не усещам да има, кърмя третото си дете, първото и второто също съм кърмила. Доктора, който направи ехографията е образен диагностик и каза да не се притеснявам просто през 6 месеца да се следя за момента нищо сериозно.
Малко съм объркана , да претендирам ли за преглед с друг специалист при ЛЛ, всеки фиброаденом ли трябва да се премахне ? Доктора спомена , че може и да е от кърменето в момента, това как ще се установи?  Моля за съвет!

# 912
Прави сте....Ще си запиша час за прегледа по рано.Сега съм преди цикъл и гърдите ми не са спокойни.Като ми свърши цикъла ще отида...
Насочих се към д-р Любомир Трифонов- образна диагностика/мамолог в Стара Загора.
Знаете ли отзиви за него?

Трифонов сигурно е единствения мамолог, на който може да се има доверие в Стара Загора.

# 913
  • софия
Здравейте, може би малко глупаво ще бъде питането ми, предвид това, че се касае за друг човек, а имам малко информация.
На моя близка (58г),която живее в чужбина, са и открили фоброаденом. Да, ама не са и предложили операция, ами лечение(не е химиотерапия и не е лъче) 6 мес и съответно болничен до м. Юни.
Това ми звучи твърде съмнително, дано не съм права..

Последна редакция: ср, 15 ное 2023, 12:03 от swetulka

# 914
Болничен за лечение на фиброаденом, че и толкова продължителен? Не съм чувала такова нещо.

Общи условия

Активация на акаунт