Дяволското гърло Тема 3 "Зло се събуди"

• 43 216
  • 749
  •   1
Отговори
# 345
Прекалено елементарно би било, ако Камелия е наясно със дейността на любовника си и покрай него гътнат и нея. Не, че толкова разбирам от криминални интриги, ама все си мисля, че ако се занимавах с писане, бих се стремяла да изненадвам читателите. Бих насочвала вниманието към някой персонаж, същевременно плетейки съвсем друга интрига и развръзка. За това си мисля, че заподозряхме веднага Асен и Страхил, ама няма да са те виновните.  Камелия го играе опечалена, ама би било хитър ход, ако тя е в основата на трафика, примерно. Размечтах се нещо, ама ми се гледа нещо заплетено.
От кадъра изобщо не мога да предположа кой е жената, ама която и да е, що дири по нощите в гората🤔?

# 346
  • София
Не ми се вярва да е дъщерята на Мия. Тя от къде да знае майка ѝ къде се подвизава.

# 347
  • тук, на мястото си
Аз си мисля, че убийствата и убиеца са свързани с Мия. Тя има нещо общо с този регион, убиеца знае това, знае и това че тя ще остане да разследва на своя глава и ще се  опита и нея да убие, но ще я обърка с друга, може би Камелия.
Изключвам Филип, Асен и другите полицаи.
Може би прокурора пръв ще се усети за връзката с Мия.
Фантазирам си. Grinning

# 348
  • София
Викаш заради миналото и като профайлър, някой психопат да си я обича и да я следи какво и къде прави. Добро хрумване между другото, изобщо не е лишено от логика, ама не знам някак си не ми стои много убедително. Но отбелязваме си и това като потенциална завръзка. Няма ли някой криминалист тук от събраното от нас да направи няколко профила, хаха. Една професионална сентенция. Grinning Wink

# 349
Да, ама когато Мия отиде в Смолян, първото убийство беше вече факт, или греша.  В смисъл, от къде убиеца ще знае, че точно тя ще се озове там да разследва?
Ако заради миналото й на профайлър нясой психопат си я харесва, то това вече сме го гледали😐. В Профайлър психото Джак преследваше главната героиня, след като беше убил мъжа й, а след това и новия й приятел, а в Престъпни намерения пак едно психо преследваше Ходж, а после уби бившата му жена/ фен съм на жанра, както казах😆/. Дано да са измислили нещо ново😎

# 350
За сега тази версия най-ми допада, да е свързано всичко с Мия по някакъв начин. Определено ще се изненадам. Почти убедена съм, че Асен не е свързан с убийствата, прекалено очаквано би било.

# 351
Аз точно за това си мисля, че убеица може да иска да сплаши Мия като направи нещо на дъщеря й.. Понеже Мия се рови много в случая,  той може да е наясно с това.

# 352
Това всъщност е често срещан похват - психопат с накърнено достойнство, започва надпревара с детектив, който му диша във врата и играят на котка и мишка.

Да, ама когато Мия отиде в Смолян, първото убийство беше вече факт, или греша.  В смисъл, от къде убиеца ще знае, че точно тя ще се озове там да разследва?

Не е трудно да се предположи, че тя ще започне да разследва, тъй като се занимава с трафика и е логично да търси кой е убил началника.

# 353
  • Street of Dreams
Някаква трагедия в станала съвсем скоро в живота на Мия - нали излзе експертиза за посттравматичен стрес. Очаквам това да има връзка с мотивацията й така да се хвърля в този случай.

# 354
  • София
Според мен нещо се е случило с мъжа на Мия и тя за това е обсебена с това разследване. Чудя се кога ще я хванат, че тя няма право да разследва и неофициално е там.

# 355
  • Street of Dreams
Ще я отстранят, но тя ще се е сближила с Филип и ще действа чрез него и в сянка.

# 356
Да, ама когато Мия отиде в Смолян, първото убийство беше вече факт, или греша.  В смисъл, от къде убиеца ще знае, че точно тя ще се озове там да разследва?
Ако заради миналото й на профайлър нясой психопат си я харесва, то това вече сме го гледали😐. В Профайлър психото Джак преследваше главната героиня, след като беше убил мъжа й, а след това и новия й приятел, а в Престъпни намерения пак едно психо преследваше Ходж, а после уби бившата му жена/ фен съм на жанра, както казах😆/. Дано да са измислили нещо ново😎

А дали наистина някой не е убил мъжа на Мия.Шефа и каза,че пред него е психотеста и тя не се справяла с посттравматичния стрес.Какво и се е случило?Освен това баща и като и звънна и каза момичето има нужда от майка сега,очевидно е проблемно дете.Е бащата къде е?

# 357
Епизод 2 не беше толкова стресиращ, но динамиката е налице, макар някои неща да са предвидими и да се случват малко бързо, но все пак е филм и имат ограничено време за много събития. Хубави гледки, приятни игри на ума и други трикове между главните герои. Жалкото е че в действителност няма и наполовина толкова печен агент в ДАНС колкото Язова.

Не следя сериали освен българските, но дотук ми е почти 1 към 1 с Пурпурните реки 1. Две ченгета от различни градове и категории водят самостоятелно разследване, което води до сблъсък-среща между тях на местопрестълението. За разлика от филма, в който старата и младата школа направиха почти веднага екип и се координираха, в сериала си правят още сечено и си ги мерят кой е по-голямото ченге. Браво на сценаристите, ако е търсен ефект от тях да ни покажат типично тези български черти и простотии, които се проявяват дори, когато са застрашени човешки животи и националната сигурност. Към това се добавят свинските черва по роднинска линия в малките населени места (в големите градове е същото, но заради мащабите не се набива толкова на очи), страха. манипулацията и на човек меко казано му се изправят косите в каква Матрица-Параграф 22 живее в 21 век.

Анонсът за следващия епизод не беше много ясен от накъсаните кадри, освен че се намекна за нов потенциален убиец-младото ченге. Почти сигурно е че се касае за някаква форма на отмъщение като в Пурпурните реки 1 и убиецът разкрива постепенно мотива си чрез начина на убийство и мястото, където оставя телата. Въпросът е дали е свръх интелигентен като си прикрива следите, използвайки некомпетентността на разследващите органи, които разпалиха етническо-религиозен конфликт и му осигуриха безплатна диверсия или е зъл конспиратор, който цели да разпали трета световна война, защото иска да си отмъсти веднъж за личната трагедия и втори път на света, че е бил безучастен свидетел и се е скатал (кмет, прокуратура, полиция, съграждани, приятели, роднини, поп, ходжа и т.н.)? В такива ситуации косвените жертви са неизбежни и е много вероятно и някой от главните герои да изтегли късата клечка скоро.

# 358
Има логика Камелия да падне жертва, както някои от вас казаха. Може да предполагат, че тя знае нещо, па макар и тя да не осъзнава, че знае нещо значимо и важно.
На Мия доколкото помня мъжът й е умрял и  май тя е имала някаква вина затова или поне изпитва вина за случилото се.
Прокурорът е чудно как още не е разбрал, че Мия не трябва да е там и че няма правомощия да разследва с тях.

# 359
  • Пловдив
Сериалът ме завладя и го следя с интерес. Доста от мненията са неочаквани за мен, но не и невъзможни, ще видим какво са решили сценаристите.

Общи условия

Активация на акаунт