Времето изтече, месец МАРТ е вече - всеки чака с трепет своето човече.

• 26 882
  • 547
  •   1
Отговори
# 90
Мамчета, мойто приключение с къмата свърши. Вчера положението беше ужасно. Няма да описвам подробно обаче още малко и щях да си докарам един хубав мастит. Консултация с АГ вечерта, хапчета за спиране на кърмата, и това е. МНОГО исках да кърмя. Сега малко психически не съм добре обаче ще мине надявам се...

# 91
  • Варна
Ох като ви чета , и понеже ще ми е първо бебче, много се притеснявам за това кърмене . Имам огромно желание да кърмя , дано ми се получи .Днес си купих и ел помпа за кърма , четох ,че има функция за стимулиране , дано и това ми помогне ✌

# 92
Simba каква марка си купи?

И моят доки ми беше казал с малкия да му давам преварена вода със захар, но бях забравила, че беше за жълтеницата Sweat Smile

Аз днеска пак кекнах стълбата, вече официално терасата ми е боядисана, изчистена, прозорците светят.. дезинфекцирала съм я напълно и няма помен от котка.. Smile

Сега се надявам на слънчево време тея дни, че и дрешките да могат да изсъхнат и вече ще се успокоя.. Голям зор! Flushed

# 93
  • Варна
Simba каква марка си купи?

И моят доки ми беше казал с малкия да му давам преварена вода със захар, но бях забравила, че беше за жълтеницата Sweat Smile

Аз днеска пак кекнах стълбата, вече официално терасата ми е боядисана, изчистена, прозорците светят.. дезинфекцирала съм я напълно и няма помен от котка.. Smile

Сега се надявам на слънчево време тея дни, че и дрешките да могат да изсъхнат и вече ще се успокоя.. Голям зор! Flushed
Изглежда много добре , и е тиха .

# 94
Simba, данонсе получат нещата! Стискам палци.
Внимавай със стимулацията, най-много ако ще раждаш нормално, че при мен така започнаха всички проблеми..

# 95
Здравейте мами, отдавна не съм писала тук,но се справяме с много препятствия...
Та така...днес се появи втората ми принцеса на бял свят-планирано секцио(термин 23.03)- Мая 2840,48см.
За сега сме добре,аз станах за раздвижване, надявам се утре да си я гушкам.
Въпрос към вече родилите със секцио-кога ви тръгна кърмата и докато Ви тръгне стимулирахте ли с помпата или само с бебече?

Последна редакция: чт, 14 мар 2019, 06:46 от Поля Дочева 602814

# 96
Поля ,честито бебче да е живо и здраво,моята кърма тръгна на 3ти ден преди това имах коластра и слагах беба на 3 часа да суче беше много гадно ,защото ми разрани зърната ,но се мажех с лансинох и си купих протектори и направо се родих , а за да ми тръгне кърмата ядох бадеми и пих сок ябълка и наистина на следващия ден текна не знам дали е било от тях ,но си тръгна.

# 97
Поля, честита рожба! Да ви е жива и здрава 💐

# 98
Поля, на втория ден ми тръгна кърма, не съм стимулирала с нищо, но най-добре да слагаш бебо на гърдите дори и да няма нищо на пръв поглед. И в болницата на една от мамите казаха, че няма по-добро стимулиране за кърмата от бебетата върху гърдата.
За помпите-горещо препоръчвам помпа Spectra S2-мъжа ми я избра по мнения в чуждестранни форуми, беше по-хвалена дори и от Меделата. Аз бях скептично настроена към нея до вчера, когато я пробвах и останах безкрайно очарована! Изцежда перфектно! Има много степени и на интензитет, и на сила на вакум, също има и функция стимулиране-бързи и леки всмуквания. Изстисква ме перфектно просто и е двойна на всичкото отгоре. С предната бременност ползвах ръчни Авент, Медела и накрая Медела мини електрик, от която пък бях страшно недоволна, но тази Спектра направо ми е фаворит вече, определено ме спечели!

# 99
Аз съм без бебето, така че стимулация някаква на гърдите не съм правила. На третия ден си тръгна сама кърмата, но нито една помпа не е способна да я изцеди. Изумих дори и акушерките. С ръка тече на струя, а с помпа не иска и грам. И едната спокойно я изтисквам за около 15 минути, но другата ми отнема 1 час. Затоплям, масажирам, изтисквам, пак масажирам, докато успея да я облекча. И ще е така, докато се срещнем с бебчо. И ако не иска да засуче (което ми се струва много вероятно след толкова дни на шише) ще се откажа и аз.

# 100
  • Varna, Bulgaria
Здравейте мамита,

Поля Дочева 602814, честита бебка. Много здраве и щастие ви желая 💓💓💓

Относно кърменето, и аз този път исках да се постарая, да дам каквото мога на детенце, ама на. Вече 5 дни съм на АБ, гърдите ми почти вече не текат. За малко да пия още едно хапче за спиране, защото така и не спираше да тече тази кърма... ама не си.представвйте много кърма... 😁
Иначе бебо е на АМ, но нещо е запечен леко, давам линекс бейби капки, утре сме на преглед при педи, да видим дали и как наддава ❤

# 101
Честито на родилите мами! 🤗

За кърменете да кажа и че, при мен не се получават нещата. Продължавам нищо да не мога да изцедя, гърдите вече не са напрегнати, бебка си яде...взехме кантар да измерим колко яде, че аз все имах чувството че нещо не е наред..И познайте- не само, че не наддава ами и е спаднала от теглото, което ни изписаха ( тогава вече беше започнала да наддава) За 1час сукане от двете гърди изяжда максимум 30мл. и като я махна след 5 мин пак търси. Започнах да додавам 30-40 мл АМ. След това пак продължава да търси и не може да заспи. Та се приспиваме на цица. Та гърда-АМ- гърда , страхотно преживяване.🤪 И на мен много ми се искаше да я кърмя, но уви....не е за мен. С баткото беше по същия начин.

Да ви питам , колко АМ давате на бебето?Ние сме на 13дни и се чудя колко да давам.Педиатърката каза до навършване на месец да сме достигнали 90мл. Сега яде по 60-70мл смесено хранене 🤔 дали не е малко..

# 102
  • Varna, Bulgaria
Vio@, ние до около 10 ден бяхме на 60 мл. Сега е на 15 дни, правя по 90 мл, не винаги го изяжда. Схемата която знам е 1ва седмица до 70 мл, 2ра - 80 мл, 3та - 90 мл, 4та - 100 мл, и после всеки месец 100мл+ месеца. ТОЕСТ на 1 месец по 110 мл, на 2 медеца по 120 мл и т.н.

# 103
И ние сме изцяло на АМ, бебчо е на 7 дни, горе долу 50-60мл на хранене, рядко 70мл.

# 104
Здравейте,мами.Ние от 2 дни сме си вкъщи и се нагаждаме.Малкият е изцяло на кърма за сега,не съм като млекоцентрала определено,но явно това,което произвеждам му стига.За мен кърменето е непознато начинание,макар да ми е второ дете.С първото нищо не се получи,той не искаше да суче,аз цедях и дохранвах и така 2 месеца,като кърмата почти сама спря.Та сега ще видим как ще потръгнат нещата.Сега кърмата ми слезе на 4тия ден.
Вчера бях с много силно главоболие,лек писък в ушите,леко високо кръвно.Може би е от кръвното,но и умората и недоспиването.Някъде назад бях чела,че е възможно от упойката да е.Днес положението е по-добре,но все още чувствам лека болка в главата и странното чувство на болка в челюстта и зъбите сякаш,не знам как да го обясня,но все едно мъдреците ме болят.Вземах хапче за глава,но ефектът не е кой знае какъв.Родилите мами със секцио,имате ли подобни оплаквания?

Общи условия

Активация на акаунт