Пазарът на недвижими имоти-какво се случва реално? - 35

• 44 843
  • 811
  •   1
Отговори
# 195
Арх. Весела Мириянова  от АРТЕКС Инжинеринг преди малко по Нова телевизия сама си каза, че себестойността на луксозната им сграда в кв. Изток им е около 500 евро/ квадрат. Къде са отворковците, където твърдяха, че себестойността им била над 1000 евро квадрата. Хахахахахах. Балъци сте всичките тук в тоя форум дето се дуехте, че строителството било мега скуъпо. Нека си ви цакат. Себестойност 500 евро / квадрат (говорим за едно от най-луксозните строителства в София), а пък продават за над 2500 евро / квадрат.

Последна редакция: чт, 21 мар 2019, 14:00 от Fuckforlife

# 196
Скъпо е, защото не го продават на себестойност, а със надценка. Тези Артекс не са насленици на Майка Тереза все пак, нали.

# 197
Aма тя уточнила ли е точно какво разбира под себестойност? Wink Дали само стойността на строителните работи, или общата себестойност на строителни работи + земя + финансиране?
Питам, понеже в момента им пари под задника и целта им е да скрият далаверата.

# 198
Арх. Весела Мириянова  от АРТЕКС Инжинеринг преди малко по Нова телевизия сама си каза, че себестойността на луксозната им сграда на ул. Леге, кв. Изток им е около 500 евро/ квадрат. Къде са отворковците, където твърдиха, че себестойността им била над 1000 евро квадрата. Хахахахахах. Балъци сте всичките тук в тоя форум дето се дуехте, че строителството било мега скуъпо. Нека си ви цакат. Себестойност 500 евро / квадрат (говорим за едно от най-луксозните строителства в София), а пък продават за над 2500 евро / квадрат.
Абе, ти какво очакваш да каже? Естествено, че ще се хвърли на амбразурата за да защити ГЕРБ. В този район парцел, на който може да се построи по-малко от 1000 м2 му искаха 900 000 евро.

Последна редакция: ср, 20 мар 2019, 21:39 от Анонимен

# 199
Както и да е, далаверата им лъсна, досега само се подозираше. И вижте с какви мотиви са продали на 700 евро на виповете - защото те оценявали какво им се продава. Разбрахте ли сега, вие не оценявате, не разбирате и - ей ви на 2500 евро на квадрат, да ви дойде умът в главата!

# 200
  • София
Както и да е, далаверата им лъсна, досега само се подозираше. И вижте с какви мотиви са продали на 700 евро на виповете - защото те оценявали какво им се продава. Разбрахте ли сега, вие не оценявате, не разбирате и - ей ви на 2500 евро на квадрат, да ви дойде умът в главата!
И човекът оценил енергийния заряд, вкаран в сградата от съпруга на дамата собственик. 😂😂😂 И цените затова са такива, като за високо енергийни хора.

# 201
Ами точно така, ние къде се бутаме? Абе от известно време някакви хора ми говорят такива неща по телевизията и аз си мисля дали вярват, че сме някакво безмозъчно стадо, или изобщо не им пука?

# 202
  • София
Сега ще видиш на изборите. Все пак масово се гласува за статуквото. Нормално е да се мислят за неприкосновени  Sunglasses

# 203

Chiana, теб няма какво да те коментирам. Събрали се 5 форумни майки дето разбират от строителство колкото аз от ядрена физика да ми обясняват колко е било като себестойност някое строителство. И това не ме трогва честно казано.
Ти залавието на форума чел ли си? Естествено, че предимно майки пишат. Ти от какво разбираш иначе?

# 204
Какво значение има в какво съм специалист аз? Не се обиждай, ама да ми казва chiana, че нещо е 100% сигурно защото видиш ли 5 човека във форума споделят това мнение, ами не съм съгласен.

# 205

Черна станция, уточнено е, това е цялата себестойност след като си позволяват малко над нея да продават. Wink

Ще ти се Grinning Нищо не е уточнено, това е кризисен ПР и се казва това, което да внуши нещо, без да могат да ги обвинят в откровена лъжа. Да е казала нещо за пълна себестойност? Не вярвам, по-скоро се е пъзгала по допирателната.

# 206
Изказването й беше “Защо се учудвате и какво странно има, че сме продали на 600 евро/квадрат, при положение, че себестойността е 500 евро/квадрат. Даже имаме и печалба”. Това й бяха горе долу думите. Кризисен ПР, ама все пак ако не са глупави се внимава точно с такива изказвания. После как ще искат над 2500 евро/квадрат, при положение, че публично са обявили колко реално им е себестойността?! Че са свързани с властта е пределно ясно, ама да не искате да ми кажете, че ще си жертват бъдещите продажби заради властта? Хммм
Възможно е, но не ми се вярва.

Между другото Нико, мисълта ми беше, че тези обяви дето ги гледате в интернет са с цени като за нас. Нали разбираш, че една от най-големите строителни фирми ползват и огромни отстъпки и имат много лостове за натискане на цената надолу. Не разбирам защо толкова се учудвате, че е казала че себестойността им излиза толкова?

# 207
  • София
Ето, пак не съм разбрала точно, не било енергийно поле в сградата, а вграден псалм имало и това било оценено подобаващо.
 https://www.segabg.com/hot/arhmiryanova-cvetanov-oceni-moshtnata … sgradata-psalm-91

# 208
Така, chiana обаче не мисля, че представлява една от най-големите строителни компании в България (не я познавам лично пък може и така да е). Така че защо изобщо я дъвчем нея?

# 209
  • София
Аз че не разбирам много неща научавам всеки ден. И с моето немалко самочувствие (и на мъжа ми) бяхме убедени, че ще построим за 350 евро (без парцела), а отидохме на над 500. И изобщо, ама изобщо не сме се изхвърляли.
А Артекс да говорят небивалици е напълно разбираемо - ето, дори тук се намират хора да им вярват в безумните им опити да защитят някой политик.
По-интересното е, че 2 от водещите фигури, на най-голямата партия управляваща над 10 години могат да бъдат купени за 1 апартамент. Това вече е страшно  Peace

Общи условия

Активация на акаунт