Женени от пръв поглед < II сезон > тема 2

• 48 814
  • 742
  •   1
Отговори
# 165
Три поста по-нагоре ги има.

# 166

Междодругото само християните имат такава ярост към всички,които не са като тях.
Глупости (с извинения за острия тон)! Даже не си струва да давам примери и да правя паралели. То някои неща и само във форум на християнска държава могат да се случат, де. Представям си как в някоя мюсюлманска страна по телевизията жена се омъжва за "неверник" и същевременно някой обижда по форумите собствената им религия, което да бъде подминато спокойно от останалите. Особено пък да бъде разголена и да демонстрира религиозни символи по интимните зони.
Иначе, като се обичат младите, нека се вземат. На мене ми стана странно не толкова, че българката се е омъжила за мюсюлманин, колкото как роднините на момчето ще приемат да имат в родАта си момиче, което явно си е по-освободено. Мюсулманските общности са по-консервативни (което не е толкова лошо, даже спомага за единството и оцеляването), нищо че в обществото могат да водят модерен начин на живот, да са образовани, да имат кариера и т.н., вътре в семейството отношенията си остават патриархални.
Ако някой не е разбрал това, значи са му дошли много или турските сериали, или неолибералната пропаганда.
Имам приятели турци, които имат серизен бизнес, децата учат и изглеждат много по цивилизовани от младоженеца в предаването даже, но вътре във фамилията порядките съвсем не са толкова освободени. Главата на семейството даже пие и яде свинско, но никога позволява да го видят съпругата и децата. А респектът на другите към него граничи със старопочитание. Последното, ако човек не е близо до семейството, в отношенията навън как няма да го усети. Дъщерята има прекрасно образование и е красива като сълза, но забравете да й позволи да тръгне разголена, камо ли да я "даде" (да думата е точна, колкото и да не се харесва думата) на някой в името ТВ сеир.

# 167
Във Фейса в страницата на предаването под 1 от клиповете, кумата на Мерал беше коментирала, че ходили за някакви снимки на Ивана ли какво и като си пийнала, казала на младоженеца да се качва в стаята, а тя да остане с дружиките си. Ходили на терапия, но май били пред развод. Много бързо обаче изтри коментарите. Може би имат неустойки за изнесена информация. На първо четене, имам чувството, че са хванали едни по-успели жени с голямо его, за разлика от мъжете. Честно казано, не мисля, че на Мерал и Ивана ще им се получи.

Някой изненадан ли е от това?
Още от началото ви казах, че той харесва нея много повече отколкото тя - него. И това беше само след като им видях визитките. Grinning Такова момиче няма да погледне 2 пъти Мерал на улицата.

Още като казаха, че е на 23 беше очеизвадно, че е влезнала за популярност, а не за да се жени. Или ги е баламосала нещо, за да мине през цедката, или са я сложили, за да има поне една атрактивна жена в тоя сезон.

Между другото, всичките ми приятели смятат, че ако бях от София и ме бяха избрали, щяха да ме нагласят с Ивана. Grinning

Всъщност цялата тази история е малко гадна  спрямо родителите - ако идеята на участниците е само реклама и забавление, не е честно спрямо роднините, които се вълнуват и притесняват наистина. Дори бабата на Ивана им направи подарък - представям как цял живот си къта жената нещо от пенсията и чака да се зажени внучката за да й помогне по някакъв начин да има свой дом и сега си мисли, че дошъл този момент, а всъщност цялото нещо е една бутафория.

Това беше най-голямото ми притеснение на мен лично като се записвах за участие. Че трябва да ангажирам родителите си с глупости. Дори обмислях да им кажа да не идват, ако нямат против. Пък ако бях нацелил астрономичен късмет да ми намерят съпруга, щях да направя нормална сватба, а не някаква безвкусица, която някой друг е сътворил с ограничен бюджет. Simple Smile

# 168
Да и аз това съм си го мислила, че ако има някакъв шанс 1 на 1000 двама души да се харесат - може би нормалното развитие на нещата е след края на сезона - двамата да продължат връзката си като гаджета, а след това да обмислят и решат дали да се оженят отново(препотвърдят брачните клетви) и тогава да си направят нова - тяхната си церемония, която няма да я дават по телевизията.

# 169
  • Калгари, Канада
Сватбата беше добре, както си трябва, вълнение, погледи, усмивки. Хареса ми. Но е ясно, че всяко чудо е за три дни. Продължавам да не вярвам, че ще останат заедно.
Вълнува ме нещо друго обаче: възможно ли е тези татуси с кръста да не са истински и да са сложени нарочно за предаването? Изобщо не се съмнявам, че фолкпевицата би направила това за формата.
И друго, никакъв турски ритуал нямаше в самата сватба. Не съм запозната как протичат техните сватби, но ми се струва, че имат някой и друг обичай при такива случаи. Та си мисля и друго, това че е мюсюлманин, не означава автоматично, че е "действащ" такъв, т.е. много религиозен.

А за тези неустойки, ако се откаже участник, някой знае ли от какъв порядък са? Все се споменава, че са много. Но колко са много? Все пак има и по-богати хора, за които може да не е проблем. А и ако единият се откаже и си плати неустойката, то другия не би трябвало да плаща.

При така избраните двойки, предаването би трябвало да плаща на участниците или поне неустойки, ако не се получи. На техен гръб си изкарват парите, губят им времето, дават им лъжливи надежди.

# 170
  • SF
Сватбата беше с американски ритуали, както е модерно - хвърлянето на жартиера, на букета.
Сватбата е в България, Мерал е български гражданин - оставаше и турски обичаи да прилагат. Да облекат булката в 3 рокли и да им свирят дзурли. Айденеманужда!

Договорите не са само за неустойки.
Това е тв предаване. Клаузите са много - за авторски права, за нарушаване на личното пространство. Подписват, че за 5 години напред, собствениците на лентата имат право да я ползват за каквото пожелаят - реклами, да разпространяват епизоди, кадри или част от епизодите, да монтират откъси, да не излъчват в детайли всичко, да каквото намерят за добре (описано е и е изброено точно...) За какво могат да искат съгласието на участниците и за какво няма да ги търсят разрешението. Ако участниците пожелаят да станат част от други формати на други телевизии - Гласът на България по БТВ например - при какви условия може да стане това... И така нататък.  Сериозни са нещата, когато някой ти подарява ефир, а ти му подаряваш себе си.
Неустойките, ако се откажат са големи, огромни - покриват разходите, пропуснатите ползи. Форматът има договор с телевизията, представил е сценарий, планингът е разработен до минути. Епизодите, в които трябва да се излъчва сватбата на Х и У, се "изработват" нови. Телевизионното време е скъпо.

Последна редакция: нд, 10 мар 2019, 11:37 от Esmee

# 171
Съа сигурност, нямат право и да разкриват какво се е случило преди да е приключил формата по тв. То за това коментара на кумата изчезна за секунди. От стария сезон почти всички ги имах във фейса. Антония обаче май си го махна, изчезна по едно време и после не съм и търсила. За нея наистина имаше страшно много негативни коментари. Светлана и Гергана почнаха общ бизнес, но беше за малко. Имаха някакви връзки, но нищо сериозно, защото после пак качваха снимки основно сами. От предния сезон наистина ме е яд за Светлана и Стефан... А мислех, че ще им се получи. Според мен наистина тя се влюби в него, докато неговото явно е било за пред тв само. Сега мисля, ще са интересни Таня и мъжа му забравих името. Като че ли най си подхождат... Но ще видим. Ако и този сезон никой не остане заедно, не знам дали ще има друг вече. Чак пък толкова, уж професионалисти, да не могат да съберат 1 двойка.... Аз бях запознала мои приятелки с приятели. На едните скоро им бяхме кумове и са вече 7г заедно, другите са от няма 2г, обаче се ожениха и имат бебе Grinning

# 172
  • Terra incognita
Сега гледах сватбените снимки на Мерал и Ивана. Ами, хубава двойка са, отиват си(чисто визуално, за другото- времето ще покаже)
Само не ми харесва, че млад мъж така се е запуснал и завъдил такова шкембе. Дано да се мотивира и да се раздвли с него Simple Smile

# 173
Мерал е пълен в лицето предимно, иначе има излишни килограми, но не е нещо фрапиращо. Дано им се получат нещата.

# 174
Три поста по-нагоре ги има.

Много благодаря! Как не го видях, ще ми извади очите хаха ! Почвам да наваксвам и се включвам и аз.

# 175
За съжаление младото поколение  90%  от тях страдат от затлъстяване.С това висене пред компютрите.А и някак са все едри и момичетата също.А и приятелите на Мерал, повечето от тях бяха плешиви,уж млади хора..
Аз не мисля,че му е чак такъв фрапиращ коремът,по-скоро бузките.Виж на Никифор е много кофти корема,някак ниско долу и изпъкнал.

# 176
Да, дамите този сезон са в доста по-добра форма.

# 177
  • SF
По принцип българските жени са много по-хубави от българските мъже, ей така най-общо погледнато.

# 178
Никифор има телосложението на Сид от Ледена епоха.

# 179
  • SF
Не виждам как русата бизнесдама с дизайнерския апартамент се вписва сред Никифор и компанията му. Приятелите му са като сбрана ловна дружинка.

Общи условия

Активация на акаунт