Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 6

• 63 655
  • 762
  •   2
Отговори
# 255
Има ли такива от вас, които да имат слабо течение или цапане няколко дни след края на цикъла?

При мен беше нещо подобно преди началото на края Simple Smile, така да го нарека. Свършва ми уж нормално и след ден -два все едно отново ми идва, но много по-оскъдно, като зацапване още 3-4-5 дни. В началото се случи веднъж, после през 5-6 цикъла, накрая зачести през цикъл. После и цикъла започна да прескача през месец, два, а сега и през 4-5 месеца. Всичко това се развива в рамките на 3-4 години. Правила съм и аз една камара изследвания, цитонамазките ми са 1 група, сменях гинеколози и всички ми вдигат рамене, нормално било. Както и да е с изчезването на цикъла изчезна и този проблем.

# 256
  • София
И при мен е същата работа, мензис от 10-11 дена. Това означава ли, че трябва да очаквам скоро да спре? На 42 съм, около мен няма с толкова ранен климакс.

# 257
Левскарката, последващите оплаквания може да са от евентуални гъбички, след антибиотиците.
Искрена, мисля, че вегетарианството не е добра идея, на нас за костите ни трябва протеин, но, всеки сам си преценява тези неща.

# 258
  • волно калдъръмче
Левскарката, последващите оплаквания може да са от евентуални гъбички, след антибиотиците.
Искрена, мисля, че вегетарианството не е добра идея, на нас за костите ни трябва протеин, но, всеки сам си преценява тези неща.
Има протеин на растителна основа.

# 259
mia1, аз на есен ще стана на 44, тези неща ми се случват от както ударих 40-така. В моята фамилия също няма жени с ранна менопауза, ама ние сме съзрявали по Чернобилско време Neutral Face.

# 260
Има протеин на растителна основа.

Аз като съдя по себе си и мускулатурата си, с какви тренировки и по 2гр на кг животински протеин как усвоявам, не мога да си представя с растителен колко още по-зле ще са нещата.....Но всеки знае себе си. Мнение не искам да натрапвам.

# 261
  • София
За горещите вълни чай от салвия, помага много.
Също Мелброзия.

# 262
Също Мелброзия.

Още днес ще си взема салвия.

# 263
Протеина от растителни източници се усвоява много по-малко. Но, както написах, всеки си решава сам какво ще прави.

# 264
  • София
Също Мелброзия.

Още днес ще си взема салвия.

Аз си правя запарка 1 супена лъжица в 300 мл вряла вода и пия следобед или привечер. Може и по-често. Тя е много полезна билка. Има ефект наистина за нощно потене и вълни.

# 265
  • волно калдъръмче
Протеина от растителни източници се усвоява много по-малко. Но, както написах, всеки си решава сам какво ще прави.
Аз пък четох обратното - усвоява се максимално и го предпочитат пред животинския.

# 266
Вяра, ами карай си на него.
Sunglasses

# 267
  • волно калдъръмче
Вяра, ами карай си на него.
Sunglasses
Не се заяждай. Казах, че за вегани е някакъв вариант.

# 268
Изобщо не се заяждам. След като си чела, и мислиш, че е така, ок.
Аз чета други неща, съответно ям месо.

# 269
Вяра, и аз лично от това което написа не разбрах, че предлагаш алтернатива. За това и се включих и аз. Ако това е алтернатива е ок, но ако се предлагат растителни източници на протеин на застаряващи жени, които по принцип нямат претенции какво ще консумират е подвеждащо малко. Навлизаме в една възраст в която всеки грам протеин е само от полза за организма ни. А растителния такъв не покрива напълно очакванията. Всичко е като домино ефект - липсват качествени протеини  (мазнини), няма усвояване на вит. Д и въобще всички мастни витамини, какво става с Б12 и желязо, на къде отива калция..., какво остава за костите, как изглеждат коса, нокти, зъби? Това съвсем обобщено разбира се с две думи. Колкото да не се подведат други и поне да се замислят върху това което споменах и сами да си отговорят.

Общи условия

Активация на акаунт