Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 6

• 63 563
  • 762
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Veni_gogo, как е перисталтиката? Метаболитни изследвания? Ако трупаш килограми, въпреки драстично намаляване на калорийния прием, нещо не е наред. Колкото и да ни е забавен метаболизма, колкото и да задържаме вода не сме перпетум мобиле и не можем да живеем на фотосинтеза.
Сигурно си знаеш, но да напомня: все пак един килограм мазнини е 7000 kcal.  и при дневен дефицит от 500 kcal  се гори смъква за две седмици. Т.е. нещата няма как да стават светкавично, но ако вървят наобратно ти трябва ендокринолог.
Аз имам проблем с перисталтиката цял живот, а сега още повече. На ден изпивам над 2 л. вода и изяждам по 600г. зарзават в пресен вид. Отделно манджорляци и чорболяци. Даже глутена почти спрях, че ме запича. Уви налага се да пия разни билкови хапчета (елакса пия в момента), защото имам и наследствена обремененост за карцином на дебелото черво.

# 136
  • Добрич
В момента нямам проблем с перисталтиката, но в младежките ми години не беше така. Рициновото масло въобще не ми действаше.... Препоръчвам сутрин на гладно таблетка витамин В1. Много съм доволна от действието.

# 137
Здравейте,
и аз ви чета от доста време
сега се засилих да пиша,заради килограмите
слабичка не съм била,но от година насам трупам,ли трупам...
преди 8-9месеца бях доста зле с едни вълни,и задушаване,предимно след като се нахраня
не знам дали си въобразих,навих на пръста или друго,но започнах да пия чай след хранене,и се разредиха мнооого тези пристъпи
инъче,си пия мента-глог-валерианчето,да ми е мирна главицата

на 40 съм, знам,ще кажете рано е ,но майка ми окончателно приключи с цикъла на 48г,а майка й -на 43г
все още е редовен,но на 24-25дни,и много оскъден-ден и половина-два
а допреди 5г беше като по часовник на 30дни-само с по 6ч-12ч по-рано всеки месец се местеше, часовник можеше да си сверявам.

# 138
Veni_gogo, как е перисталтиката? Метаболитни изследвания? Ако трупаш килограми, въпреки драстично намаляване на калорийния прием, нещо не е наред. Колкото и да ни е забавен метаболизма, колкото и да задържаме вода не сме перпетум мобиле и не можем да живеем на фотосинтеза.
Сигурно си знаеш, но да напомня: все пак един килограм мазнини е 7000 kcal.  и при дневен дефицит от 500 kcal  се гори смъква за две седмици. Т.е. нещата няма как да стават светкавично, но ако вървят наобратно ти трябва ендокринолог.
Аз имам проблем с перисталтиката цял живот, а сега още повече. На ден изпивам над 2 л. вода и изяждам по 600г. зарзават в пресен вид. Отделно манджорляци и чорболяци. Даже глутена почти спрях, че ме запича. Уви налага се да пия разни билкови хапчета (елакса пия в момента), защото имам и наследствена обремененост за карцином на дебелото черво.
Аз не ям повече пт 1000 калории на ден. Основно се храня със зеленчуци,месо риба,супи,нооо.
С инсулинова резистеност съм,но пия хапчета за това. Всичко друго ми е в норма,щитовидната също!
Сега включих малко спорт,та да видим,нямам проблем с перисталтиката.

# 139
  • Miami
1000 кал са твърде малко. Когато тялото не приема достатъчно калории, се поставя в икономичен режим и метаболизма също се забавя.
Как преценявате колко калории приемате на ден? Пресмятате ли ги с калкулатор?
Аз си мислех, че не приемам много калории, докато не започнах да си ги смятам с Myfitnesspal.

# 140
Да, не само калориите са важни, а и от какво са. В нашата възраст, протеина е от съществено значение и яденето на салати и плодове главно или самоцелно би довело до застой и трупане на кг. За не трениращ човек грам на килограм е протеина. Той е градивен елемент за коса, кожа, нокти репродуктивна система и т.н. Липсва ли в храната, всичко от горепосочените започва да страда. Разбира се всеки решава как да се храни и какво, но е добре да се има в предвид, че консумацията на плодове и зеленчуци или доминирането им целодневно не е най-доброто решение. Да не говорим, че мастно разтворимите витамини се нуждаят от мазнина в храната за да се усвоят.

1000 кал са нищожно малко!

# 141
Протеина е градивен елемент и за костите, тъй, че дами, не забравяйте и пържолките. Simple Smile

# 142
  • София
Как преценявате колко калории приемате на ден? Пресмятате ли ги с калкулатор?
Да, с калкулатор имах предвид и то не за постоянно. За месец - два да речем, колкото човек да е наясно какво се случва.

# 143
И аз смятам с калкулатор.  Това че не ям въглехидрати ,много ми ограничава калорите . Опитвам се да наваксвам,но уви,как да ям когато не съм гладна.

# 144
Здравейте група, аз също имам проблеми, моят цикъл идваше на 22-24, после на 30.35.40, както си иска. Отивам другата седмица на почивка и никак не ми се иска да съм в цикъл. Някой да ми препоръча да пия нещо, въпреки че никак не обичам лекарства, но не мога да рискувам да не знам точно в кой момент ще ми дойде? Предварително благодаря.

# 145
Единствения начин е с хормони. Което препоръчвам да не си го причинявате.

# 146
  • София-Младост
И аз съм в шах...на 15 дни пак цикъл.

# 147
Като бях ученичка момичетата дето ще ходят на море си забавяха цикъла с голямо количество витамин с. Незнам точно колко, никога не съм го правила. Пила съм обаче срещу простуда по цял блистер наведнъж и не ми се е отразявало на цикъла. А и едно е ученичка, друго е жена на средна възраст. Можеш да питаш лекар. Незнам и дали не е било само градски фолклор и поне не са страдали от скорбут....😁

# 148
  • тук и там
Знам че със Примолут нор се забавя цикъла .Той е прогестеронов препарат.На мен ми го бяха изписали даже,заради това зацапване на 21 ден от цикъла.На нашата възраст сме със нисък прогестерон по принцип , едва ли би навредил ,но не съм лекар все пак ,а и си е хормонален препарат.

# 149
В момента нямам проблем с перисталтиката, но в младежките ми години не беше така. Рициновото масло въобще не ми действаше.... Препоръчвам сутрин на гладно таблетка витамин В1. Много съм доволна от действието.
Здравей, може ли да попитам какъв вид витамин Б1, вземаш и кога се прояви ефекта, и аз имам същия проблем, каквото и да правя без помощни средства не става.Видях ,че препоръчителната доза е 2-3 мг, а в сайтовете го виждам по 100мг

Общи условия

Активация на акаунт