Първа пролет пак настана и аз мечтая си да бъда вече мама!

• 23 996
  • 770
  •   1
Отговори
# 255
Peoney, стискам палци за изследванията. Simple Smile Кога ще са готови резултатите?
И аз искам да си пусна целия пакет,  заедна с ТАТ и МАТ, поне да изключим Хашимото. Много се дразня, защото всички казват, че ТСХ трябва да е под 2, а при моето 2,8 никой лекар не взима отношение. Добре било според тях. Ендокриноложката дори ме “сряза” като и казах, какво съм чела в интернет. И разбира се ми отказа направление за разширен пакет ЩЖ. Confused

# 256
Благодаря ви, момичета. Пуснах в Рамус, обикновено там са готови в същия ден.
Този месец имат промоция ТСХ, Фт3, Фт4, ТАТ и МАТ за 39лв вместо за 49лв. Рокет, направо там ги пусни, защото по здравна каса не се покриват всички Simple Smile
А 2,8 ТСХ трбява да се следи, не е много над нормата. Моята ендо казва за естествени опити може до 2,5 да бъде спокойно Simple Smile

# 257
Незнам коя е Теди .Моето име е Мария Simple Smile
Записах се в бг мама в началото заради темите относно сватба (април ни предстои) от Януари правим опити за бебе и затова следя и пиша в подобни групи за бременност Simple Smile
Хубав ден,благодаря за споделените отговори и съвети
Aми Мими не е нужно да обясняваш коя си, надявам се всичко да е наред с теб в край на сметка. Просто виждаш тук всички веднага взимат присърце и с отношение, пък ти малко странно реагира, по тъча,  къде отговаряш, къде не...Успех от мен!

# 258
Здравейте,дами.Честит празник на патерица. 🌷 🌷 🌷 🌹 🌹 🌹 Каквото си пожелаете да ви се случи Heart

Вероятно пак няма да получа никакъв отговор,но все пак нищо не губят като ви попитам отново.
Някой по запознат с БТ може ли да ми каже на базата на тази моя непълна графика,дали съм имала овулация?Мерила съм вагинално,сутрин  към 7 . Все още не съм правила тестове  за овулация,но мисля че е време вече  вместо да се терзаят и да ви ецам за щяло и нещяло.Не съм мерила в началото на цикъла,за да преценя дали има двуфазност.БТ да се задържа само на 36.7 и при това положение дали ще имам температура 37 градуса изобщо ,в това число и да се надявам ли на бременност този месец?

Хубав уикенд! Simple Smile

Последна редакция: сб, 09 мар 2019, 15:05 от Irina Jolie 616216

# 259
Здравейте,дами.Честит празник на патерица. 🌷 🌷 🌷 🌹 🌹 🌹 Каквото си пожелаете да ви се случи Heart

Вероятно пак няма да получа никакъв отговор,но все пак нищо не губят като ви попитам отново.
Някой по запознат с БТ може ли да ми каже на базата на тази моя непълна графика,дали съм имала овулация?Мерила съм вагинално,сутрин  към 7 . Все още не съм правила тестове  за овулация,но мисля че е време вече  вместо да се терзаят и да ви ецам за щяло и нещяло.Не съм мерила в началото на цикъла,за да преценя дали има двуфазност.БТ да се задържа само на 36.7 и при това положение дали ще имам температура 37 градуса изобщо ,в това число и да се надявам ли на бременност този месец?

Хубав уикенд! Simple Smile
Не съм мерила никога БТ и не ми вярвай напълно на това,което ще напиша,но от това,което съм чела знам,че се започва от началото на Ц! Така знаеш стойностите които достига твоето тяло и с колко единици се покачва и спада,важен е спада на стоиностите,за да знаеш кога се е покачила! Ти си започнала доста късно,което може да значи,че си била с ранна ову която не си хванала! Знам,че след ову веднага има голям спад и след това пак покачване,което ако има Б се задържа и след датата на новата М!
При теб на 13-ти ден е била доста ниска,което може да значи,че ову ти е била към 11-12 ден!
Някой да ме поправи ако съм наговорила глупости на момичето!

# 260
Аз не вярвам много на БТ. В смисъл такъв, че трудно може да се разчете и да се работи по нея. Опитвала съм един, два месеца. Има разлика по средата на цикъла, но казват, че разликата трябва да е от поне 0,4 градуса.
Лично за мен това е ненадежден метод, защото БТ температура, измерена не както трябва, дава отражение...даже при самото движение, докато взимаш термометъра от нощното шкафче.
Пробвала съм с два различни термометъра, след събуждане и е имало разлика от 0,2 градуса, което прави меренето трудно за ориентиране.
Може би просто при мен не се получава.
Овулацията почти винаги ми е била, както в приложението на телефона (ако евентуално не ми закъснее, а на мен ми закъснява веднъж годишно и мога да кажа, че имам точен цикъл).
Другият месец ще използвам тестове за овулация, като смятам все пак, че най-надеждният метод си остава посещението и следенето при АГ-то, стига да имаш нерви и възможност.

Мисля че се разбра мнението ми за БТ?!
Може аз да не я отчитам правилно или нещо да бъркам, но ми е страшно досадно и почти нямам разлика в двете фази, а иначе овулирам. Не е доказано, ама при наличие на ЦС около 15-17 ден и 2 бременности, мисля че е ясно.

# 261
Аз не вярвам много на БТ. В смисъл такъв, че трудно може да се разчете и да се работи по нея. Опитвала съм един, два месеца. Има разлика по средата на цикъла, но казват, че разликата трябва да е от поне 0,4 градуса.
Лично за мен това е ненадежден метод, защото БТ температура, измерена не както трябва, дава отражение...даже при самото движение, докато взимаш термометъра от нощното шкафче.
Пробвала съм с два различни термометъра, след събуждане и е имало разлика от 0,2 градуса, което прави меренето трудно за ориентиране.
Може би просто при мен не се получава.
Овулацията почти винаги ми е била, както в приложението на телефона (ако евентуално не ми закъснее, а на мен ми закъснява веднъж годишно и мога да кажа, че имам точен цикъл).
Другият месец ще използвам тестове за овулация, като смятам все пак, че най-надеждният метод си остава посещението и следенето при АГ-то, стига да имаш нерви и възможност.

Мисля че се разбра мнението ми за БТ?!
Може аз да не я отчитам правилно или нещо да бъркам, но ми е страшно досадно и почти нямам разлика в двете фази, а иначе овулирам. Не е доказано, ама при наличие на ЦС около 15-17 ден и 2 бременности, мисля че е ясно.

Мерси за изчерпателното мнение по въпроса. Simple Smile
Аз също имам обилна цервикалнста слуз и виждам разликата от сухите периоди и тези с доста водниста и прозрачна слуз.Притеснява ме единствено това,че не достигам до тези 37 градуса,но пък на много места четох,че изобщо не е задължително да има 37 градуса ,а има бременни жени с по ниска Бт по принцип.Та ако предположа,че в първата фаза съм имала по ниски стойности,може и да съм си наред ,но като не знам....
Факт е и ,че след това повишаване на температурата и гърдите си ме наболява и тежат,което ме кара да мисля ,че наистина съм имала овулация.Ще си стискам палци да не ми пада под тези 36.7 повече от 16 дни и вече мога да имам надежди за бебче и да направя тест,ако ми закъснее Wink

# 262
Пожелавам ти да е станало и да нямаш нужда повече от мерене, че си е досадно.
Кога трябва да ти дойде и колко ти е дълъг цикълът?

# 263
Пожелавам ти да е станало и да нямаш нужда повече от мерене, че си е досадно.
Кога трябва да ти дойде и колко ти е дълъг цикълът?

Благодаря.30-32 дни.В прочем вече и аз не знам,затова започнах да меря температурата.Бях с много редовен 32 дневен цикъл.Когато като започнахме с опитите за бебе декември бях с 28 дни.На 7 февруари установих бременност с тест и още два следващите дни с доста настанена втора  черта.След това обаче
се появи кървене за кратко,мина,после пак и накрая си ми дойде на 17 ти февруари новия цикъл с обилно кървене и съсиреци и бременност вече нямаше - химическа се оказа. Тъй като дори още не бяхме видели на ехохрафа и точката,нямаше смисъл да се пазя и да чакам да минава цикъл,за да подновим опитите си.
 За първи път меря и наистина си е досадно,предвид факта,че ставам за работа по различно време,а заради меренето трябва да се събуждам и по-рано ,после пак да заспивам ,особено неделята,но дано си заслужава. Simple Smile Този месец и по-рядко го правихме (несъвпадение на смените ни с любимия) та се надявам да сме оцелили момента Simple Smile

# 264
Меренето на БТ,  е един от най-достоверните методи, след фоликулометрията,  за установяване на О!
Важното е просто да се мери правилно. Дава ясна представа за случващото се през цикъла на жената.
Важното е,обаче да се започне измерването от началото на цикъла и да се мери докрай,  за да се анализират резултатите.
мими бягай на лекар! Не е шега работата,  в никакъв слчуай не бих стояла и да чакам понеделник! Дори и да нямате спешен кабинет в града,  тичай в някой друг! Преди много,много, години имаше съмнение за извънматочна при мен и лекаря ми каза, че в такава ситуация трябва да се действа изключително бързо!  Така че не подценявай ситуацията, дано всичко е наред,  естествено! Стискам палци!
пеони и аз мисля да се възползвам от пакета на рамус.
рокетче хайде ще се тестваме заедно за щитовидната.
Вече съм станала такъв хипохондрик наистина, че чак ме е страх от изследванията, по-скоро от резултатите. Хем искам да се тествам, хем си внушавам, че ще са ми зле резултатите и ме е страх.

# 265
Не знам дали е правилно, но според мен това за забременяване, че тсх трябва да е под 2 важи за жени с проблеми на щитовидната жлеза.
Мими кое те накара да направиш тест за Б след като ти свърши М?

# 266
Мими кое те накара да направиш тест за Б след като ти свърши М?
Абе и аз я питах, лайкна ми поста ама отговор йок Thinking

# 267
# 268
Момичета, знам че темата не е за тестове за О, но помеже сте много и все опитни. Вижте ми днешният тест за О, дали е положителен, на живо чертите са ми еднакви, на снимката контролната изглежда по дебела. 14 ден след М, при М от 29 30 дни. Благодаря!

# 269
Хаха, Попи, след сектантското тестване, ще има и сектантско изследване на ЩЖ Grinning
Peoney, не знам дали в Стара Загора имаме Ремедиум. Аз всички изследвания ги правя в Бодимед, защото няколко доктора (влкючително гинеколога, който е от София) ми казаха там. В една тема за хормони ми казаха, че ниските нива на вит.Д могат да заиващ ТСХ, та надеждата ми е, там да е проблема.

Общи условия

Активация на акаунт