Пазарът на недвижими имоти-какво се случва реално? - 35

• 44 834
  • 811
  •   1
Отговори
# 210
Щото е готина.

Голяма смешка с тия апартаменти. Той човекът може половин Изток да купи, те ни занимават с глупости.

Черна станция: 'Кризисен пиар" - яко. Ама пиарката Мирянова. макар и намкояси, е тъпа като галош. Може да е златна иначе. И 500 евро себестойност, и псалми, и песни, това да запомни плебса от телевизора, и после пак тия, щото и ония същите ...... Еййй, ние сме народ от байганьовци.

# 211
Кризисен ПР значи, някой като се наака да се замете или покрие с розови листенца. Пък колко ще е успешен този ПР зависи от уменията. Като чета какви ги реди, ясно колко ги умее нещата. Ама от друга страна хич не и трябва да бъде виртуоз, важното е просто да каже нещо, да даде някакво там обяснение, пък прокуратурата и КОНПИ ще го приемат. Как приеха обясненията за Пеевски и казаха, че всичко му е чисто като сълза Twisted Evil

Терени за строеж се купуват основно от частни лица. А частните лица искат пари/голям процент обезщетение и не си дават имотите на безценица. На безценица срещу рушвет може да се дават държавни и общински имоти.

# 212
Даваха се, посвършиха вече. Сега го разнасят брата на пловдивския кмет с някакви такива неща, гепили всичко общинско като терени, каквото имало по-читаво. И според допитване до майните, Тотев бил най-богатия в Пловдив. Нормално, нали казах-байганьовци-всеки (почти) от нас би гепил. Но някои биха и направили нещо полезно, а не като ремонта на Графа, което е в реално време и на живо картинка на цялото фандъко/борисово управление.
Зарежете ги, ясни са.

# 213
  • софия
Най скъпото и луксозно500 евро себестойност.По евтиното 30% надолу значи 350.Това е реалността.Пътят надолу може да е много голям.

# 214
  • София

Голяма смешка с тия апартаменти. Той човекът може половин Изток да купи, те ни занимават с глупости.

Може и да може да купи Изток, обаче не може да докаже доходи и това е големият проблем. Затова е и врътката. С една депутатска заплата няма как да купиш апартамент за 2 млн. Това всеки мислещ човек го знае.
Най-вероятно от Артекс са им продали на по- ниска цена, но в никакъв случай на толкова ниска.

# 215
  • В най - голямото село
Цитат
Изказването й беше “Защо се учудвате и какво странно има, че сме продали на 600 евро/квадрат, при положение, че себестойността е 500 евро/квадрат. Даже имаме и печалба”.

Преди няколко дни, собственик на една от големите строителни компании в София ми обясни, че видиш ли те работели за 18-20% печалба, при положение , че цените в момента са им над 1300 м2  Joy

# 216
Предлагам на всички, които смятат, че строителството е лесна и доходоносна работа, да отворят по една строителна фирма.
Така хем те ще спечелят добри пари, хем ще продават по-евтинко апартаменти на нас.

# 217
Скрит текст:
Кризисен ПР значи, някой като се наака да се замете или покрие с розови листенца. Пък колко ще е успешен този ПР зависи от уменията. Като чета какви ги реди, ясно колко ги умее нещата. Ама от друга страна хич не и трябва да бъде виртуоз, важното е просто да каже нещо, да даде някакво там обяснение, пък прокуратурата и КОНПИ ще го приемат. Как приеха обясненията за Пеевски и казаха, че всичко му е чисто като сълза Twisted Evil

Терени за строеж се купуват основно от частни лица. А частните лица искат пари/голям процент обезщетение и не си дават имотите на безценица. На безценица срещу рушвет може да се дават държавни и общински имоти.
Тук не съм много съгласен. Според мен терени на такива големи строителни фирми се договарят да са някакви общински. Така че изобщо не им е такава цената за каквато вие си мислите!

R-dna, никой не твърди, че е много лесно, особено когато пред теб има вече строителни фирми с години опит,  име и политически връзки. Все едно да се каже, че понеже е доходоносно да се занимаваш с горива е лесно да пробиеш на пазара на бензиностанции.... Не е лесно, даже е невъзможно. Но това не означава, че вече големите петролни компании не печелят яко?!

# 218
Не мисля, че има кой знае колко общински терени на хубави места останали. А и сделките с общинските терени са много видни, в общинския съвет има хора от всякакви партии... То с рушветите ще излезе същото Mr. Green   Било е някога, сега се търси под дърво и камък. Виж колко много сгради има Артекс, мислиш ли, че за всички са се намерили общински терени?
Също така мислиш ли, че някой ще даде 3000 вместо 1500, ако няма защо? За качеството им не знам, но материалите им изглеждат скъпи, виж само фоайетата.

# 219
  • София
Видните ни политици Цецка- бивш кандидат за Президент и Цецо, спортния деятел, са помогнали за терена и строежа на Артекс, и са си купили имоти , като може и да са платили на реалната цена... толкова си струва да се построи, като терена е общински или почти без пари. Ако се разрови тази схема ще излязат още скелети из гардероба. Срам и резил. И то Цецо дето много добре знае какво стана преди няколко години с апартаментните му схеми. Не случайно темата се вади сега , понеже сме преди избори. И сега ГЕРБ ще са доста надолу в % в изборите, заради 2-3 апартамента... Корнелия потрива доволно ръце... Ние стоим и гледаме сеир и ни е смешно, а то не е смешно... това е действителността, жалка и страшна.
Но аз ако отида да търся да купя там, цената ще е 3 хил евро на квадрат и нагоре, и няма и да има свободни жилища даже... Grinning но за физкултурника, който дори не може да говори нормално,  е 600 евро на кв., това е !

А и да добавя, че има интервю в дира днес с Мирянова, в което интервю говори глупости и това е жена с позиция и претенции.

Последна редакция: чт, 21 мар 2019, 09:51 от Yangdze

# 220
  • София
Значи, веднага взимам едни 150 квадрата на цена 600 евро в предстоящата нова сграда на Артекс в Дружба. Нито мястото ми харесва, нито идеята да живея в такъв соц мастодонт (макар и луксозен), обаче за 600 евро квадрата се прежалвам на момента  Crossing Arms

# 221
Смях през сълзи е положението.
Артекс ще понесат дългосрочни негативи.

# 222
  • София
Смях през сълзи е положението.
Артекс ще понесат дългосрочни негативи.

Не съм сигурна.
Във ФБ по случая има абсурдни коментари. Троловете на ГЕРБ бранят яко ЦЦ, като обвиняват всички критикуващи го в завист  ooooh!
Като нищо ще изскочат и защитници на Мирянови, които пък ще запеят как на богатите и успелите също се завижда  ooooh!
Между другото разцъках Гугъл и попаднах на доста патриотични интервюта на сина на Мирянови, който ни обяснява, че да обичаш България означава да останеш. При неговите условия бая народ щеше да остане, а не да се чуди в коя чужбина да се занесе, че да оцелее. Лицемери!

# 223
Не мисля, че има кой знае колко общински терени на хубави места останали. А и сделките с общинските терени са много видни, в общинския съвет има хора от всякакви партии... То с рушветите ще излезе същото Mr. Green   Било е някога, сега се търси под дърво и камък. Виж колко много сгради има Артекс, мислиш ли, че за всички са се намерили общински терени?
Също така мислиш ли, че някой ще даде 3000 вместо 1500, ако няма защо? За качеството им не знам, но материалите им изглеждат скъпи, виж само фоайетата.
Ами мисля, да. Явно е факт, че има будали дето да дават по над 2500 евро / квадрат, при положение, че себестойността е доста по-ниска. Като гледам и болшинството във форума как яростно защитават тази теза... 30%-тното обезщетение е за някой току що прохождащ строител. Пак повтарям, че големите строителни компании имат много лостове за натискане на цената надолу. Според мен, ако някой поиска 30% обезщетение на Артекс, само ще му се изсмеят. Wink

# 224
Първо, никого не защитавам и не съм фен на апартаменти по 2500-3000 евро.
Второ, частно лице не можеш да натиснеш, колкото и голяма фирма да си. А хубавите имоти са рядкост и ако Артекс се изсмее, друг ще вземе.
И трето, защитавам позицията на здравия разум и тя е, че такава сграда не може да има себе стойност 500 евро на квадрат. Само това защитавам.

Общи условия

Активация на акаунт