Дяволското гърло Тема 3 "Зло се събуди"

• 43 114
  • 749
  •   1
Отговори
# 660
Аз също не разбрах този сириеца да е с обвинение за нещо?  
Мислех, че просто го разпитват като заподозрян.

Аз не съм наясно как стоят нещата от кухнята и когато някой запознат коментира ми е интересно и съм склонна да вярвам, разбира се, затова и попитах.

В случая на мен ми се стори правдоподобно да назначат Мия, тъй като изглежда тя от доста време се занимава с араби и със сигурност е по-навътре от Филип.
Пак питам каква им е функцията на тези агенти, щом не разследват?

# 661
  • София
Разбира се, че е художествена измислица.
Но както винаги ще се намерят всезнаещи да кажат кое и как се прави.
На мен ми харесва сериала и ми доставя удоволствие да го гледам.

# 662
Не ми дреме дали има общо с действителността и не ме интересува кои са им консултантите. Гледам сериали за разпускане и не забравям, че са художествени произведения. Що не коментирате, че не използват истинска кръв например или че са с бутафорни оръжия, като ви е толкова важна достоверността.

Бутафорните оръжия и кръвта са ясни на всекиго. Но начинът по който се води разследване би трябвало да е достоверен.
Не съм специалист и не съм запозната с тази сфера, но още след първи епизод се включиха потребители, които са лингвинисти,  местни  и потребители запознати с водене на следствие, които имаха забележки. Това не ми харесва и пак се питам, какво им пречи да се доближат да действителността?

А, това с художествената измислица не е ново. И аз съм чувала за нея.

# 663
Аз също не разбрах този сириеца да е с обвинение за нещо?  
Мислех, че просто го разпитват като заподозрян.

Аз не съм наясно как стоят нещата от кухнята и когато някой запознат коментира ми е интересно и съм склонна да вярвам, разбира се, затова и попитах.

В случая на мен ми се стори правдоподобно да назначат Мия, тъй като изглежда тя от доста време се занимава с араби и със сигурност е по-навътре от Филип.
Пак питам каква им е функцията на тези агенти, щом не разследват?

Нямах намерение след първия пост да се включвам повече, но след като този сериал е обида към всички полицаи и прокурори, няма как....
Процесуалното качество "заподозрян" не съществува в нашите закони. Сириеца може да бъде разпитван или като свидетел, или като обвиняем.
Щом прокурора обяви, че имал "самопризнания" то остава второто. Друг е въпроса, че според нашия наказателен процес "самопризнанието" няма абсолютно никаква стойност, ако не е подкрепено с други доказателства.
Функцията на агентите на ДАНС е да киснат по цял в кабинетите си и да взимат тройно по-висока заплата от разследващите. Агент на ДАНС няма работа при оглед на местопроизшествие, НИКАКВА....както НИКАКВА работа нямат и разните му там други полицейски служители (като бременната)
Между другото, точно присъствието на тази бременна говори за умствения потенциал на сценаристите, и особено техните консултанти.
По време на оглед действия по събиране и описване на доказателства имат само разследващия полицай, експертите-криминалисти, прокурор (окръжен при убийство)съдебни лекари и поемни лица...толкоз...естествено в реалността там се навират и всякакви началници, че и политици по някога (министъра на МВР няма работа там, а Цветанов беше първа кипра)
Запознат съм донякъде и с американското наказатлено процесуално законодателство  и смея да твърдя, че техните филми са доста издържани в тази насока.
За съжаление, както и в предния си пост посочих, нашия наказателен процес е "дворцова церемония" и като такъв е просто невъзможно да се претвори в интересен "екшън" сериал.

# 664
Не ми дреме дали има общо с действителността и не ме интересува кои са им консултантите. Гледам сериали за разпускане и не забравям, че са художествени произведения. Що не коментирате, че не използват истинска кръв например или че са с бутафорни оръжия, като ви е толкова важна достоверността.

Бутафорните оръжия и кръвта са ясни на всекиго. Но начинът по който се води разследване би трябвало да е достоверен.
Не съм специалист и не съм запозната с тази сфера, но още след първи епизод се включиха потребители, които са лингвинисти,  местни  и потребители запознати с водене на следствие, които имаха забележки. Това не ми харесва и пак се питам, какво им пречи да се доближат да действителността?

Отговор на въпроса ти - пречи им това, че искат да направят минисериал а не новела от тези по Телемундо. Пречи им това, че за да ти направят сериал приличащ на риалити предаване следва да похарчат страшно много пари. Но най-важното - не е необходимо.

Има нещо наречено suspension of disbelief - a willingness to suspend one's critical faculties and believe something surreal; sacrifice of realism and logic for the sake of enjoyment.

Казано с прости думи - когато отиваш на кино за да гледаш филм ти осъзнато приемаш, че някои неща няма да са сто процента правдоподобни с цел да изпиташ удоволствие от разказаната на екран история.

С какво драматургията на сериала би спечелила ако всичко бе три идеи по-прецизно представено?

Моят съвет е да гледате по-малко риалити телевизия и да четете повече книги. Книгите развиват въображението по неподозиран начин, можете да ми се доверите.

Последна редакция: нд, 17 мар 2019, 17:24 от BigCityNights

# 665

Не съм специалист и не съм запозната с тази сфера, но още след първи епизод се включиха потребители, които са лингвинисти,  местни  и потребители запознати с водене на следствие, които имаха забележки. Това не ми харесва и пак се питам, какво им пречи да се доближат да действителността?

Отговор на въпроса ти - пречи им това, че искат да направят минисериал а не новела от тези по Телемундо. Пречи им това, че за да ти направят сериал приличащ на риалити предаване следва да похарчат страшно много пари. Но най-важното - не е необходимо.

Има нещо наречено suspension of disbelief - a willingness to suspend one's critical faculties and believe something surreal; sacrifice of realism and logic for the sake of enjoyment.

Казано с прости думи - когато отиваш на кино за да гледаш филм ти осъзнато приемаш, че някои неща няма да са сто процента правдоподобни с цел да изпиташ удоволствие от разказаната на екран история.

С какво драматургията на сериала би спечелила ако всичко бе три идеи по-прецизно представено?

Моят съвет е да гледате по-малко риалити телевизия и да четете повече книги. Книгите развиват въображението по неподозиран начин, можете да ми се доверите.

Като ти пречат толкова много неща - има дистанционно, дори не е нужно да ставаш като едно време, за да си смениш канала. На въпросът ти "С какво драматургията на сериала би спечелила ако всичко бе три идеи по-прецизно представено?" - нищо, пак щеше да има мрънкалници, че не им било достатъчно достоверно, или че им е прекалено достоверно.

# 666
Тва към мен ли беше? Щото на мен нищо не ми пречи, обяснявах на Мелани как стоят нещата.

# 667
Тва към мен ли беше? Щото на мен нищо не ми пречи, обяснявах на Мелани как стоят нещата.

По принцип. Само на въпросът конкретния отговарям - недоволни винаги ще има, не може да се угоди на всички за всичко. Затова, като на някой нещо не му харесва, съвсем лесно може да го изолира.

Ето какво се случва - на полицаите не им харесва, това, което показват - не е като действителността; данс-аджиите иняма да са доволни; ами горските?; видяхме, че и произхождащите от района недоволстват заради диалекта; циганите не били натурални, имената не били правилни ...

Ако правят всичко достоверно - пак ще има недоволни, но вече няма да е сериал, ами документална поредица.

Последна редакция: нд, 17 мар 2019, 17:33 от pticasprujina

# 668
 Ами, не.  Не гледам риалити шоу, не гледам ТВ често.
Та, казано и с "прости думи" и сложни, когато гледам филм ми се иска  познати и общоизвестни факти да са достоверно представени. Нямам претенции към драматургията,темата, сюжета и начинът на представяне. Но към по-прецизно представяне на действителността характерна за определен период от време  - да, имам.
И досега гледаме прекрасни български филми и добиваме представа от тях за времето, преди нас. Така, че  аз държа на по-достоверно показване на действителността.

Какво против  имаш ти BigCityNights разследването да е паказано така, както се практикува?

Какво против имаш диалекта за даден географски район да е спазен такъв, какъвто е? И много други неща, които се коментираха от запознати още след първа серия?

Птицата не така изнервено. Никой не се кара тук. Дрязгите и махленските караници  са в друг под форум.

# 669
Аз като искам да гледам документален филм, гледам Дискавъри и Хистъри, не очаквам от художествен филм или сериал детайлна достоверност, не ми е и нужна такава в подобна продукция.
Не помня да са обявявали каква точно е длъжността на Донка, може да е разследващ полицай.

# 670
Така е, спор няма.
Но проблемът си струва да му се обърне внимание. На семиотично ниво нещата са много сбъркани. Съвременният зрител изпитва особено големи затруднения с това да "инвестира" в истории, които чете/гледа. Обвиненията в неправдоподобност са най-често срещаната причина за отказ от съпреживяване на разказаното. Но в същото време блокбъстърите по комиксите на Марвъл чупят рекорди по приходи. Парадоксално е по някакъв начин.

# 671
  Бременната полицайка и то в напреднала бременност и на мен ми вади очите, верно ,че това и е професията, обаче да ходиш по чукарите и да гледаш трупове някак не ми се вижда много подходящо, да не кажа извратено чисто психически и емоционално, освен физически, за една бременна жена .Иначе харесвам много артистката и играта и.

# 672
Мелани, имам против защото това би съсипало драматургичната структура на разказа, би направило всяка серия излишно дълга. Ще се загуби всякакво чувство за ритъм. И най-вече - всички неща за които настояваш нямат отношение към същината на историята. Филмът няма да стане по-истински ако Карамазов заговори на родопски (най-много да загубят публиката живееща на север от Асеновград). Нито ще стане по-истински ако загубим 5 минути на серия за да ни светнат коя процедура как следва да бъде изпълнена според нормативната уредба.

# 673
 BigCityNights, в случая с коментираният сериал и аз бих си го гледала без никакви критични коментари, защото не съм специалист или запозната с материята, която е засегната във филма.
След първата серия имаше доста "включвания" от местни и специалисти вкл. лингвинисти и потребителят от спец. службите със сериозни забележки. И тогава се замислих, защо е необходимо да гледаме нереални неща вместо действителността, такава, каквато е. В случая, как протича разследването, диалекта, начина на говор, лични имена на герои и други интересни за мен неща.

# 674
Спорът , който тече в момента е показателен  колко е сбъркана идеята  сериалът да върви веднъж седмично .
Не много добре изпипана история /като процедури/   , леко мудно вървят нещата и тук започваме  странни разговори .
Нямаше да навреди ако  се бяха консултирали  за  по-елементарните неща . Така правят впечатление на мърляво свършена работа .

Общи условия

Активация на акаунт