Пробиотици - тема 2

• 142 139
  • 247
  •   2
Отговори
# 210
Моля да препоръчате пробиотик за женската полова система. Споделете и мнение. Търся нещо до 60 лв.

# 211
Моля да препоръчате пробиотик за женската полова система. Споделете и мнение. Търся нещо до 60 лв.
Постоянно ми излизат реклами на Булгарбиотик, но не съм ги пила.
Прави ми впечатление, че темата не е много активна. Аз също попитах преди за нещо, никой не ми отговори.

# 212
Те и цените им са хубави Grinning
За качество не знам.

На някои продукти няма хубаво описание. Дълго е, но твърде много хвалебствия.
Някой от тях имат витамини и не видях инфо за формата на добавените витамини.

От километри си личи, че коментара е измислица и реклама.
Ама много чудно как след първия прием се вижда ефект на който и да е пробиотик.
И това от дете уж Joy
Иначе една влогърка ги рекламира и то доста забавно, ама не ме кара да си ги купя.

# 213

Аз пих Биозин пробиотик феме- 2 опаковки, по лекарско предписание. Определено имам промяна. Имах проблем със сухота и нацепване отвън. С този пробиотик+обикновен вазелин ( по моя идея) и се оправих. Не съм ходила от тогава на лекар.

Мен ме интересуват пробиотиците при нервност и стрес. Или по-скоро обратното- така, че да ги облекчат. Единственото, което намерих в нет-а е омнибиотик стрес, но той по-скоро се приема при нервен стомах, какъвто нямам.
Според мен миналата година направих някаква беля с многото антбиотици...за мъдрец, за кашлица, за незнамси кво...и сега- ядове

# 214
Постоянно ми излизат реклами на Булгарбиотик, но не съм ги пила.
Прави ми впечатление, че темата не е много активна. Аз също попитах преди за нещо, никой не ми отговори.
Приемам пробиотици на булгарбиотик, на децата си също давам, при мен определено има редуциране в изхожданията ми, доволна съм за което, за децата не мога да кажа, освен, че големият ми син, който е на 4г, откакто е тръгнал на градина началото на септември, до сега е имал малко сополи за няколко дни, дори при контакт с болни деца успява някак да се опази, нямам идея дали пробиотика влияе, не ми плащат да им правя реклама, но ще продължим да ги приемаме, иначе ме дразнят, че в сайта нямат описано точно и ясно съдържанието на продуктите им.

# 215
  • в огледалото на живота
Най- безобидно и полезно: ябълков пектин на гладно сутрин.
Чаена лъжичка в топла вода.

За какво? Вместо пробиотик ли?
Пектина не е пробиотик.
Но, пък има фибри!

# 216

И какво от това? Grinning
Темата все пак е за пробиотици.
Пектина си има и странични ефекти.
Честата му употреба води до неусвояване на минерали и витамини.

# 217
Препоръки за синбиотик при чревно разстройство? От  повече, от 10 дни съм с много рядко изхождане....

# 218
  • Бургас
Аз ползвам сахаромисес буларди на таблетки, не е синбиотик, но за разстройство е много подходящ.

# 219
Аз ползвам сахаромисес буларди на таблетки, не е синбиотик, но за разстройство е много подходящ.
Линфорте ми изписаха. След останалите 3, които вземах съм си още с разстройство. Допускам, че и този няма да помогне Grinning

# 220
Изследвания правени ли са за това разстройство? Изключени ли са заболявания на чревния тракт?

# 221
  • София
Линфорте ми изписаха. След останалите 3, които вземах съм си още с разстройство. Допускам, че и този няма да помогне Grinning
Много вероятно. Аз от масовите не съм усетила някакъв ефект…

# 222
  • Бургас
Това е специален за разстройство, познат е  и като ентерол, но за много силно разстройство може би трябва да се комбинира и с друго.

От хомеопатично, мисля, че беше арсеникум албум бях получила такова затягане, че едва отидох на 5 ден. Не повярвах на доктора като ми каза, че ще спре. То така спря, че видях голям зор докато отида.

Иначе съм взимала ентерол /сахаромисес/ и смекта  за вирусно разстройство и ми помогна.

# 223
Е-хе... страхотна темичка Simple Smile
Всеки ден приемам между 300 и 500 милиарда CFU от най-различни щамове, но в активна форма, с метаболити във вид на пробиотични йогурти. От време на време стомаха леко се бонтува, но то е защото го товаря с тези, полезните, но така ще е още месец-два и намалям темпото Simple Smile

Не знам дали е коментирано, но даден лифозиран /на хапче или капсула/ пробиотик може да не влияе изобщо, ако е пукясал Simple Smile
Такъв взех от една аптека от Кауфланда в Казанлък, от горните рафтове, под климатика. Беше ми гореща опаковката в ръката, взех го от любопитство, исках да си направя експеримент, а и беше 8 лева...
След като го сложих в мляко, олимпус, с инулин и на 37 градуса за една цяла вечер... на другия ден млекцето си беше на водичка, а в описанието се мъдрят млечнокиселите бактерии... просто си бяха пукясали от жегата Simple Smile
Не знам някой дали си прави такива тестове... е, пробиотиците трябва да са такива, дето си подквасват средата... сигурно и другите ще го правят, има и строго анаеробни ама... може да тествам и с тях, ако не с мляко то с подсладена водичка за една нощ да видим кой жив, кой умрел...

# 224
  • Бургас
Задължително ли се приема след храна,както пише в листовката на Лин@кса. Какво ще стане, ако се приема на гладно?

Общи условия

Активация на акаунт