Пробиотици - тема 2

• 142 042
  • 247
  •   2
Отговори
# 180
  • Пловдив
Здравейте.
Включвам се с идея да съм полезна.
Аз също препоръчвам Пролакт, но няма нужда от маркетинг добавките им - алое, роза, какао и т.н. Обикновените, просто Lactobacillus bulgaricus. Ние, като българи, наследници на 100летници, които са предизвикали куп научни изследвания у чужди учени защо сме били толкова дълголетни, нямаме нужда от вносните и съмнителни бифидо, ацидофилус и т.н. микроорганизми. Нашият си бацил и толкова.

# 181
Здравейте, имам въпрос, когато нямаме никакви лактобацили колко време трябва да се слагат вагинални пробиотици.
Само един курс достатъчен ли е.

# 182
  • София
Магнезиев цитрат също действа разхлабващо. Никога не е излишен, особено по време на бременност.

# 183
Здравейте, имам въпрос, когато нямаме никакви лактобацили колко време трябва да се слагат вагинални пробиотици.
Само един курс достатъчен ли е.

По скоро 2,винаги така ми е изписван и не съм имала проблеми

# 184
Като стана на въпрос препоръчайте вагинален пробиотик, от който сте видели ефект.

# 185
  • София
Като стана на въпрос препоръчайте вагинален пробиотик, от който сте видели ефект.

Здравейте, аз от Гинофилис бях доволна на времето.

# 186
Здравейте от началото на месеца давам ма 3 годишният си син пробиотик Линекс по препоръка на фармацевт в аптеката тъй като ходихме на море а пък и фармацевтът каза че и сега за сезона е добре за имунната система. Та добър ли е този пробиотик, нямам наблюдения над тези неща, колко време може да се дава трябва ли да има почивка?

# 187
Здравейте, имам питане. Пролакт и Дафлорн на един и същ производител ли са? Досега съм ползвала само на Дафлорн основно в кутия и по-малко капсули и виждам, че те имат доста по-голямо съдържание на  пробиотик- 75-80 милиарда в 3 грама/ една мерителна лъжичка/ от Пролакт.
В сайта на Пролакт пише следното :" "Дафлорн МЛМ" ЕООД създадена през 2004 г. като търговска фирма отговаряща за разпространението в България на продуктите произвеждани от "Дафлорн" ООД, а в последствие през 2020 г. започва да разпространява продуктите на "ПроЛакт" ЕООД - натурални пробиотици - един прекрасен БЪЛГАРСКИ продукт с многократно доказани качества и доверие на което се радва не само от нашите клиенти но и от всички хора които са го опитвали."
Разпространяват и произвеждат или само разпространяват? Ако е второто, кой произвежда Пролакт?

# 188
  • София
Здравейте от началото на месеца давам ма 3 годишният си син пробиотик Линекс по препоръка на фармацевт в аптеката тъй като ходихме на море а пък и фармацевтът каза че и сега за сезона е добре за имунната система. Та добър ли е този пробиотик, нямам наблюдения над тези неща, колко време може да се дава трябва ли да има почивка?
За деца е ок. За почивка не си спомням дали и колко съм правила. По-скоро съм давала при нужда, и вероятно на 3м по 1м почивка. Thinking

# 189
Здравейте, търся пробиотик за детето на 5г който да спомогне за укрепване на зъбките, четох че има благоприятен ефект. Има деминерализация според зъболекарката, която няма как да се оправи за временните зъбки, много често прави кариеси, а и често мн често боледува. И ми се иска нещо хубаво да и дам, попаднах на дентален пробиотик и ми хареса състава, подходящ е за дечица над 4г, но не съм чувала марката и да питам дали някой ги е ползвал и дали има отзиви. Генезис, ето и линк
https://probioticbg.com/probiotics/57-genezis-dentalen-probiotik … muchene?locale=bg

Последна редакция: ср, 11 сеп 2024, 20:15 от 🐟 Дори 🐟

# 190
  • София
Здравейте, търся пробиотик за детето на 5г който да спомогне за укрепване на зъбките, четох че има благоприятен ефект. Има деминерализация според зъболекарката, която няма как да се оправи за временните зъбки, много често прави кариеси, а и често мн често боледува. И ми се иска нещо хубаво да и дам, попаднах на дентален пробиотик и ми хареса състава, подходящ е за дечица над 4г, но не съм чувала марката и да питам дали някой ги е ползвал и дали има отзиви. Генезис, ето и линк
https://probioticbg.com/probiotics/57-genezis-dentalen-probiotik … muchene?locale=bg

За минерали и витамини не трябва ли да пуснете кръвни изследвания и да се набавят по друг начин? Особено ако и детето в често на Вентолин или Пулмикорт те съвсем скапват зъбите.

# 191
Дам, за пулмикорта знам, не се налага често, но поне веднъж два пъти в годината ни се случва да го ползваме и със сигурност оказва влияние ощи повече като е със слаб емайл. Аз попитах за някакви добавки, но лекарката каза, че няма да отиде калция в млечните зъби, дори и да се приема допълнително. Иначе си консумира достатъчно храни с калций и витамини за деца. По-скоро самите зъбчета са загубили минералите си, но на мен целта ми е цялостно укрепване на организма с хубав пробиотик, още повече че и доста антибиотици изпи тази година. И за това ми стана интересно за този дали има положителни мнения 😊

# 192
  • София
Чувала съм за този на Омнибиотик https://omnibiotic.bg/omnibiotic-immund/
Дъщеря ми го пи, но по други причини и бяхме доволни.

# 193
  • София
Здравейте! Някой би ли ми препоръчал от опит пробиотик, който би помогнал за тежък запек, т.е регулиране на перисталтиката и редовни изхождания ? Трябва да става за бременни обаче.
Благодаря .

На мен при запек доста добре ми действа “Активиа”

# 194
Здравейте! Някой би ли ми препоръчал от опит пробиотик, който би помогнал за тежък запек, т.е регулиране на перисталтиката и редовни изхождания ? Трябва да става за бременни обаче.
Благодаря .

На мен при запек доста добре ми действа “Активиа”

При мен помогна Синкванон.

Общи условия

Активация на акаунт