Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 6

• 63 519
  • 762
  •   1
Отговори
# 90
Hgirl, какви билки пи?

моята лекарка каза - на 6 месеца
"заплашила" ме е лятото с ножа, ако миомите са все така - моите са малко големички и хич не искам да мисля още какво освен тях ще им се прииска да резнат

бамбарадамбара, Hug
И аз съм пред такава опасност, обмислям хормонална спирала, даже писах на съфорумки за нея да събера мнения, благодаря им.

Пих билки за миома 1 и 2 част от билк. аптека в София на ул. "Поп Богомил". Първата миома доказано я свиха с 1 см. за 3 мес., но после ги спрях билките, и се появиха нови 3 възела, и вече не са толкова малки. Спрях билките заради незнайния ефект върху кистите на гърдите, и полипа на матката.

# 91
съсиреците се получават и при неправилно порастване на лигавицата, точно при разбъркани хормони и кисти се случва, расла недорасла.
а понякога точно заради това се появяват и полипи.
изобщо поомешат ли се хормоните ефекти има всякакви.

Явно при някои от нас тоя хорм. дисбаланс дава всякакви последици.
И преходът е по-сложен. Тя и едната лекарка, при която ходя каза -:В един момент няма да имате др. избор - ще трябва да приемате хормони.
 Дали през устата, или отдолу - имам предвид хорм.спирала.
Ако може с билки , е най-добре.
Ама само с тях ще е достатъчно ли? Просто не искам да мисля, хем нещо трябва да се направи, хем не зная какво...

# 92
  • тук и там
Е,то почти никой не желае възпроизводство на тази възраст,ама ние си оставаме биологични единици на първо място,и после всичко останало.Клетката се бори до последно,за да си  осигури безсмъртие. А това е единствения начин. И за това "крещи" по време на овулация да се поддадем на сексуаланите си инстинкти . Иначе как ще си купи билетчето  за вечността?!

За това се носят легенди за сексуалния апетит на жените в тази възраст значи..Stuck Out Tongue Closed Eyes

То както е тръгнало-през месец явно трябва да се ходи на гинеколог.Киста имах на яйчника аз,пих противозачатъчни -махна се.Цитонамазката ми беше  ПАП З-А.Слагах глобули,след това ходих на преглед -уж беше наред.Дадоха ми час за май месец (на 6 месеца).Но имам едно наум .Ще гледам да отида по-рано на преглед.

# 93
  • София
Kaisia, какви противозачатъчни пи за кистата и колко време?
Аз имам киста и много им се опъвам на хапчетата, но май ще опитам.

# 94
Ще споделите ли при кой гинеколог ходихте за тези проблеми с цикъла?

В моят случай аз ходя при д-р Бойко Димитров в Свети Лазар.

# 95
  • тук и там
Не си спомням вече, нито как ми ги беше изписал. Мисля че пих  само един месец и я нямаше кистата.Почти съм сигурна в това  -защото си спомням че бяха повече блистери в опаковката противозачатъчни ,и от аптеката ми дадоха само един-ама се разправяхме там, дали да отварят опаковката...Но моята каза че била фоликулярна.

Последна редакция: ср, 20 мар 2019, 15:47 от Kaisia

# 96
Успокоихте ме, вече се притеснявах от мераците си, чак сънувам, като че ли не ми стигат другите главоболия , посмях се

# 97
Някой назад в темата беше похвалил добавка с вит.В12, обаче не мога да открия поста. Моля ако ни чете да ми пише, може и на лични.
Открих лека анемия и ясно е писано от лабораторията, дори отбешязано със стрели надолу, че хемоглобина и хематокрита са под нормата, но моята лична каза, че нищо ми няма. Как махат така с лека ръка?!?! Виждам, че и желязото и вит.В12 са близо до долна референтна и не, казва не е анемия. Четох сто неща в нета, че са ниски референтните стойности на вит.В12 в България, но не знам сама да си изпиша ли добавка. Не смятам, че ще ми навреди.

# 98

То както е тръгнало-през месец явно трябва да се ходи на гинеколог.Киста имах на яйчника аз,пих противозачатъчни -махна се.Цитонамазката ми беше  ПАП З-А.Слагах глобули,след това ходих на преглед -уж беше наред.Дадоха ми час за май месец (на 6 месеца).Но имам едно наум .

ПАП 3 е сериозна диагноза и глобули не помагат за това.Не губи 6 месеца,а се консултирай със специалист.Има тема във форума,прочети,ако желаеш.

# 99
Аз си взех

Тях сме коментирали в по-стара тема.
Самоизписах  си ги, и от време навреме вземам, топят се в устата. С нисък Нв съм, а рецептата ми от предния личен лекар е само за желязо, спомних си, че преди години др. лична лекарка, вече в пенсия, ми обясняваше за вит. В12, даже инжекции ми бе преписала, освен желязото.
Но е добре след изследвания лекар да ги изпише по схема. Аз даже чета темата за витамин В12, но покрай др. проблеми не ми е останал ред за това.

# 100
  • София
При остро възпаление може да покаже ПАП по-висока група.
Аз ходя при д-р Карагьозов, най-добрият в колпоскопията в България. Още преди да ми излезе ПАП изследването ми казва дали е ок. Веднъж имах гъбична инфекция, прегледа ме с колпоскоп и каза, че няма да ми взима Цитонамазка, защото ще покаже фалшиво-висока група, а той и аз да знаем, че всичко е ок, изписа ми лечение за гъбичките и каза да се видим догодина:)

# 101
  • тук и там
Ами бях във темата.И аз се притеснявам.Август бях със ПАП 3-А.Ходих на (забравих как се казваше изследването със йод) и тогава  ми изписа глобулите. Редактирам се - колпоскопия. Това-във БГ.След три месеца ходих тук на преглед + цитонамазка, доктора каза че няма нищо притеснително (те тук не ги дават резултатите на пациента,а на доктора и той се обажда ако нещо не е наред).Каза след  6 м пак на преглед.
Дано всичко да е наред.Не знам..Трудно е да си намериш читав лекар, на който да можеш да се довериш на 100 процента.Все си мисля,че ако групата беше пак ПАП 3-а на последната цитонамазка- АГ-то поне щеше да ме изпрати на колпоскопия пак,или да изпише някакво лечение...
Всяка година си ходя на АГ- за Пап тест по принцип.Не съм пропускала .От август до сега-съм правила два теста,както написах..За сега се доверявам на лекарите..А не знам трябва ли..

Последна редакция: чт, 21 мар 2019, 16:09 от Kaisia

# 102
Аз даже чета темата за витамин В12, но покрай др. проблеми не ми е останал ред за това.
Сега ще я търся тази тема. Благодаря!

# 103
Здравейте, на 45 години съм. Преди 9 години след раждане цикъла е на 22-24 дни, сдобих се с миаматозна матка, която само наблюдаваме и с хипертония. От 5 години съм с нередовен цикъл например 6 месеца го има после 2 го няма. Преди година ходих на гинекологичен преглед изследвахме полови хормони бях с леко завишен пролактин. Лечение не ми бе изписано и ми казаха, че ми било рано за критическа! Към днешна дата съм с липсващ цикъл от 2 месеца, подута съм като балон, качени около 5 кг за година,  но най-ми е гадно на гърдите тежки са , болезнени и напипвам големи болезнени уплътнения. Личният лекар не знае какво да ме прави Simple Smile, та да питам за какъв специалист да си взема направление гинеколог или ендокринолог, какво според Вас трябва да изследвам като хормони?
Благодаря предварително за отделеното време.

# 104
  • София
и за двамата, според мен.

Общи условия

Активация на акаунт