Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 6

• 63 515
  • 762
  •   1
Отговори
# 75
  • София
 с прегледи ли го установихте?
аз имах подобен случай, второто беше киста, не овулация.

# 76
киста чистих с оргаметрил миналия месец, имало ли е време да стане нова?
усещането за овулация, което имах вчера, днес определено е затихнало
от началото на годината ходих 5 /пет/ пъти на гинеколког, ако й се явя пак, сигурно ще падне от смях Grinning

# 77
Бубче точно това щях да напиша. Че в случая има задържа фоликул щом е нямало изчистване.това засилва симптомите за чувство че имаш овулация. Задълбочаване на симптомите -така се изрази гинеколожката .
Какво ти е точно усещането за овулация ? При мен в момента симптомите за овулация и цикъл сякаш се припокриват в момента - все са от гадни по-гадни.

# 78
преди последния цикъл пих оргаметрила, след като дойде, ходих на лекар и всичко беше ок и изчистено
от тогава не ми е идвало /т. е. последно ме гледаха преди 20на дни/ и ... пак ли? Disappointed
болки в гърди, кръст, корем, нервност ... тези признаци вече нищо не значат, защото се появяват и изчезват както им се иска на тях
но

Скрит текст:
страхотна сочност долу - не течение, сочност + неистово желание за секс
започвам да оглеждам всичко живо от мъжки пол - имам чувството, че и на охраната в супера мога да налетя - изобщо не се шегувам, всеки месец по това време ме "перва" такъв хормон, че едва се удържам - за моя радост трае само ден-два; като бях млада, не ми се случваше по този начин, защо сега, на дърти години ... Dizzy Face

# 79
Бубанка, аз съм така с години, точно преди менструация, а цикъла се скъси до 22-26 дни... та горе долу около 18тия-22рия ден съм си с точно такива "симптоми" Smiling Imp овулацията ми е около 10-12ти ден от мнооого години (засичана, случайно), та симптомите ги приемам като "скоро", а не като "отново овулация" Hands V

# 80
дано да е скоро, защото така ми стърже по нервите Imp
миналия път, независимо от хормона, дойде на ден 29 като преди това идваше на ден 22-24, ако дойдеше на 26 си беше направо супер! имах и един кратък месец скоро, в който от цикъл до цикъл през цялото време в пмс - п-о-л-у-д-я-х! Rage
днес съм на ден 31

# 81
  • София
Този цикъл ми дойде на 38-ми ден, както и предният. Никога преди това цикъл не ми е закъснявал. И тече странно, бавно, гъсто, точи се, по-тъмна, на моменти съсирена кръв.
Винаги, когато си ми идваше нормално на 24 ден съм имала много обилна, ярка менструация.
Имали ли сте такъв оскъден, бавно течащ и странен цикъл?
В понеделник съм на доктор, ще го попитам и за това.

# 82
съсиреците до колкото знам са признак на миоми
имам и три такива /то какво ли вече нямам Imp /
но не всеки месец кръвта е гъста, тъмна и на парцали, в някои случаи е бистра и чиста като току-що порязано
пиши после какво е казал лекарят, моля!

# 83
  • София
На 6-ти февруари бях на преглед, нямаше миома. Много ми е странно. Може би като закъснява много цикъла просто е такъв, но как да знае човек Simple Smile

# 84
На мен предния месец ми дойде на 16-ти /датата на последния кюртаж/. А сега никакъв го няма. 30+ дни.
Цял живот ми е бил точен 28 дни. На 48 съм.  И друг път се е налагало абразио заради полип, но после винаги ми е идвал нормално на датата на цикъла, не на абразиото. Нормално ли е втори месец да закъснява заради абразио?
АГ каза, че яйчниците ми функционират, но само с ехограф може ли да се установи?
Иначе и моето либидо е все едно съм в първа младост.
Последните месеци все гадости ми се случват - като се почне от новопоявили се 3 нови миомни възела, киста на яйчника, която Слава Богу се спука с Оргаметрил, полип на матката, операция на киста на гърдата, т.к. пункцията не даде желания резултат.
А сега и цикъл, който не се знае кога ще дойде, при положение, че до момента винаги е бил точен, макар и обилен.
А имах болки преди няколко дена, ха- да ми дойде, да , ама не. Сега и болки нямам...., та не знам и аз вече....

# 85
  • тук и там
Уф,моят цикъл си е така-оскъден и на парцали.Последно като ходих на гинеколог,нищо не каза за миоми-със вагинален ехограф ме гледа уж. Как се откриват по принцип миоми и какви са останалите признаци.

При овулация се засилва желанието за секс многократно на  тази възраст явно.Един вид-тялото иска да хване 'последния влак" или по -скоро, последната възможност за  възпроизводство в неговия случай.И при мен е така.

# 86
да, миомите с вагинален ехограф
дано всичко е наред при вас, момичета! Flowers Four Leaf Clover

какъв последен влак, никакво размножаване повече не желая, но ще ме закопчаят ченгетата за спонтанно изнасилване на публично място в най-скоро време Joy

# 87
И аз да питам колко често да ходим на преглед за тия миомни възли?
Първият ми го го откриха есента на 2017г., до края на годината се виждаше само един малък с коремен ехограф.
9 месеца не ходих на АГ, сменях работа, и така на 9 месец - хоп нови 3 възела с вагинален.
От тях били съсиреците и кръвоизливите. Пих билки специални.
Освен новите възли, и киста на яйчника ми видяха, но полип нямаше, после за 3 месеца - и полип.
Та се питам тия билки за миома, дали аджеба опитвайки се да свият миомите, не предизвикаха полип?
Спрях ги. Пак съм в задънена улица.

# 88
  • София
съсиреците се получават и при неправилно порастване на лигавицата, точно при разбъркани хормони и кисти се случва, расла недорасла.
а понякога точно заради това се появяват и полипи.
изобщо поомешат ли се хормоните ефекти има всякакви.

# 89
Hgirl, какви билки пи?

моята лекарка каза - на 6 месеца
"заплашила" ме е лятото с ножа, ако миомите са все така - моите са малко големички и хич не искам да мисля още какво освен тях ще им се прииска да резнат

бамбарадамбара, Hug

Общи условия

Активация на акаунт