Женени от пръв поглед < II сезон > тема 2

• 48 847
  • 742
  •   1
Отговори
# 225
  • Тра-ла-ла
Някъде пише ли зодиите на участниците или е рано? За сега намерих само на Никифор (Скорпион)

# 226
На мен той не ми изглежда добър - напротив, изглеждам ми малко комплексиран и таящ озлобление в себе си, като чета коментарите на сестра му и приятелките й по-горе - семейството му също не е от най-добронамерените хора. Тя ще го отхвърли - това е ясно, но той няма да приеме факта като достоен човек и кавалер, а напротив ще започне да сипе обиди и ще се опитва да я изкара по-черна от него - така го усещам - може и да бъркам.

# 227
От това ми стана по-интересно... Не бих предположила точно Скорпион.

# 228
Аз по една стара логика - ако беше толкова добър, до сега щеше да е женен. Bowtie

# 229
Аз по една стара логика - ако беше толкова добър, до сега щеше да е женен. Bowtie

Права си - хаха! Simple Smile

Аз друго се замислих - представяте ли се варианта - някоя от двойките да се познава от преди сватбата? Какво пречи да си срещал човека някъде - например в някой сайт за запознанства? Simple Smile

# 230
  • На морето!
Василена си е казала- възприема се като Барби и си търси Кен. Не е честно спрямо двмата да ги събират, при положение че е ясно, че няма да се харесат. Тя е очаквала нещо като двамата младоженци от миналия сезон /без този, който се заформи като чехльо още в началото/. Иначе вероятно и двамата не биват, щом са в това предаване.

# 231

Грешна логика на толкова много нива. Simple Smile
Всички женени са най-добрите хора на света ли?

# 232
Според мен ако един мъж е готин и търсен, той по-дълго време избира - ходи с разни жени и не бърза да се обвърже. А ако си знае, че няма много кандидатки и вероятно все ще е така, взема първата желаеща.

# 233
  • Тра-ла-ла
Всъщност има и други варианти защо един човек може да е сам на определена възраст. Може да е кариерист, да е имал дълга връзка, която да е приключила безперспективно, но да му е глътнала баш годините за брак/деца и т.н...

# 234
Абсолютно, може, а не значи, че нещо не му е наред.

# 235

Извърташ нещата. Казвам, че добрите мъже обикновено са женени. А не, че всички женени са добри.

# 236
А не е ли възможно човек да иска да няма връзка и семейство? И нищо да не му е сбъркано, просто иска да си живее сам и необвързан?

# 237
Казвам, че добрите мъже обикновено са женени.
[/quote]
Не е ли същото,значи "лошите"мъже са сами, защото са лоши?! Simple Smile
ssiillvvyy,може и ти да бъркаш,аз също.Но сега като казахте скорпион,нямам особено положително мнение за хората от тази зодия.

# 238

Извърташ нещата. Казвам, че добрите мъже обикновено са женени. А не, че всички женени са добри.

Просто следвам логиката.
Ако това дали си женен или не доказателство за добротата ти, то женените мъже обикновено са добри, защото обикновено добрите мъже са женени. Значи повечето женени мъже са добри хора.

Това обаче върви според статистиката на 50%+ пропаднали бракове. Тогава добрият мъж автоматично ли става негоден, защото вече не е женен?

Логиката не е правилна. За това говорят количеството домашно насилие, изневери и разводи с участие на женени мъже.

Особено в днешно време, когато една елементарна черта от характера като "срамежливост" може да е причината един добър мъж да е необвързан, тъй като се очаква мъжете да са водещи във всичко, да показват интерес и да излагат чувстава си на показ, за да бъдат приети или отхвърлени.

Не мисля, че осъзнаваш какъв удар по егото на един необвързан мъж е да го отхвърлят средно по 10-15 пъти годишно, а някои дори и повече. Не мисля, че една жена е отхърляна толкова често в рамките на целият си съзнателен необвързан живот.
В един момент просто става изморяващо да се опитваш и да получаваш отказ по един или друг начин.
В такива моменти има 2 основни варианта.

1. Добрият мъж се хваща с жена, която му лази по нервите и която не харесва, но става, защото му е писнало от разочарования. В нейните очи и очите на околните, той в един момент няма да е добър човек, защото тия прекалени компромиси започват да надделяват и той осъзнава, че вече не може да върви срещу себе си. Започват скандали, караници и то предимно за дребни неща.
2. Взима си почивка, изправя се отново и се предлага пак, с реалната идея, че отново може да бъде отхвърлен. Резултат от това е заклеймяването му в обществото като "негоден", "недобър" и "нещо не му е наред".

Социалното напрежение да си обвързан води след себе си много негативи и нито един позитив. Ако не им се натякваше постоянно как не струват ако са самички, хората щяха да са много по-щастливи и щяха да си избират много по-добри и подходящи партньори.

# 239
Значи, логиката е, че обикновено се намира жена, която да оцени добротатата на добрият мъж, и да си го вземе.

Общи условия

Активация на акаунт